YouthBank vine in Constanta pentru liceeni!

Comunicat de presă

YouthBank vine in Constanţa pentru liceeni!

Până pe 25 noiembrie 2009 liceenii constănţeni au oportunitatea de aplica la programul Youthbank, un program coordonat local de Fundaţia Baylor Marea Neagră.

Ce este YouthBank? Este un program administrat de către un grup de adolescenţi, selectaţi şi instruiţi pentru a constitui, promova şi administra un fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni, pentru dezvoltarea comunităţii locale. Programul încurajează filantropia, iniţiativa civică, responsabilitatea.

Implementat începând cu 2006 în Cluj-Napoca de către Fundaţia Comunitară Cluj cu sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare , ca un program pilot,  YouthBank s-a extins în 2009 şi în alte cinci oraşe din ţară: Alba-Iulia, Bucureşti, Constanţa, Odorheiu Secuiesc  şi Timişoara.

În Constanţa coordonatorul local este Fundaţia Baylor Marea Neagră, având ca parteneri naţionali Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi BRD Group Societe Generale. Proiectul este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic  European.

YouthBank reprezintă o excelentă şcoală de dezvoltare personală. Prin implicarea directă a tinerilor în acțiuni comunitare ei câștigă încredere în propriile forțe, dobândesc abilități de comunicare, negociere, administrare financiară și de conducere.

Pentru a deveni membru YouthBank  elevii de liceu pot trimite un CV  şi o scrisoare de intenţie la adresa constanta@youthbankromania.ro până la data de 25 noiembrie 2009. Scrisoarea de intenţie  va cuprinde  răspunsul la două întrebări: Ce ai schimba  în jurul tau? De ce crezi că TU poţi fi un agent al schimbării?

În data de 26 noiembrie 2009  tinerii selectaţi vor participa la o sesiune de prezentare a programului YouthBank, pentru ca în următoarele  două  zile să fie organizate interviuri individuale.

Programul YouthBank Constanţa are mai multe etape:
Etapa I -noiembrie 2009: selecţia a 8-12 tineri care vor învăţa să organizeze şi să susţină o campanie de informare, să gestioneze fonduri, să monitorizeze şi să evalueze proiecte, in cadrul unei tabere de formare.
Etapa II - decembrie 2009-februarie 2010 : derulare campanie de strângere de fonduri
Etapa III -martie 2010: concurs de finanţare
Etapa IV- aprilie-mai 2010: implementare proiecte/monitorizare, fără intervenţia adulţilor
Etapa V - iunie 2010: încheiere/evaluare proiect; tabără de vară alături de celelalte echipe YouthBank din ţară.

Despre experienţa YouthBank, Andreia Moraru, elevă a unui liceu clujean, generaţia YouthBank 2007-2009, spunea că: “YouthBank te face mare, te pune mereu în situaţii limită, te obligă mereu să iei decizii responsabile de care depind o serie de alte lucruri. Ajungi să te cunoşti pe tine şi incet, încet îţi dai seama ce îţi doresti de la tine, de la viaţă. Pe lângă toate acestea, resursa umană din spatele YouthBank e remarcabilă şi am găsit în majoritatea colegilor prieteni adevăraţi, genul de prieteni de care nu mai vrei să te desparţi niciodată!”

Şansa de a deveni lider, de a învăţa altfel decât la şcoală, de a răspunde problemelor celor din jur se numeşte YouthBank şi aparţine acum şi liceenilor din Constanţa.

Detalii complete despre programul YouthBank şi despre procesul de selecţie a membrilor noi gasiţi pe site urile: http://www.baylor-romania.ro şi http://www.facebook.com/BaylorRomania. Ataşat este afişul si pliantul de recrutare a membrilor primei echipe YouthBank Constanţa.


Persoana de contact:
Monica Neacşu
Fundaţia Baylor Marea Neagră
Tel./fax: +40 241 691 730
E-mail: mneacsu@baylor-romania.ro
www.baylor-romania.ro
www.test-hiv.ro
www.test-hepatita.ro

***

Fundaţia Baylor Marea Neagră are ca misiune să ajute comunitatea să dezvolte servicii de prevenire şi îngrijire pentru boli infecţioase cum ar fi: HIV, TBC, hepatite în regiunea Dobrogei. Fundaţia oferă servicii acreditate medicale şi psihosociale  pentru 800 de persoane seropozitive şi susţine Centrele de consiliere şi testare rapidă HIV şi hepatite B şi C din Constanţa şi Tulcea. Implicată în comunitate şi lucrând în parteneriat, Baylor Romania face parte din reţeaua internaţională BIPAI a Centrelor de Excelenţă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONU 15 Mai 2024, Ziua Internațională a Familiilor

15 May 2024 430

UPDATE Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța a municipiului Constanța

13 May 2024 653

Beneficiile plimbărilor pe malul mării, în Constanța

06 May 2024 1877

Începând de azi Oportunitate de angajare în SRI – este vizat un post de ofițer operativ/analist

06 May 2024 1085

Renăscând bunătatea în perioada Paștelui Să ne arătăm compasiunea și generozitatea într-un spirit de solidaritate și unitate

03 May 2024 701

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 870

AJOFM invită absolvenţii din Constanța la bursa locurilor de muncă

11 Apr 2024 881

A început eclipsa totală de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

08 Apr 2024 912

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare pentru medicii stomatologi. Cine scoate postul la concurs

08 Apr 2024 772

Oamenii de știință se pregătesc pentru eclipsa de soare. Ce speră aceștia să învețe?

07 Apr 2024 750

Marius Mitulescu, candidat la Primăria Constanța din partea Partidului SOS

05 Apr 2024 1666

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1409

Guvernul României150 de locuri disponibile pentru ediția 2024 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României

25 Mar 2024 439

Se pregătește o nouă vânzare a unui teren în inima stațiunii Mamaia. Laurette Due SRL are drept de preepțiune

21 Mar 2024 1168

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1113