Ochiuri la capac cu smântână (rețetă interbelică)



Se pregătesc ochiurile la capac, la care se întrebuințează o formă de porțelan cu marginile groase care merge la foc.

Când ochiurile încep să se prindă, se toarnă peste ele puțină smântână mestecată cu un vârf de cuțit de făină, iar deasupra se presară parmezan ras.

Tot așa se presară și cele cu sos de roșii, în loc de smântână întrebuințăm roșii.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

foto și text: GastroArt 

Citește și: 

GastroArt Ouă umplute în coaje (rețetă interbelică) 

GastroArt Salată de varză roșie (rețetă interbelică) 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 998

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1701

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1939

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1879

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1828

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1780

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1750

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1556

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1554

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1545

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1536

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1437

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1659

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1688

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1480