Holland Development Group SA nu va fi radiată din Registrul Comerțului, au decis judecătorii! Tribunalul Constanța a închis procedura de insolvență (MINUTA)
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au închis astăzi, 19 februarie 2024, procedura de insovență în cazul companiei Holland Development Group SA, deschisă în toamna anului trecut la cererea lui Alexandru Darie!
 
De asemenea, magistrații au dispus Oficiului Registrului Comerțului să procedeze la radierea mențiunilor privind procedura insolvenței Holland Development Group SRL, cu consecințele reinserției acesteia în circuitul economic și continuării activității.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost luată în dosarul 1938/118/2023, aflat pe rolul Secției a II-a Civile a instanței.
 
Iată minuta hotărârii pronunțate astăzi, 19 februarie 2024:
 
„Aprobă propunerea de închidere a procedurii insolvenţei – propunere formulată de Administrator Judiciar.
În temeiul art.178 din Legea nr.85/2014:
– dispune închiderea procedurii insolvenţei debitoare
 – dispune că debitoarea HOLLAND DEVELOPMENT GROUP S.A. nu va fi radiată din Registrul Comerţului;
– dispune OFICIULUI REGISTRULUI COMERŢULUI de pe lângă TRIBUNALUL CONSTANŢA să procedeze la radierea menţiunilor privind procedura insolvenţei debitoarei HOLLAND DEVELOPMENT GROUP S.A. din Registrul Comerţului, cu consecinţele reinserției acesteia în circuitul economic și continuării activității.

În temeiul art.180 din Legea nr.85/2014, dispune descărcarea Administratorului Judiciar DĂSCĂLESCU & CO S.P.R.L. și a tuturor persoanelor care l-au asistat de orice îndatoriri sau responsabilități cu privire la procedura pendinte, debitoare şi averea ei, creditori, titulari de drepturi de preferinţă şi acţionari.
În temeiul art.179 din Legea nr.85/2014, dispune notificarea hotărârii judecătorești către DIRECȚIA GENERALĂ A FINANȚELOR PUBLICE GALAȚI prin ADMINISTRAȚIA JUDEȚEANĂ A FINANȚELOR PUBLICE CONSTANȚA şi către OFICIUL REGISTRULUI COMERȚULUI de pe lângă Tribunalul Constanţa, precum şi notificarea creditorului HOLLAND DEVELOPMENT GROUP S.A., prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
Executorie.

Hotărârea pronunțată este supusă numai apelului, în termen de 7 zile de la comunicare, în condițiile speciale și derogatorii prescrise de dispozițiile art.42 alin.1 teza I din Legea nr.85/2014.
Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia a II-a Civilă, sub sancţiunea nulităţii, și se dezleagă de Curtea de Apel Constan?a, în circumstan?ele prevăzute de dispozițiile art.43 din Legea nr.85/2014“
 
Decizia este executorie, fiind supusă numai apelului, în termen de șapte zile de la comunicare.

Conform datelor noastre, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Constanța Ilie.
 
Amintim, societatea intrase în insolvență la cererea lui Alexandru Darie.
 
Detalii despre această solicitare pot fi consultate în articolul
 
Familia Darie a băgat în insolvență Holland Development Group SA, beneficiară a unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor! (MINUTĂ)
 
Despre Holland Development Group SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 19 februarie 2024, Holland Development Group SA a fost înființată în 2006, are sediul social în Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 264 și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Firma este controlată de Millenium Global Development SA, restul acțiunilor fiind împărțite între Flash Trading House SRL, Flash Enterprises SRL, Bogdan Gabriel Sandu (fondator) și Crina Simona Sandu (fondator).
 
Numele lui Bogdan Gabriel Sandu, dar și cel al Crinei Simona Sandu figurează și în Flash Enterprises SRL, Flash Trading House SRL, Flash International Grup Impex SRL și Flash Lighting Services SA, toate din București.
 
De administrarea societății Holland Development Group SA se ocupa înainte Galactica House SRL (controlată și administrată de Georgiana Andreea Șerban, fiica Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu).
 
Din decembrie 2023, administrator special este Florina Moscu, iar administrator judiciar provizoriu este societatea Dăscălescu & CO SPRL.
 
În 2022, Holland Development Group SA a declarat 0 angajați, 0 cifra de afaceri și pierderi de circa 220 de lei.
 
Numele companiei Holland Development Group SA este cunoscut în legătură cu Dosarul Retrocedărilor și terenurile pe care aceasta le-a obținut în Constanța, în baza mai multor dispoziții de retrocedare.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul Retrocedărilor
O cunoscută companie din Constanța a aflat în 2022 că primăria îi luase terenurile în 2019! (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local, victorie la Curtea de Apel! Zeci de mii de metri pătrați de terenuri din Dosarul Retrocedărilor rămân ai Constanței

05 Mar 2024 4654

Teren din Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel explică de ce Apele Române nu pot revendica 500 mp din cartierul Faleză Nord! (MOTIVARE)

29 Feb 2024 987

Curtea de Apel amână contestația Flash Lighting Services SA pentru iluminatul public din Constanța (DOCUMENT)

01 Feb 2024 862

Bulevardul Madrid din Constanța Iată topul firmelor și persoanelor fizice care vor primi bani în urma exproprierilor terenurilor (DOCUMENT)

01 Feb 2024 3632

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1406

Firme Constanța Florina Moscu, numită administrator special al Holland Development Group SA

18 Dec 2023 1157

Teren în Faleză Nord, pe strada Ion Rațiu, revendicat de Apele Române! Decizia luată de Curtea de Apel (MINUTA)

16 Nov 2023 1686

Apele Române revendică 500 mp în Faleză Nord, pe strada Ion Rațiu! Curtea de Apel, așteptată să modifice decizia Tribunalului

01 Nov 2023 1011

Dosarul Retrocedărilor O cunoscută companie din Constanța a aflat în 2022 că primăria îi luase terenurile în 2019! (DOCUMENT)

11 Oct 2023 4141

Familia Darie a băgat în insolvență Holland Development Group SA, beneficiară a unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor! (MINUTĂ)

02 Oct 2023 2405

Holland Development Group SA își reia activitatea. Firma constănțeană, controlată de Georgiana Andreea Șerban

21 Jul 2023 2520

Apele Române pierd un teren pe strada Ion Rațiu, din Constanța, pe care îl revendică drept faleză! Ce spune Tribunalul Constanța (MOTIVARE)

14 Jul 2023 2112

Alexandru Darie cere insolvența Holland Development Group SA! S-a fixat primul termen

10 Jun 2023 1893

Holland Development Group a pierdut procesul pentru anularea HCL de recuperare a terenurilor din Dosarul Retrocedărilor (MINUTA)

23 May 2023 1567

Apele Române pierd un teren recuperat de Primăria Constanța de la Holland Development Group. Cheltuieli impresionante

20 May 2023 1747