Sfatulmedicului.ro Capsunile - surse naturale de antioxidanti

Intr-un clasament al celor mai bogate surse alimentare in antioxidanti, capsunile se afla in top.

Capsunile sunt fructe de culoare rosie cu miros placut si cu o istorie de peste 2000 de ani. O mare varietate de specii ale acestora sunt intalnite in diverse parti ale lumii. Atat fructele cat si frunzele au fost folosite din cele mai vechi timpuri in scopuri terapeutice, pentru tratarea durerilor de stomac, dar si a altor tulburari gastrointestinale (cum ar fi diareea). Capsunul a fost considerat de unii specialisti ca fiind o planta miraculoasa, iar de altii secretul longevitatii. Pe locul 4 dupa mure, afine si zmeura ca si nivel de antioxidanti, capsunile au proprietati anticancerigene, anti-neurodegenerative si anti-inflamatorii.

Articolul integral pe sfatulmedicului.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ghimbirul face minuni pentru sănătate

24 Jun 2020 1452

Beneficiile uleiului de măsline

12 Jun 2020 1387

Beneficiile și riscurile la care ne expunem consumând carne de porc

14 Dec 2019 2876

sfatulmedicului.ro Atacul de panică. Ce-i de făcut?

10 Aug 2019 5704

Sucul de ceapă, remediu pentru răgușeală

06 Dec 2018 5178

Nucile reduc colesterolul

02 Mar 2018 1508

Pătrunjelul întărește sistemul imunitar

02 Feb 2018 2351

sfatulmedicului.ro Cum sa reluati dieta de slabit dupa un exces alimentar

11 Jan 2016 10326

Sfatul medicului Probleme de sănătate cauzate de...statul pe scaun

24 May 2015 7355

Sfatul medicului Află cum poți trata depresia, anxietatea și panica în câteva ședințe, de acasă

23 May 2015 4023

Sfatul medicului Dependentule de cofeina, ce faci atunci cand nu poti scapa din ghearele cafelei?

23 May 2015 3643

Sfatul medicului Semne care anunta instalarea problemelor de vedere

21 May 2015 4092

Sfatul medicului9 semne care arata ca ficatul tau e bolnav

21 May 2015 3721

Sfatul medicului De cat somn aveti nevoie pentru o sanatate de fier

22 Jan 2015 3611

Sfatul medicului Optiuni alimentare - ce tipuri de carne sa alegem

28 Dec 2014 4418