Actualitate

În exclusivitate Lucrările la noul magazin Lidl din zona ICIL Constanţa, demarate săptămâna viitoare (galerie foto+video)

În ediţia din 6 februarie 2018, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Imagini dezolante în centrul Constanţei. Fosta fabrică de pâine Dobrogea, transformată în groapă de gunoi (galerie foto+video)“, în care prezentam situaţia dezolantă din centrul municipiului. Mormane de gunoaie luaseră locul fostei fabrici de pâine Dobrogea, situată pe bulevardul 1 Decembrie 1918, zona ICIL, din Constanţa. Constănţenii care locuiesc în zonă erau exasperaţi de cei care aruncă fără pic de ruşine gunoaie pe locul fostei fabrici de pâine. PET-uri, cartoane, gunoaie menajere, dar şi televizoare vechi au zăcut zile întregi în şantierul organizat pe locul fabricii de pâine şi al magazinului Dobrogea. Imaginile erau dezolante: gunoaie aruncate peste tot şi multă mizerie.
 
Pentru a afla cine se face vinovat de faptul că respectivul şantier s-a transformat într-o groapă de gunoi, am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii societăţii Dobrogea, precum şi cu cei ai companiei Lidl România.
 
„Vă mulţumim pentru solicitare şi pentru interesul pe care îl aveţi faţă de activitatea companiei noastre. Lucrările la noul magazin Lidl din Constanţa urmează să fie demarate în cursul săptămânii viitoare, astfel că am început deja procedurile pentru ca suprafaţa terenului să fie igienizată în cel mai scurt timp. Odată cu începerea lucrărilor, paza şantierului va fi asigurată de către antreprenorul general responsabil cu proiectul“, au răspuns reprezentanţii Lidl România.
 
Sesizarea cotidianului ZIUA de Constanţa a avut efect şi, a doua zi, pe data de 7 februarie, mai multe excavatoare au fost folosite pentru a strânge mizeria de pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea, situată pe bulevardul 1 Decembrie 1918, zona ICIL.
 

Ce a scos la iveală descărcarea arheologică

 
Vara trecută, în şantierul organizat pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea de la ICIL, unde se lucra la ridicarea unui nou centru comercial Lidl, au ajuns mai mulţi arheologi. Specialiştii de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa au efectuat cercetarea arheologică a vestigiilor descoperite în şantier. Cercetarea arheologică a fost efectuată în baza Autorizaţiei pentru cercetare arheologică preventivă nr. 136 din 31.05.2017, pentru beneficiarul lucrărilor, Lidl România SCS.
 
Colectivul de cercetare arheologică a fost format din Ionuţ Cătălin Dobrinescu, Cătălin Mircea Nopcea, Radu Petcu şi Tiberiu Potârniche. La acea vreme, responsabilul ştiinţific de şantier, Constantin Băjenaru, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că cercetarea arheologică a fost finalizată.
 
„Noi am prezentat raportul de cercetare arheologică. Investitorul poate continua lucrările după ce va obţine certificatul de descărcare arheologică de la Ministerul Culturii. Pe acel teren am descoperit o aşezare care datează din secolele III-V, dar şi o necropolă din perioada elenistică. De asemenea, au fost descoperite cinci morminte, din secolele II-I î.Hr. În morminte se afla un inventar destul de bogat: urcioare, mărgele, vase de parfum. Acest patrimoniu a fost preluat de Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Nu în ultimul rând, vorbim şi de morminte de incinerare, la care se utiliza o tehnică specială“, a explicat Constantin Băjenaru.
 

Ce a depus Dobrogea Grup SA la APM Constanţa

 
Reamintim că, în luna mai 2017, Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construirea unui imobil cu regim de înălţime parter + 1 etaj, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare mijloace publicitare, organizare de şantier, amenajare accesuri auto şi pietonale“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Noul magazin va fi situat pe strada Industriei nr. 1, în zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, a cărei demolare a început în toamna anului 2016.
 
Pentru acest amplasament a fost emis de către Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 829 din 31.03.2017, în scopul elaborării documentaţiei privind „Construirea unui imobil P+1E, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare, împrejmuire teren, organizare de şantier, amenajare accesuri auto şi pietonale“, pentru terenul cu suprafaţa de 8.455 mp, proprietate a SC Dobrogea Grup SA.
 
Magazinul va fi structurat pe mai multe zone: zona de acces principală pentru public; zona de vânzare pentru public; zona de recepţie a mărfurilor; zona de depozitare; zona anexelor tehnice; zona administrativă şi a grupului social. Potrivit proiectului depus la APM Constanţa, fundaţiile viitorului magazin vor fi de tipul fundaţii directe, izolate sub stâlpi, cu bloc de beton armat turnat monolit şi pahar prefabricat. Pentru zona brutăriei şi a camerei de descărcare, fundaţiile vor fi izolate sub stâlpi, alcătuite din bloc şi cuzinet realizat monolit. Pentru pereţii de zidărie din aceste zone, se vor folosi grinzi de fundare turnate monolit, rezemate pe cuzineţi.
 
Fundaţiile pereţilor de închidere sunt sub formă de grinzi de fundare prefabricate, rezemate pe pahare şi ancorate cu piese metalice de legătură. Suprastructura va fi alcătuită din cadre de beton armat prefabricat; stâlpii vor fi încastraţi în fundaţii; grinzile recomprimate vor fi rezemate articulat pe stâlpi. Pe grinzile precomprimate se va aşeza tablă profilată autoportantă dimensionată pentru zona cu valoarea încărcării din zăpadă corespunzătoare amplasamentului. Noua construcţie va avea un regim de înălţime 7,575 m şi va fi compusă din parter + 1 etaj. Suprafaţa construită la sol este de 2.393,76 mp, iar suprafaţa construită desfăşurată, de 2.625,51 mp.
 

Fabrica de pâine, demolată

 
În anul 2016, pe 11 noiembrie, a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, documentele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Imagini dezolante în centrul Constanţei Fosta fabrică de pâine Dobrogea, transformată în groapă de gunoi (galerie foto+video)

ZIUA de Constanţa a prezentat ieri situaţia din centrul oraşului Fosta fabrică de pâine Dobrogea, curăţată de gunoaie (galerie foto)

Cercetarea arheologică de la fosta fabrică de pâine Dobrogea s-a încheiat. Ce au descoperit specialiştii în istorie din Constanţa (galerie foto)

Imagini unice. Descoperiri de senzaţie Fosta fabrică de pâine Dobrogea pe vestigii istorice. Ce s-a găsit în fosta parcare din zona depozite (galerie foto+video)

Dobrogea Grup SA, o nouă solicitare la APM Constanţa. Este vizat un magazin de retail. Va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (galerie foto + document)

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, la mâna consilierilor locali (document)

Un nou magazin Lidl în Constanţa. Iată cum va arăta (galerie foto+video)

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL. O bucată din clădire a căzut pe trotuar (galerie foto+video)

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru un nou magazin pe locul fabricii de pâine de la ICIL, la mâna constănţenilor

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa.Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când se deschide noul magazin Lidl, ridicat pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea din Constanța

19 Oct 2018 6751

Accident rutier în zona ICIL. Un motocilist a fost rănit

05 Oct 2018 595

Şantier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 - zona ICIL din Constanţa. Se lucrează la accesul spre magazinul Lidl (galerie foto+video)

28 Sep 2018 2460

Alertă la pompieri. Un incendiu a izbucnit în apropiere de parcarea unui supermarket din zona ICIL din Constanța

11 Jun 2018 2312

Restricţii de circulaţie în zona ICIL. Ce se execută pentru magazinul Lidl

22 May 2018 2651

Lucrările la magazinul Lidl din zona ICIL continuă. Ce a solicitat Confort Urban SA de la APM Constanţa

15 May 2018 2417

Cum va arăta noul magazin Lidl construit pe locul fostei fabrici de pâine din zona ICIL a Constanţei. Despre accesul în parcare

02 Apr 2018 5696

Se poate și la noi. Ce măsură a fost luată la un șantier din Constanța în cazul mașinilor de mare tonaj (galerie foto-video)

13 Mar 2018 2961

Imagini de la eveniment. Pompierii ISU Dobrogea în alertă. Incendiu la o bancă din zona ICIL din Constanța. Agenții Zip Escort au intervenit cu operativitate (galerie foto+video)

21 Feb 2018 2588

Imagini dezolante în centrul Constanţei Fosta fabrică de pâine Dobrogea, transformată în groapă de gunoi (galerie foto+video)

06 Feb 2018 4469

Cercetarea arheologică de la fosta fabrică de pâine Dobrogea s-a încheiat. Ce au descoperit specialiştii în istorie din Constanţa (galerie foto)

24 Aug 2017 4709

Dobrogea Grup SA, o nouă solicitare la APM Constanţa. Este vizat un magazin de retail. Va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (galerie foto + document)

05 May 2017 3967

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, la mâna consilierilor locali (document)

30 Jan 2017 2066

Un nou magazin Lidl în Constanţa. Iată cum va arăta (galerie foto+video)

26 Dec 2016 17374

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL O bucată din clădire a căzut pe trotuar (galerie foto+video)

22 Dec 2016 5716

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru un nou magazin pe locul fabricii de pâine de la ICIL, la mâna constănţenilor

13 Dec 2016 2919

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

09 Dec 2016 4581

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)

06 Dec 2016 4204

Va rămâne doar o amintire A început demolarea fabricii de pâine de la ICIL, deţinută de SC Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

11 Nov 2016 8060

Dobrogea Grup modernizează fabrica de pe strada Celulozei

01 Nov 2016 2373

Maundier Fides SRL are acordul municipalităţii pentru demolarea Interexului! Un nou magazin de retail îi va lua locul (galerie foto)

28 Oct 2016 3586

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?

27 Oct 2016 5019

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

18 Oct 2016 6287

Magazinul Dobrogea de la ICIL se mută! Iată dovada! (galerie foto+video)

17 Oct 2016 8397

Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare! Primăria a emis autorizaţia de desfiinţare

11 Oct 2016 13355

UPDATE Intervenţie, în aceste momente, între Casa de Cultură şi ICIL

19 Aug 2016 1124

Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

04 Jun 2016 13442

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

20 May 2016 6569

Cum a fost remediat un potenţial pericol pentru copiii și cetățenii din Constanța

07 Mar 2016 1587

Întreruperi ale curentului electric în Constanţa

11 Sep 2014 1336

Un fost poliţist a murit după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări

11 Mar 2014 1255

Fost poliţist, dus de urgenţă la spital

27 Feb 2014 1288

Pompierii, solicitați în zona ICIL Incendiu, cu o victimă

25 Feb 2014 1638

Printre sărbătoriţi se află şi candidaţi la alegerile parlamentare Zi mare pentru Nicuşori şi Nicolete

06 Dec 2012 4954

Ovidiu - nisipul din clepsidra mileniilor - partea a II

07 Oct 2012 8627

Pompierii constănţeni, locul II la competiția de descarcerare şi acordare a primului ajutor

05 Sep 2012 1131

Ce averi au şefii de secţii ai Spitalului Judeţean ConstanţaMedici săraci, medici bogaţi, medici foarte bogaţi (Documente)

04 Sep 2012 13986

Pompierii intervin la deblocarea unei uşi. Iată de ce

03 Aug 2012 999

Un mort şi trei răniţi Grav accident rutier la ieşire din Mamaia (galerie foto)

22 Jul 2012 4936

Preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din zona Munteniei vizitează Constanţa

19 Jul 2012 1428

UPDATE Tragedie - Persoana care a fost prinsă sub un mal de pământ a decedat. Vezi aici imagini

16 May 2012 1111

Vasile Delicoti a mers cu localnicii la Balcic

05 May 2012 1353

Intervenţie dificilă a pompierilor Cum au ajuns salvatorii în groapa cu smoală

29 Apr 2012 700

S-a dezlănţuit iadul între Hârşova şi Vadu Oii

09 Apr 2012 1263

Cine va rămâne fără curent electric în această săptămână

26 Mar 2012 673

Incendiul izbucnit în Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, stins după aproape nouă ore

01 Mar 2012 478

Simpozion pentru preotul Nicolae Paveliu

08 Feb 2012 941

Lucrari de indepartare a vegetatiei din liniile electrice aeriene de medie si joasa tensiune ale Enel Distributie Dobrogea - 08.02.2012

08 Feb 2012 1096

12 tone de materiale distruseMână criminală în incendiul din Constanţa

12 Jan 2012 1201

ISU Dobrogea are două noi ambulanţe SMURD

22 Dec 2011 1324