Ce a discutat primarul Vergil Chițac cu medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Când și cum se redeschide spitalul



Reprezentanți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța au participat astăzi, 4 octombrie 2021, la o ședință cu primarul Constanței, Vergil Chițac, dar și alți reprezentanți ai autorităților publice.

Surse care au participat la discuții au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că discuțiile au reprezentat, în fapt, o ședință de lucru, în care s-au stabilit lucrurile ce trebuie făcute pentru a se putea reporni activitatea spitalului.

Amintim, întâlnirea de astăzi vine ca urmare a incendiului produs la Secția de Terapie Intensivă Covid din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța de vineri, 1 octombrie 2021.

Zece pacienți erau internați pe Secția de Terapie Intensivă la momentul izbucnirii incendiului. Șapte dintre aceștia au murit, din cauza flăcărilor ce au cuprins secția.

Restul pacienților care erau internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, spital suport Covid, la momentul izbucnirii incendiului au fost transportași la celelalte unități medicale din oraș, dar și din județ.

În urma tragediei, autoritățile publice locale au anunțat demiterea managerului SCBI Constanța, dr. Stela Halichidis.

Sursele menționate anterior au declarat că, în urma discuțiilor de astăzi, s-a stabilit ca activitatea SCBI să fie repornită pe etape.

Astfel, în primă etapă, se va urmări obținerea avizelor pentru secțiile ce pot fi deschise în perioada imediat următoare, respectiv Laboratorul, Farmacia și Secțiile Anti-rabic și HIV.

Ulterior, după desigilarea spitalului, se va lucra la igienizare și la repornirea secțiilor ce nu au fost afectate de incendiu.


Conform surselor citate, medicii care lucrau la Secția de Terapie Intensivă a SCBI, dar și celelalte cadre medicale din interiorul spitalului sunt, în acest interval, detașate la alte instituții medicale, acestea lucrând în permanență.

„Noi, angajații acestui spital, suferim alături de pacienții răniți în incendiu, alături de pacienții noștri care acum se află în alte instituții medicale din județ și pe care noi încercăm să=i gestionăm chiar și de la distanță (....) SCBI Constanța a funcționat în ultimele 18 luni sub o presiune fantastică“, a declarat dr. Corina Maxim.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Demisă după tragedia de la Infectioase Zi decisivă pentru dr. Stela Halichidis în procesul cu Primarul Constanței. A câștigat în primă instanță

01 Oct 2023 1872

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 1200

Noutăți din ancheta incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Urmează eventuale puneri sub acuzare

03 Aug 2023 2105

Curtea de Apel Constanța, anunț important! Este vizat cazul medicului Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

20 Jun 2023 2179

Demisă în urma incendiului din octombrie 2021 Dr.Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase, l-a învins în instanță pe PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANTA! Nemulțumiri

08 May 2023 2472

Demisă după incendiu! Radiografia procesului în care dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase din Constanța, a câștigat în instanță!

18 Feb 2023 3819

EXCLUSIV - „Eu vreau doar să se facă dreptate!“ Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, victorie uriașă în instanță! (MINUTA)

16 Feb 2023 5989

Coincidență stranie! O nouă alarmă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, chiar în ziua în care se aștepta verdictul în proces (VIDEO)

10 Feb 2023 1533

Judecătorii mai au nevoie de timp să se pronunțe în dosarul Stelei Halichidis

26 Jan 2023 1424

Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

21 Jan 2023 1800

A fost aflată cauza incendiului! Procurorii din Constanța știu de ce a luat foc Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

19 Jan 2023 3155

Lovitură pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Ministerul Investițiile și Proiectelor Europene nu vrea să accepte forța majoră în cazul echipamentelor distruse în incendiul de la ATI (DOCUMENTE)

30 Dec 2022 2413

Procesul dr. Halichidis a fost amânat!

10 Nov 2022 1541

Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

31 Oct 2022 1588

A trecut un an Tragedie, cu victime! Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Secția ATI, mistuită de flăcări

01 Oct 2022 1920