Două femei și un bărbat, în spatele unui jaf de 76.000 de euro, în Brașov (VIDEO)

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu două persoane cercetate în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la faptul că, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla împreună cu două femei pe bulevardul Gării, din municipiul Brașov, acestea i-ar fi sustras aproximativ 76.000 de euro și bijuterii din metal galben, transmite un comunicat din partea Poliției Române. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au clarificat împrejurările descrise în sesizare și au stabilit faptul că, la data menționată, în timp ce se afla în zona Gării, persoana vătămată ar fi fost abordată de două femei, care i-ar fi propus să întrețină relații sexuale.

Întrucât a acceptat propunerea, bărbatul s-ar fi deplasat împreună cu cele două femei într-un loc retras, din proximitatea Gării Brașov, unde a fost determinat să consume băuturi alcoolice până la inconștiență.

După ce și-ar fi revenit, bărbatul a constatat faptul că, din borseta pe care o purta, lipseau 76.000 de euro, precum și faptul că îi lipsesc bijuteriile din metal galben, respectiv un lanț cu medalion, brățară și inel.

De la momentul sesizării, polițiștii au desfășurat activități operative de investigare, inițial pentru stabilirea identității persoanelor bănuite și ulterior, prin efortul comun depus de către polițiști și procurorul de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pentru documentarea activității infracționale, depistarea femeilor și recuperarea prejudiciului, a mai punctat sursa citată. 

Astfel, la data de 5 decembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, Serviciul Criminalistic Brașov, Secția 1 Rurală Feldioara și Postul de Poliție Dobârlău din cadrul I.P.J. Covasna, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor două femei, unde au fost descoperite mai multe bunuri și bijuterii, precum și aproximativ 3.000 de euro.

În urma perchezițiilor, a fost depistată una dintre femeile cercetate pentru comiterea faptei, de 43 de ani, iar despre cea de-a doua femeie, de 20 de ani, polițiștii au stabilit că se sustrage urmăririi penale.

La aceeași dată, în municipiul Toplița, în urma unui complex de activități desfășurate, cu implicarea procurorului de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și cu sprijinul Poliției Municipiului Toplița, a fost depistată și cea de-a doua femeie.

În urma verificărilor, asupra tinerei au fost descoperiți aproximativ 51.000 de euro.

După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea femeilor și introducerea acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Braşov, pentru 24 de ore.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Covasna - Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul de Investigații Criminale.

În cauză, cercetările sunt continuate de Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de „furt calificat”, activități aflate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Citește și:

Individ reținut de agenții Zip Escort când încerca vandalizarea sediului OCPI


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Percheziții într-un dosar penal de furt calificat (FOTO)

24 May 2024 344

IPJ Vaslui Minor reținut

24 May 2024 213

Suspect de furt depistat de jandarmii IJJ Tulcea

22 May 2024 467

Poliția RomânăCooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire

22 May 2024 238

IPJ Bacău2 bărbați reținuți de polițiști pentru furt calificat în urma mai multor percheziții domiciliare

20 May 2024 269

Poliția Municipiului București - Reținuți pentru furt în dauna unei societăți comerciale

17 May 2024 328

Poliția Municipiului București - Prinsi in flagrant de politistii Capitalei

17 May 2024 304

Medgidia Bărbat, reținut de polițiști, după ce ar fi tâlhărit o femeie, pentru un telefon mobil

13 May 2024 531

Tânăr din Tulcea, condamnat la închisoare, extrădat din Franța

11 May 2024 481

Furt dintr-o clădire în construcție din municipiul Constanța! Unul dintre suspecți, reținut

11 May 2024 492

Polițiștii au discutat cu elevii din Constanța despre prevenirea violenței și a furturilor

09 May 2024 507

Polițiștii din Constanța au reținut un bărbat urmărit pentru furt și distrugere

09 May 2024 635

Cinci urmăriți international, aduși în țară de polițiști. Unul din ei este din Constanța

09 May 2024 541

Știri Constanța Prins de polițiști când încerca să fure un generator, la câteva zile după ce ar fi tâlhărit un bărbat în Satul de Vacanță

08 May 2024 479

Justiție Constanța Închisoare cu executare pentru un bărbat care a „poftit“ la caviar, brânză cu mucegai și salam nobil

07 May 2024 812