Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța 22 februarie 2024, Ziua cercetașilor din întreaga lume, Ziua Fondatorului Cercetășiei (GALERIE FOTO)

Sursă foto: Facebook/Biblioteca Județeană Constanța
 
  • Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța i-a avut invitați, în Sala de evenimente de la parter, pe prietenii din Organizația Națională Cercetașii României, Centrul Local bleuMarin, Cercetașii României - bleuMarin Constanța.
     
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța i-a avut invitați, în Sala de evenimente de la parter, pe prietenii din Organizația Națională Cercetașii României, Centrul Local bleuMarin, Cercetașii României - bleuMarin Constanța, transmite Biblioteca Județeană.

Ziua de 22 februarie marchează un eveniment important pentru comunitatea cercetașilor deoarece amintește de spiritul aventurier, dar și de misiunea lor de a face lumea un loc mai bun. Această sărbătoare celebrează aniversarea lui Robert Baden-Powell, fondatorul mișcării Scout, la începutul secolului al XX-lea. Cu această ocazie invitații noștri au promovat principiile educației nonformale, susținerea între coechipieri, legătura cu natura, jocurile interactive, dragostea pentru lectură și atitudinea de învingători.

Ne-am documentat și am aflat că Asociația cercetașilor a fost înființată în România sub îndrumarea Regelui Ferdinand și primele formațiuni de cercetași au apărut în 1912 la Brașov, Blaj și București, iar la data de 12 mai 1914 are loc înființarea oficială a Asociației „Cercetașii României”. Totuși, Organizația Mondială de Cercetași a fost înființată în anul 1922, iar România fiind deja implicată în această mișcare, a devenit un membru fondator. În ianuarie 1937, asociația a fost desființată de către Regele Carol al II-lea, dar în locul său apare Straja Țării. Încă de la început cercetășia le-a stârnit interesul tinerilor români, acest fapt fiind cu ușurință vizibil prin implicarea unor personalități influente, precum: Mircea Eliade, care are și un jurnal scris despre această activitate, George Călinescu, Grigore Antipa și Tudor Arghezi. Asociația a fost reînființată în iunie 1990, iar din 17 noiembrie 1993 a primit numele de Organizația Națională „Cercetașii României” (ONCR). Această organizație cuprinde patru ramuri, în funcție de vârstă: lupișori(7-10 ani), temerari(11-14 ani), exploratori(15-18 ani), seniori(18-21 ani) și lideri(de la 18 ani).
Această zi minunată și plină de amintiri vii promovează, în primul rând, ultimul mesaj al Lordului Robert Baden-Powell „Încearcă și lasă această lume un pic mai bună decât ai găsit-o.”

Așadar, Ziua Cercetașilor este o bună oportunitate ca toți să ne implicăm mai mult în bunăstarea societății, dar și să ne amintim de eforturile înaintașilor pentru schimbarea lumii într-un loc mai bun pentru generațiile viitoare.

Activitatea face parte din acțiunile/evenimentele „Alege să te implici! Doar așa vei face diferența” organizate împreună cu voluntarii Bibliotecii sub îndrumarea insp.spec. Elena Cioclin. Textul a fost conceput împreună cu voluntara Naomi-Laura Bădeliță, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Biblioteca Județeană Constanța: Concursul „Pe Aripile Imaginației“ te așteaptă! Descoperă-ți talentele artistice

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 355

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 510

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 397

Biblioteca Județeană Constanța Ziua Pământului, sărbătorită la Ludotecă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 340

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 392

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 354

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 522

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 645

Expoziție cu ocazia Zilei Internaționale a Rock and Roll-ului la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO)

05 Apr 2024 413

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 746

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 403

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 583

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 693

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța Trei seri de conferințe Dilema la malul mării. Care este tema acestei ediții

26 Mar 2024 633

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 782