GastroArt Tartă de vișine (rețetă interbelică)

Rețetă, Sursa foto: Gastro Art Cantitățile: 500 gr. vișine curățate, 150 gr. zahăr praf, 250 gr. făină, 125 gr. unt, 2-3 linguri vin alb, vanilină.

Se frământă aluatul, care se așează într-o formă unsă cu unt, se acoperă cu vișine, se presară cu zahăr și se coace la cuptor până se rumenește. Se servesc călduțe. În timpul coptului, vișinele pătrund în aluat dându-i gust plăcut.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.


Sursa foto-text: Gastro.Art.ro 


Citește și:

GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică) 

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 533

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 700

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 649

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 602

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 504

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 630

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 553

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 542

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 560

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 493

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 476

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 544

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 586

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 492

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 607