Amintiri din incendiul de la Terapie Intensivă Covid „Au luat lumea din saloane și le-au zis «Fugiți! Fugiți!»“ (video)



Amintiri dureroase din timpul incendiului de la Secția de Terapie Intensivă din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost relatate astăzi de pacienții care erau internați în unitatea medicală la momentul izbucnirii incendiului și care au reușit să se salveze.

Este vorba despre incendiul din data de 1 octombrie 2021, care a cuprins Secția de Terapie Intensivă a SCBI Constanța, spital suport Covid, tragedie în urma căreia au murit șapte persoane nevinovate, toate fiind internate la ATI.

„Doctorii, asistentele au fugit când au văzut flăcările, s-au dus repede și au luat pacienții, au scos lumea din saloane și le-au spus «Fugiți! Fugiți!» Au luat pe toată lumea, au fugit, le spuneau «haideți afară! haideți!»“ - acestea sunt amintirile uneia dintre pacientele ce se aflau în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța în momentul izbucnirii incendiului, în jurul orei 10.00.

„O doctoriță mi-a dat halatul ei, a venit și mi-a zis să-l iau, că este frig, pe toată lumea au scos afară“, a relatat pacienta, scăpată cu bine din incendiu.



Aceasta a precizat că era internată pe altă secție.

Fiica unei alte paciente, cadru medical la rândul său, a precizat că are o părăre foarte proastă despre sistemul de sănătate actual, dar că cei care pot face ceva în privința aceasta sunt politicienii, medicii și cadrele medicale făcând deja tot ce le stă în putință, tot ce este omenește posibil.

„Ce s-a întâmplat la Constanța se poate întâmpla la orice spital din țară (...) Suntem depășiți fizic, psihic - pentru că este o presiune foarte mare pe toate cadrele medicale, de pe toate secțiie. Este o situație foarte grea. Din păcate, cred că cei care se află acum la putere nu s-au pregătit așa cum trebuie pentru un nou val de coronavirus. (...) am văzut imaginile, cum s-au implicat colegii mei să îi salveze pe oameni, dar, din păcate, doar cu sufletul nu poți să faci prea mult. Ai nevoie și de materiale, condițiile sunt inumane, din păcate“

„A fost înfiorător! Sunt eroi, cadrele medicale sunt eroi! În primul rând, își pun viața în pericol în fiecare moment, sistemul este cel care este ... Când și când mai arde câte un spital și nu se întâmplă nimic, toate lumea trece peste asta și mergem înainte.“, spune o altă pacientă.

„A venit o doamnă asistentă în timpul tratamentului și a zis că miroase ceva încins. Pe noi ne-a bufnit râsul, i-am zis că noi nu avem miros și că nu miroase nimic. Atunci, doamna asistentă a deschis ușa și de pe coridor a venit un fum negru. Am luat copilul și am fugit (....) eu o să rămân șocată toată viața, fumul acela, asistentele cum țipau, oamenii juliți, cum fugeau, cred că se târau pe genunchi, să scape de flăcări“, spune o altă pacientă, internată la etaj.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Demisă după tragedia de la Infectioase Zi decisivă pentru dr. Stela Halichidis în procesul cu Primarul Constanței. A câștigat în primă instanță

01 Oct 2023 1872

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 1200

Noutăți din ancheta incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Urmează eventuale puneri sub acuzare

03 Aug 2023 2105

Curtea de Apel Constanța, anunț important! Este vizat cazul medicului Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

20 Jun 2023 2178

Demisă în urma incendiului din octombrie 2021 Dr.Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase, l-a învins în instanță pe PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANTA! Nemulțumiri

08 May 2023 2472

Demisă după incendiu! Radiografia procesului în care dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase din Constanța, a câștigat în instanță!

18 Feb 2023 3818

EXCLUSIV - „Eu vreau doar să se facă dreptate!“ Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, victorie uriașă în instanță! (MINUTA)

16 Feb 2023 5989

Coincidență stranie! O nouă alarmă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, chiar în ziua în care se aștepta verdictul în proces (VIDEO)

10 Feb 2023 1533

Judecătorii mai au nevoie de timp să se pronunțe în dosarul Stelei Halichidis

26 Jan 2023 1424

Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

21 Jan 2023 1800

A fost aflată cauza incendiului! Procurorii din Constanța știu de ce a luat foc Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

19 Jan 2023 3154

Lovitură pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Ministerul Investițiile și Proiectelor Europene nu vrea să accepte forța majoră în cazul echipamentelor distruse în incendiul de la ATI (DOCUMENTE)

30 Dec 2022 2413

Procesul dr. Halichidis a fost amânat!

10 Nov 2022 1541

Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

31 Oct 2022 1588

A trecut un an Tragedie, cu victime! Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Secția ATI, mistuită de flăcări

01 Oct 2022 1919