13 Oct, 2015 00:00
4048
Retetele zilei
Clătitele se prepară din ou, făină şi lapte şi se umplu cu fructe, dulceaţă etc.
Ingrediente
- 2 ouă
- 5 linguri făină (100 g)
- 500 g lapte
- un vârf cuţit sare
- untdelemn
- dulceaţă de vişine
- frişcă
Mod de preparare
Se bat bine ouăle, se adaugă sare şi făină şi se amestecă foarte bine cu furculiţa. În aluatul obţinut se toarnă laptele câte puţin şi se amestecă până ce compoziţia capătă consistenţa smântânii mai subţire. Se unge o tigaie cu coadă cu untdelemn. Se lasă să se încălzească untdelemnul în tigaie şi cu o ceşcuţă se pune din compoziţie, însă să nu fie prea mult aluat, ci atât cât să acopere tigaia. Se lasă să se prăjească pe o parte, apoi se întoarce şi se prăjeşte şi pe partea cealaltă. Când este gata, se răstoarnă pe o farfurie. Se unge iar tigaia, se pune compoziţia cu ceşcuţa şi se procedează ca mai sus şi tot aşa până s-a terminat toată compoziţia. După ce s-au preparat clătitele, se ia câte una, se umple cu dulceaţă de vişine, se pune un rând de frişcă şi iar altă foaie, iar dulceaţă şi iar frişca până se termină. Se servesc.
Sunt mai bune a doua zi. Se fac şi fără frişcă. În loc să se aşeze una peste alta se poate rula fiecare clătită separat.
Aluat de clătite pregătit ca la reţeta „Clătite cu dulceaţă". În aluat se amestecă mere rase, sau caise tăiate feliuţe foarte subţiri. Se ia cu lingura şi se prăjesc pe ambele părţi în untdelemn fierbinte. Când sunt gata se presară zahăr.
-
Clătite cu brânză de vaci dulce
Se prepară 8—10 clătite ca în reţeta „Clătite cu dulceaţă", 250 g brânză de vaci, 1 ou, stafide, zahăr, 1 pahar cu smântână (250 g).
Se umple fiecare clătită cu brânză de vaci amestecată cu ou, zahăr şi stafide şi jumătate pacheţel zahăr vanilat. Se aşază una peste alta într-un vas incasabil din sticlă, se toarnă peste ele un pahar cu smântână şi se dau la cuptor, sau se rulează fiecare clătită şi se aşează în rânduri în vas.
Din aceeași categorie
Ilustrație realizată de Luana Profor
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: