IPJ Bistrița-NăsăudReținut pentru 24 de ore, după ce a fost depistat de polițiști cu nereguli în trafic

                                                                                                              Nr. 103 din 18 martie 2024

 
BULETIN  DE PRESĂ
 
          Reținut pentru 24 de ore, după ce a fost depistat de polițiști cu nereguli în trafic
 
În dimineața de 17 martie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului Rutier au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 35 de ani din Livezile, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
În prezent, acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 18 martie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.
 
În fapt, la data de 17 martie, în jurul orei 00.20, pe Drumul Județean 172G, între Livezile-Dorolea, bărbatul în cauză a fost oprit în timp ce conducea un autoturism, deși figura ca având reținut permisul de conducere. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recolatarea de mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud, pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.
 
          Fără permis, depistat în trafic de polițiștii Biroului Rutier
 
La data de 16 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. Bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 26 de ani, din Livezile care a fost oprit pentru control, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din Bistrița.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

               
În urma celor constatate a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Bistrița.
 

 
          Implicat într-un accident rutier, cercetat pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier
La data de 15 martie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier sesizat inițial fără victime și produs pe o stradă din oraș.
Din verificările efectuate la fața locului, a reieșit faptul că un autoturism, condus de un bărbat de 50 de ani, din Sângeorz-Băi a acroșat o femeie de 47 de ani, din Sângeorz-Băi, care se deplasa pe bicicletă.
Inițial, femeia nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale, însă ulterior aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluată și transportată la spital pentru mai multe investigații. De asemenea, imediat după producerea accidentului, conducătorul auto ar fi mutat autoturismul implicat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 1,13 mg./l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei. Totodată, acesta a prezentat un permis de conducere emis de către autoritățile din Irlanda însă, în urma examinării, polițiștii au constatat că nu prezintă toate elementele de siguranță, existând suspiciunea că este fals. De asemenea, fiind efectuate verificări, a reieșit faptul că bărbatul figura ca având permisul de conduce anulat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din Sângeorz-Băi continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, modificarea locului faptei, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.
 
          Fără permis, conducea un ATV neînmatriculat
 
La data de 17 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant delict.
 
Bănuit de comiterea faptelor este un tânăr de 22 de ani din Domnești, depistat în timp ce conducea un  ATV neînmatriculat pe un drum comunal din localitate. De asemenea, tânărul în cauză nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Rezultatul testării etilotest a fost negativ.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 
          Femeie sub influența alcoolului, depistată în flagrant delict, la volanul unui autoturism
La data de 17 martie a.c., în jurul orei 15.40, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit, pentru verificări, un autoturism care circula pe o stradă din Sânmihaiu de Câmpie și care era condus de o femeie de 46 de ani, din localitate.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința.
 
Aflat sub influența alcoolului, depistat în trafic de polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean
 
În noaptea de 17 martie a.c., în jurul orei 23.30, în Șieu-Măgheruș, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, au oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe direcția Șintereag- Bistrița.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 34 de ani din Bistrița, iar în urma testării etilotest a acestuia, rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-NăsăudCercetat pentru distrugere și furt calificat, identificat și reținut de polițiștii de la investigații criminale

19 Jan 2024 415

IPJ Bistrița Năsăud S-a folosit de un telefon mobil furat pentru a transfera ilegal 6.000 lei

30 Oct 2023 735

IPJ Bistrița-NăsăudO femeie de 27 de ani din Beclean a fost reținută de polițiști

30 Oct 2023 541

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă

20 Sep 2023 344

IPJ Bistrița-Năsăud Femeie reținută de polițiști infracțiunile de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos

09 Aug 2023 747

IPJ Bistrița-NăsăudBărbat reținut pentru 24 de ore

01 Aug 2023 667

IPJ Bistrița-NăsăudTânăr reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încălcat măsura arestului la domiciliu

26 Jul 2023 365

IPJ Bistrița-NăsăudBănuit de complicitate la evaziune fiscală, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

27 Apr 2023 408

IPJ Bistrița-NăsăudTânăr bănuit de comiterea a 17 furturi, reținut, pentru 24 de ore

20 Apr 2023 505

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 18.11.2021

18 Nov 2021 851

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 12.07.2021

12 Jul 2021 621

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 20.05.2021

20 May 2021 1129

DNA Ofițer de poliție, reținut pentru luare de mită și trafic de influență

09 Jun 2020 1479