Jose Manuel Barroso a primit Cardul de Aptitudini ECDL cu numarul 9 milioane - 18.02.2009

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a primit Cardul de Aptitudini ECDL cu numarul 9 milioane subliniind astfel importanta detinerii competentelor IT pentru piata muncii si pentru o crestere economica sustinuta.

Bruxelles, 12 februarie 2009: Jose Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene a primit Cardul de Aptitudini ECDL cu numarul 9 milioane in cadrul unei ceremonii ce a evidentiat atat succesul programului ECDL in lume cat si necesitatea mentinerii investitiei in competentele IT ca punct principal pe agenda politica a tuturor Statelor Membre UE pentru a se asigura dezvoltarea pietei muncii si crearea unei economii europene competitive.

O data cu acceptarea Cardului de Aptitudini ECDL, Presedintele Barroso a accentuat faptul ca abilitatile IT sunt esentiale pentru toti europenii, Comisia Europeana fiind mandra ca a stat la originea “actiunii extraordinare a programului ECDL” si a progresului “uimtor” de a ajunge la un numar de 9 milioane de Carduri de Aptitudini. Presedintele Barroso a precizat ca “aptitudinile IT reprezinta o componenta de baza intre competente precum cititul si scrisul, acesta fiind mesajul pe care Comisia Europeana il transmite catre toti cetatenii europeni; in situatia economica actuala dificila, multi angajati vor avea nevoie sa fie reinstruiti si competentele IT pe care le pot dobandi ii vor ajuta sa gaseasca noi oportunitati pentru o viata mai buna”.

Pentru a ajuta la redresarea situatiei economice, Comisia Europeana a lansat Planul de Redresare Economica Europeana care sustine “investitiile inteligente” pentru a se determina o crestere marita si o prosperitate constanta pe termen lung. Planul face apel catre Statele Membre pentru a investi mai mult in educatie si reinstruire cu scopul de a proteja cetatenii Europei de una dintre cele mai grele crize economice.

Ca parte a acestui Plan, Comisia Europeana a propus o suma de 1 miliard de Euro pentru a extinde conexiunea la Internet in zonele rurale. Cu toate acestea, daca aceasta investitie nu este suplimentata cu instruire IT, Europa risca o crestere a divizarii digitale in zone in care nivelul competentelor IT au deja valori sub nivelul mediu european conform raportului Eurostat din 2008 care a indicat in 2007 faptul ca 49% dinlocuitorii unor arii mai putin populate din Europa nu au folosit niciodata Internetul.

Inainte de ceremonia de inmanare a Cardului de Aptitudini ECDL, in cadrul unei intalniri avand ca tema contributia competentelor IT la demersul dezvoltarii unei economii europene bazate pe cunoastere, delegatia Fundatiei ECDL a apreciat punctul de vedere al Presedintelui Barroso conform caruia instruirea in domeniul competentelor IT dau posibilitatea intregii societati de a profita de beneficiile tehnologiei.

Luand cuvantul in cadrul evenimentului de inmanare, Jim Friars, Presedinte al Consiliului Fundatiei ECDL, a precizat ca programul ECDL repezinta o adevarata poveste de succes europeana, subliniind ca dezvoltarea conceptului original s-a facut cu suportul Comisiei Europene. Prin inmanarea Cardului de Aptitudini ECDL Presedintelui Barroso, Fundatia ECDL recunoaste activitatea Comisiei Europene de dezvoltare individuala a cetatenilor prin crearea unor oportunitati de angajare mai bune si a unei societati informationale inclusive. Damien O’Sullivan, Chief Executive Officer in cadrul Fundatiei ECDL a sustinut faptul ca Fundatia ECDL este mandra sa ofere Cardul de Aptitudini cu numarul 9 milioane Presedintelui Barroso ca recunoastere a succesului organizatiei in asigurarea competentelor IT in Europa. Totusi, cu un procent de 40% de europeni care nu detin inca abilitatile de baza necesare pentru a putea folosi Internetul, raman inca multe lucruri de facut in continuare. Dnul. O’Sullivan a accentuat sustinerea din partea Fundatiei ECDL pentru obiectivele Strategiei i2010, competentele IT fiind un factor cheie in dezvoltarea unei societati informationale inclusive si a unei economii bazata pe cunoastere.

In aceasta perioada dificila, diminuarea educatiei si a trainingului pentru competentele IT ar putea intarzia capacitatea Romaniei de a depasi complet criza economica. In acest sens, ECDL ROMANIA face apel catre institutiile guvernamentale pentru a creste si a accelera investitiile in instruire si educatie, aceste conditii reprezentand o oportunitate pentru Romania ca la finalul recesiunii economice sa prezinte o economie mai dinamica si mai competitiva. Suplimentar, ECDL ROMANIA solicita guvernului, mediului de afaceri si societatii civile sa lucreze impreuna pentru a face fata provocarilor actuale si sa se concentreze asupra obiectivelor Strategiei de la Lisabona privind cresterea economica si a pietei muncii.

Materialul video al ceremoniei de inmanare a Cardului de Aptitudini ECDL Presedintelui Barroso este disponibil la adresa http://www.youtube.com/watch?v=yB5LLCnuTxw  sau in format HD la adresa marketing@ecdl.org.ro .

ECDL ROMANIA
Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.
Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.
ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 400 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONU 15 Mai 2024, Ziua Internațională a Familiilor

15 May 2024 322

Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța a municipiului Constanța Pe ordinea de zi se află și emiterea avizului de oportunitate pentru construirea unui cimitir militar pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 May 2024 550

Beneficiile plimbărilor pe malul mării, în Constanța

06 May 2024 1841

Începând de azi Oportunitate de angajare în SRI – este vizat un post de ofițer operativ/analist

06 May 2024 1026

Renăscând bunătatea în perioada Paștelui Să ne arătăm compasiunea și generozitatea într-un spirit de solidaritate și unitate

03 May 2024 682

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 859

AJOFM invită absolvenţii din Constanța la bursa locurilor de muncă

11 Apr 2024 839

A început eclipsa totală de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

08 Apr 2024 902

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare pentru medicii stomatologi. Cine scoate postul la concurs

08 Apr 2024 757

Oamenii de știință se pregătesc pentru eclipsa de soare. Ce speră aceștia să învețe?

07 Apr 2024 740

Marius Mitulescu, candidat la Primăria Constanța din partea Partidului SOS

05 Apr 2024 1582

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1387

Guvernul României150 de locuri disponibile pentru ediția 2024 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României

25 Mar 2024 437

Se pregătește o nouă vânzare a unui teren în inima stațiunii Mamaia. Laurette Due SRL are drept de preepțiune

21 Mar 2024 1160

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1101