IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

Nr. 206 din 25 martie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 305 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 61.560 de lei.
În cadrul celor 39 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 33 de permise de conducere și au fost retrase 35 de certificate de înmatriculare și 4 seturi de placate cu numerele de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 113 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză și 2 ca urmare a depăstării sub influența băuturilor alcoolice.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost legitimate 1.245 de persoane, au fost verificate 941 de autoturisme și au fost efectuate 445 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 552 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 123.000 de lei, dintre care 465 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 68 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 

Acțiuni ale polițiștilor piteșteni
 
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere pe drumurile aflate în competență și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.
În urma activităților, polițiștii rutieri piteșteni au constatat 102 abateri la regimul rutier ce au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 8.910 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 5 permise de conducere și retragere a unui certificat de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, 37 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză (dintre care două cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere), 8 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță sau a mijloacelor speciale de retenție pentru copii, una ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice (cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere).
De asemenenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.855 de lei.
Dintre sancțiunile aplicate, 29, în valoare de 8.500 de lei, au fost conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială, 58, în valoare de 4.355 de lei, au fost privind circulația pe drumurile publice, iar 6, în valoare de 6.000 de lei, au fost conform reglemetărilor privind paza obiectivelor și bunurilor.
Poliţiştii piteșteni continuă acţiunile pentru prevenirea faptelor contra patrimoniului, în special a celor săvârșite prin însușirea pe nedrept și prin nesocotirea încrederii, asigurarea ordinii publice, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni de verificare a organizării pazei în Pitești
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul compartimentelor sisteme de securitate din cadrul Poliției Municipiului Pitești au acționat pe raza de competență, pentru au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne.
Toate unitățile verificate în cursul zilei de ieri sunt asigurate cu pază umană. Astfel, polițiștii specializați au verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu, cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.
Polițiștii au verificat 12 obiective la care este obligatorie organizarea unui dispozitiv de pază, din domeniile de activitate comerț general, centre comerciale, și o organizare de șantier.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au aplicat, în total, 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor, respectiv al H.G. 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003.
Situațiile pentru care au fost aplicate sancțiuni constau în:
- cinci situații privind neasigurarea controlului și instruirii agenților de pază de către responsabilii furnizorilor de servicii de securitate (2), respectiv de către șeful de obiectiv (2) sau de către conducătorul de unitate (1);
- o situație de neîndeplinire a măsurilor de organizare a dispozitivului impuse de categoria din care face parte obiectivul (1).
La toate obiectivele unde au fost constatate nereguli, au fost stabilite termene pentru remedierea deficiențelor, urmând ca polițiștii să revină pentru verificări.
 
  •  
 
Exemplu: Depistat de polițiștii rutieri piteșteni conducând agresiv
 
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Nicolae Bălcescu din Municipiul Pitești, având un comportament agresiv prin patinarea excesivă, în gol, a roților.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 660 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Exemple: Depistați conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 59 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 65B, pe un sector cu limita legală de 70 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 121 km/h (cu 51 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 42 de ani, din același municipiu, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, pe un sector cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 123 km/h (cu 73 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 54 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe un sector cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 km/h (cu 74 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 48 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Drăganu, pe un sector cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 129 km/h (cu 79 de km/h peste limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Exemple: Cumul de contravenții pentru doi conducători auto
 
 
În seara zilei de 23 martie a.c., în jurul orei 21 :00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat de 45 de ani, din Micești, care conducea un autoturism pe DJ 740, pe raza localității de domiciliu, care nu a respectat semnalul polițiștilor. Cel în cauză a abandonat autoturismul, fugind pe un teren viran, fiind însă prins de polițiști.
Din verificări s-a stabilit că autovehiculul în cauză avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, de la începutul lunii februarie, precum și faptul că nu avea emisă poliță de asigurare obligatorie auto.
Ca urmare a abaterilor constatate, celui în cauză i-au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, cu amendă în valoare totală de 1.660 de lei, conform OUG 195/2002 și Legii 132/2017. Totodată, au fost aplicate următoarele măsuri complementare :
- reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile (ca urmare a nerespectării indicațiilor polițistului rutier);
- reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, în vederea imobilizării autovehiculului (ca urmare a lipsei valabilitării ITP și a lipsei poliței RCA valabilă).
 
  •  
 
În ziua de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 43 de ani, din Bughea de Sus, care conducea un autoturism pe DJ 735, pe raza localității Albeștii de Muscel, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, din verificări a rezultat că valabilitatea poliței de asigurare obligatorie (R.C.A.) era expirată.
Ca urmare a abaterilor constatate, celui în cauză i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei, conform OUG 195/2002 și Legii 132/2017. Totodată, au fost aplicate următoarele măsuri complementare :
- reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație (alcool);
- reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, în vederea imobilizării autovehiculului (lipsă poliță RCA valabilă).
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

22 Apr 2024 221

IPJ ArgeșAcțiuni ale polițiștilor piteșteni

09 Apr 2024 251

IPJ Argeș Sub influența alcoolului, a provocat un eveniment rutier

08 Apr 2024 314

IPJ ArgeșAcțivități de combatere a delictelor silvice

08 Apr 2024 291

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

17 Jan 2024 440

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

10 Nov 2023 542

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

18 Oct 2023 454

IPJ Argeș Buletin de presă

06 Oct 2023 463

IPJ Argeș Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

06 Sep 2023 570

IPJ ArgeșDepistat de polițiști după ce a intervenit asupra tahografului

15 May 2023 577

IPJ Argeș Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

04 May 2023 623