Premieră pentru sistemul medical din România Vacusport - tubul cu vacuum care accelerează regenerarea



Un sistem performant de recuperare medicală prin accelerarea regenerării ţesuturilor este acum disponibil în cadrul Ovidius Clinical Hospital, în premieră pentru România. Denumit Vacusport, acest sistem are la bază medicina aerospaţială şi tehnologia revoluţionară a vacuumului intermitent, care stimulează sinteza colagenului şi fermitatea ţesuturilor.
 
Tubul cu vacuum funcţionează pe principiul invers al camerei hiperbare în ceea ce priveşte presiunea exercitată, alternând cicluri cu presiune negativă şi pozitivă. Presiunea negativă aduce o cantitate crescută de oxigen în sânge şi în ţesuturi, iar presiunea pozitivă are rolul de a elimina din sânge substanţele reziduale produse de metabolism. Principiul de funcţionare este simplu: sângele din zona cu o presiune crescută (regiunea superioară a corpului, care este situată în afara camerei cu vacuum) este pompat în zona cu presiune scăzută (regiunea inferioară a corpului, din interiorul tubului), îmbunătăţind astfel circulaţia sanguină la nivelul membrelor inferioare.

Beneficiile sistemului de recuperare medicală Vacusport

„Indicaţiile de tratament sunt multiple: pacienţi în status post-operator sau post-traumatic, edeme post-operatorii, tulburări ale sistemului limfatic, afecţiuni articulare, ligamentare sau musculare la nivelul membrelor inferioare, reabilitare postprotezare membru inferior, refacere post-efort şi prevenirea accidentărilor în cazul sportivilor de performanţă care sunt mai predispuşi la afecţiuni ale aparatului locomotor din cauza suprasolicitării fizice, insuficienţa venoasă, ulceraţii venoase cronice, celulită.
 
Terapia cu vacuum intermitent are următoarele contraindicaţii majore: sarcină, tromboflebită, insuficienţă renală şi post-dializă, tromboză/risc de tromboză sau embolie, hipertensiune arterială severă, intervenţii chirurgicale abdominale sau pelviene recente, hernie inghinală sau neoplasme. Din acest motiv, examenul clinic efectuat înaintea începerii tratamentului cu Vacusport este foarte important”, declară dr. Tatiana Tulea, medic specialist recuperare şi reabilitare medicală în cadrul bazei de tratament şi recuperare Ovidius Clinical Hospital.
 

 
Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar conceput să ofere îngrijire de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale şi medicale multiple. În cadrul bazei ultramoderne de recuperare medicală, fiecare pacient beneficiază de tratament personalizat în funcţie de afecţiune şi vârstă din partea unui personal dedicat siguranţei medicale.
 
Ovidius Clinical Hospital - cel mai mare şi mai modern spital privat din regiune
Adresă: DN2A, KM 202, Ovidiu, Constanţa
Telefon: 0241 480400
Pentru mai multe detalii, vizitaţi: www.Ovidius-CH.ro

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Performanța adusă acasă Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Apr 2023 3135

Imagini de la eveniment LIVE VIDEO-TEXT. Se inaugurează noul spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare (FOTO)

05 Apr 2023 4342

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 1832

Ce spun reprezentanții Spitalului OCH despre incendiul la reclama luminoasă de pe exteriorul clădirii

21 Jan 2023 1719

Să ne mobilizăm într-o cauză nobilă Un constănțean cu o poveste impresionantă are nevoie de sânge. "Suntem cu toții noduri la aceeași împletitură prin care curge viața"

14 Jan 2023 1734

Acționarii Ovidius Clinical Hospital au introdus un nou cod CAEN în activitatea societății

14 Apr 2022 4046

Ovidius Clinical Hospital lansează serviciul Alprevia online- Prevenția în 10 pași

31 Aug 2021 4071

Veste bună pentru femeile din Constanța A fost inaugurat OCH - Centrul de excelență dedicat cancerului de sân, cu cea mai nouă tehnologie din domeniu (galerie foto + video)

13 Feb 2020 10962

Peste 500 de elevi, cadre didactice şi părinţi, la Târgul de educaţie şi prevenţie în sănătate, organizat de Ovidius Clinical Hospital (galerie foto)

31 May 2019 2537

La noua Policlinică OCH Inedită formă de educație pentru sănătate, în aer liber (galerie foto)

18 May 2019 4779

Surprize la inaugurarea noii policlinici Ovidius Clinical Hospital (fotoreportaj)

17 May 2019 6566

Premieră națională în medicina constănțeană Primul instrument de asistență computerizată a diagnosticului pentru prevenție în medicina primară, la noua policlinică Ovidius Clinical Hospital (galerie foto+video)

17 May 2019 4710

LIVE TEXT. Premieră națională în domeniul sănătății, la Constanța Inaugurarea unui nou centru medical Ovidius Clinical Hospital și lansarea Cardului cu algoritm de prevenție personalizată

16 May 2019 7323

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul Ovidius Clinical Hospital

25 Nov 2017 3464

Afecţiunile de prostată, o problemă medicală des întâlnită în rândul bărbaţilor Simptome, diagnostic şi sfatul medicului specialist

22 May 2017 10769