Actualitate

CLM Constanţa a elaborat un regulament după care va acorda finanţare nerambursabilă (documente)Consilierii locali au hotărât, ieri, în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa (CLM), să suplimenteze fondurile pentru susţinerea activităţii sportive a Clubului Sportiv „Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa”. Astfel, echipa constănţeană de handbal va primi 1.200.000 de lei în plus de la bugetul local, pentru ca jucătorii să se poată pregăti cât mai bine pentru competiţiile la care vor participa pe parcursului acestui an. Totuşi, anul trecut, aceeaşi echipă a primit, printr-o hotărâre a consilierilor judeţeni, 2.000.000 de lei. Astfel, finanţarea suplimentară acordată ieri reprezintă o „bulă de aer” pentru managementul echipei, care nu îşi mai poate plăti jucătorii, date fiind condiţiile actuale.
 
„Finanţarea acordată anterior a devenit insuficientă, deoarece sprijinul financiar solicitat şi promis de CJC nu se mai poate materializa. De la începutul sezonului competiţional, echipa Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa a devenit o forţă în campionatul naţional şi s-a calificat în Final Four-ul Cupei României şi, ca urmare, pentru a se menţine la aceste standarde, clubul este obligat să îşi păstreze jucătorii care au contribuit la obţinerea acestor rezultate“, se arată în proiectul de hotărâre supus votului aleşilor locali.
 
Cu alte cuvinte, banii alocaţi de CLM reprezintă plata salariilor personalului TESA, format din sportivi, antrenori, echipa tehnică, personalul administrativ, cât şi sumele necesare plăţii impozitelor către bugetul de stat pe care echipa le datorează în momentul de faţă.
 
Echipa de handbal masculin a judeţului Constanţa şi-a început activitatea sportivă de la un „zero” istoric în vara anului 2015, după ce a renăscut din cenuşa vechii echipe Handbal Club Municipal Constanța, care s-a confruntat cu mari probleme financiare în ultimii ani de viaţă. Echipa se clasează, la momentul de faţă, în Diviza A, neavând nicio înfrângere, şi a promovat în Liga Naţională, în doar şase luni de activitate.

Cine poate primi finanţare nerambursabilă

În şedinţa CLM de ieri, consilierii locali au aprobat şi regulamentul de acordare a finanţării nerambursabile pentru proiecte, programe şi acţiuni de interes general din domeniul cultural, sportiv sau din alte categorii finanţate de la bugetul local, deoarece primesc tot mai multe cereri de finanţare nerambursabilă pentru diverse evenimente. Astfel, regulamentul stabileşte principiile, cadrul general şi procedura privind organizarea şi desfăşurarea selecţiei de oferte pentru proiecte şi programe din domeniile culturale şi sportive finanţate de la bugetul local.
 
Cu alte cuvinte, organizaţiile sau societăţile care desfăşoară activităţi sportive, de voluntariat în domeniul protecţiei mediului, programe culturale (sport, muzică, film, muzee, arte vizuale şi plastice) pot primi finanţare nerambursabilă dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
 
- nu trebuie să aibă datorii către bugetul de stat
- trebuie să facă dovada acoperirii a minimum 10% din valoarea totală a finanţării solicitate de la autoritatea finanţatoare
- să prezinte o ofertă care să fie valabilă 120 de zile, de la data depunerii
- să demonstreze faptul că sunt rezonabile cheltuielile pentru realizarea proiectului depus.
 
„Pe raza municipiului Constanţa şi în staţiunea Mamaia se organizează, an de an, diferite evenimente culturale, artistice, sportive sau din alte domenii de interes general, în scopul facilitării accesului publicului constănţean la acţiuni de promovare a valorilor cultural-artistice, a sportului de performanţă, organizate la iniţiativa Primăriei Constanţa, prin atribuirea de finanţări nerambursabile“, se arată în documentaţia proiectului votat de aleşii locali.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi consulta cele două proiecte de hotărâre aprobate de consilierii locali.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

09 Jun 2018 1993

Şedinţă de Consiliu Local Ce proiecte propune Făgădău - rectificare bugetară, garantarea unui împrumut şi impozite mărite pentru clădiri-ruină

26 Jun 2017 2644

Noi membri în Consiliile de Administraţie ale RADET şi RATC. Printre ei, şi un consilier al primarului, dar şi un inspector ISJ. Ce indemnizaţii vor primi? (documente)

21 Apr 2017 3103

Actualizarea PUZ-ului „Zona Campus Universitar“, în atenţia Comisiei de urbanism a CLM Constanţa (document)

10 Oct 2016 2864

UPDATE Autorităţile locale, suspectate de interese financiare

31 Aug 2016 1703

Virgil Coman, propus pentru titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Constanța“ în următoarea ședință de CLM (document)

25 Aug 2016 2078

Amendarea ROF CLM Consilierul local Andrei Popescu propune controlul banilor publici alocaţi agenţilor economici şi ONG-urilor! (documente)

24 Aug 2016 4637

Ședință în... parcare Consilierii locali minicipali discută regulamentul stațiunii Mamaia (document)

18 Apr 2016 2052

Măsură cu iz electoral? Consiliul Local Constanţa a stabilit regulamentul pentru acordarea tichetelor sociale (document)

01 Apr 2016 1468

Pensionarii cu venituri mici, o problemă greu de suportat de RATC. Primăria intervine în sprijinul regiei (document)

01 Apr 2016 1851

Informaticienii Primăriei Constanţa îi vor verifica pe colegii lor! Toate conexiunile la internet, monitorizate (document)

28 Mar 2016 1737

Cu avânt electoral Făgădău vesteşte o nouă înfăţişare a bulevardului Tomis. Dacă nu va reuşi, promite o demisie - a sa (galerie foto)

16 Mar 2016 2814

Lepădarea de Mazăre continuă până la uşa… portului. Lui Făgădău „nu-i plac“ acţiunile de la Portul Constanţa

16 Mar 2016 1002

După schilodirea parcului Tăbăcărie Decebal Făgădău „ameninţă“ cu un nou parc, după ce va "mutila" Piaţa Tomis III (galerie foto)

16 Mar 2016 5424

Făgădău vrea o nouă asociaţie care să gestioneze turismul şi taxa de promovare a staţiunii Mamaia

15 Mar 2016 1389