Atenție la clipurile virale cu coloane militare din România! Ce spun reprezentanții MAPN despre înregistrările prezentate pe internet (VIDEO)

Ministerul Apărării Naționale atenționează că imaginile care circulă pe internet cu coloane militare nu sunt de actualitate.

„Atenție la clipurile virale cu coloane militare [‼️]
În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina“ - au precizat reprezentanții MApN. 


MAPN precizează că niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin cinci-șase luni, fie de noi, fie de alți utilizatori.

„De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.
Am realizat, în videoclipul de mai jos, o recapitulare a acestor încercări de deformare a realității, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse. De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care, evident, au tranzitat România. Le veți vedea la finalul montajului video. Și acestea au fost prezentate în aceeași notă conspirativă, a mișcărilor neanunțate de trupe.
Vă reamintim că cea mai corectă informare este cea din surse oficiale. Dacă sesizați și alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteți aici. Vom face verificările cu maximă operativitate și vom reveni cu explicații“ - au mai precizat reprezentanții MApN.Sursa foto + video: facebook/MApN

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atac cibernetic asupra site-ului Ministerului Apărării Naționale

28 May 2022 447

MApN Ziua Porților Deschise la Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”- ediția a IV-a

27 May 2022 539

Șeful Statului Major al Apărării, în vizită în Grecia. A depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Piața Syntagma

27 May 2022 519

Convorbire telefonică a miniștrilor român și israelian ai apărării. Ce subiecte au fost discutate

27 May 2022 480

Proiect legislativ pentru îmbunătățirea cadrului de salarizare a personalului din MApN

27 May 2022 582

Exercițiul medical interinstituțional MASCAL 22, desfășurat în trei baze militare printre care și cea de la Mihail Kogălniceanu

25 May 2022 458

Tragedie în timpul unui exercițiu militar! Un parașutist militar a murit în timpul executării manevrelor de aterizare

25 May 2022 2083

Ministerul Apărării anunţă că a fost reluată activitatea de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR

24 May 2022 376

Rudele militarilor care au murit în judeţul Sibiu cer 12 milioane de euro de la MApN. Când s-ar putea da verdictul

24 May 2022 1350

Epavă a unei drone ucrainene, în apele teritoriale ale României, la două mile marine de ţărm. Anunțul Ministerului Apărării Naționale (GALERIE FOTO)

23 May 2022 1141

Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunile comitetelor militare ale UE și NATO „Situația de securitate din regiunea Mării Negre este radical influențată de ofensiva pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina“

20 May 2022 492

Forțele pentru Operații Speciale recrutează. Locuri disponibile și la Unitatea Militară 02014 Mangalia

20 May 2022 936

NATO Franța va disloca un detașament de apărare antiaeriană în Poligonul Capu Midia, județul Constanța

19 May 2022 602

Cursanți de la Royal College of Defence Studies din Marea Britanie în vizită la MApN

18 May 2022 382

MapN Proiectul TransRomânia. Sportivii se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care s-au jertfit pentru țară

17 May 2022 384