Ședinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Aleșii locali au votat pentru majorarea cofinanțării pentru Stadionul „Gheorghe Hagi” (DOCUMENTE)




La ședința convocată de îndată sunt prezenți 27 de consilieri locali.

Președinte de ședință este Adriana Arghirescu (PNL).


Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă extraordinară cu convocare de îndată, joi, 11.01.2024, ora 15.00.

Iată ​Proiectul ordinii de zi: 

1. Proiect de hotărâre nr. 3/2024 privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local al domnului Stavăr-Vergea Romeo şi vacantarea locului de consilier local deţinut de acesta; - adus la cunoștință

iniţiator: primar Vergil Chiţac

- aviz Comisia de specialitate nr. 5

2.Proiect de hotărâre nr. 4/2024 privind aprobarea asigurării cofinanţării pentru obiectivul de investiţii „Proiect tehnic, execuţie lucrări şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii „Construire stadion „Gheorghe Hagi″, str. Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanţa″ - 26 voturi PENTRU


iniţiator: primar Vergil Chiţac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 4

Proiectul presupune aprobarea suplimentării cu încă 4.397.794,99 lei  fără TVA  a cofinanțării de la bugetul local a proiectului „Construire stadion Gheorghe Hagi”. Suplimentarea a fost generată de taxele Casei Sociale a Constructorilor, Inspectoratului de Stat în Construcții, Ordinului Arhitecților din România, precum și cota Companiei Naționale de Investiții , potrivit lui Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local.

După suplimentarea cofinanțării, contribuția municipiului Constanța va ajunge la 52.461.127, 96 lei fără TVA.

La finalizarea lucrărilor, Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore.

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim)“.

În timpul ședinței, primarul Vergil Chițac a făcut și o recapitulare a stadiului proiectului.

Edilul spune că municipalitatea a primit de la Compania Națională de Investiții documentația prin care se solicită suplimentarea contribuției municipiului Constanța.

Hotărârea adoptată astăzi de Consiliul Local Municipal va fi remisă la CNI-ul, care la rândul său va trebui să meargă în Guvern cu un memorandum care trebuie aprobat.

Abia apoi, poate demara proiectarea viitorului stadion și în cele din urmă execuția acestuia.


3. Proiect de hotărâre nr. 584/2023 privind aprobarea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învățământ preuniversitar de stat şi particular din municipiul Constanţa pentru anul şcolar 2024-2025. - 24 voturi PENTRU și o abținere

iniţiatori consilieri locali: Rusu Ionuț, Mirela Garip, Romeo Stavăr-Vergea, Irinela Nicolae, Liviu Merdinian

avize Comisiile de specialitate nr. 4 şi nr. 5

În secțiunea documente puteți consulta proiectele de pe ordinea de azi a ședinței.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 720

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 372

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 434

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 332

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 301

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 340

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 415

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 401

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 396

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 484

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 479

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 525

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 462

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 439

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 519