Imobiliare

Dobrogea Grup SA, o nouă solicitare la APM Constanţa. Este vizat un magazin de retail. Va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (galerie foto + document)

Dobrogea Grup SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construirea unui imobil cu regim de înălţime parter + 1 etaj, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare mijloace publicitare, organizare şantier, amenajare accesuri auto şi pietonale“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Noul magazin va fi situat pe strada Industriei nr. 1, în zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, demolată în toamna anului trecut.
 
Am contactat-o pentru un punct de vedere pe Fotini Teodorescu, administrator special al Dobrogea Grup SA, dar aceasta nu a răspuns nici apelului telefonic, nici mesajului. Vom prezenta punctul de vedere al administratorului special Fotini Teodorescu atunci când îl vom obţine.
 
Pentru acest amplasament a fost emis de către Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 829 din 31.03.2017 pentru elaborarea documentaţiei privind „Construirea unui imobil P+1E, cu funcţiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, amplasare semnale publicitare, împrejmuire teren, organizare de şantier, amenajare accesuri auto şi pietonale“, pentru teren cu suprafaţa de 8.455 mp, proprietate a SC Dobrogea Grup SA.
 
Magazinul va fi structurat pe mai multe zone: zona de acces principală pentru public; zona de vânzare pentru public; zona de recepţie a mărfurilor; zona de depozitare; zona anexelor tehnice; zona administrativă şi a grupului social. Potrivit proiectului depus la APM Constanţa, fundaţiile viitorului magazin vor fi de tipul fundaţii directe, izolate sub stâlpi, cu bloc de beton armat turnat monolit şi pahar prefabricat. Pentru zona brutăriei şi a camerei de descărcare, fundaţiile vor fi izolate sub stâlpi, alcătuite din bloc şi cuzinet realizat monolit. Pentru pereţii de zidărie din aceste zone, se vor folosi grinzi de fundare turnate monolit, rezemate pe cuzineţi. Fundaţiile pereţilor de închidere s-au rezolvat sub formă de grinzi de fundare prefabricate rezemate pe pahare şi ancorate cu piese metalice de legătură.
 
Suprastructura va fi alcătuită din cadre de beton armat prefabricat; stâlpii vor fi încastraţi în fundaţii; grinzile precomprimate vor fi rezemate articulat pe stâlpi. Pe grinzile precomprimate se va aşeza tablă profilată autoportantă dimensionată pentru zona cu valoarea încărcării din zăpadă corespunzătoare amplasamentului. Noua construcţie va avea un regim de înălţime 7,575 m şi va fi compusă din parter + 1 etaj. Suprafaţa construită la sol este de 2.393,76 mp, iar suprafaţa construită desfăşurată, de 2.625,51 mp. 

Ce semnale publicitare vor fi montate 

Potrivit proiectului prezentat la APM Constanţa, vor fi instalate următoarele semnale publicitare:
- un semnal publicitar tip UNPOL, cu înălţimea de 20 m. Acesta va fi amplasat pe spaţiul verde adiacent bulevardului 1 Decembrie;
- un semnal publicitar tip TOTEM. Va fi amplasat pe spaţiul verde adiacent bulevardului 1 Decembrie;
- patru panouri publicitare pe stâlpi, care vor fi amplasate în incintă, în zona parcării;
- trei panouri publicitare, amplasate pe faţada vestică a magazinului comercial propus;
- două casete luminoase, amplasate pe ambele părţi ale închiderii verticale a copertinei, în dreptul accesului pentru public în clădire.

Fabrica de pâine, demolată anul trecut

Anul trecut, pe 11 noiembrie, a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA. Lucrările au avansat, iar buldozerele pun la pământ în fiecare zi câte un zid din fosta fabrică de pâine de la ICIL. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, documentele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.

Despre Dobrogea Grup SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent, firma este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Firma este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu 0,0034% din capitalul social. În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală, conform codificăii CAEN, constă în „fabricarea produselor de morărit“.
 
Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul depus de Dobrogea Grup SA la APM Constanţa
 
Citeşte şi: 
 
PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, la mâna consilierilor locali (document)
 
Un nou magazin Lidl în Constanţa. Iată cum va arăta (galerie foto+video)
 
Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL
O bucată din clădire a căzut pe trotuar (galerie foto+video)

 
PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru un nou magazin pe locul fabricii de pâine de la ICIL, la mâna constănţenilor
 
Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa
Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

 
Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)
 
Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect cu finanțare europeană, implementat de Universitatea Maritimă din Constanța. Detalii

20 Sep 2018 284

Bloc nou în Năvodari, pe bulevardul Mamaia. Detalii despre proiect (document)

19 Sep 2018 158

Ansamblu de blocuri de şase şi şapte etaje. Five-Holding SA construieşte la halta Traian (document)

19 Sep 2018 1104

Un nou hotel de opt etaje în Mamaia! Cine este investitorul (document)

19 Sep 2018 1795

Poarta 1 a portului Constanța, redeschisă astăzi traficului auto

17 Sep 2018 432

Parcelele de teren şi platformele din proprietatea CN APM SA Constanţa, evaluate. Unele vor fi închiriate, altele vândute (document)

17 Sep 2018 271

Ce decizii au fost luate în şedinţa Adunării Generale a CN APM Constanţa

15 Sep 2018 348

Locuinţe sociale în oraşul Hîrşova! Iată unde vor fi ridicate blocurile (document)

13 Sep 2018 325

Imobil de şase etaje, în zona Centrului de Scafandri din Constanţa. Investitorul a solicitat acord de mediu

13 Sep 2018 416

Se reabilitează staţia de irigaţii Sinoe! Apa va fi asigurată din lacul Goloviţa (document)

13 Sep 2018 424

Parc eolian, în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa

13 Sep 2018 812

De la colectarea deşeurilor, la imobiliare. T&T Duo Recycling va ridica un bloc de trei etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

12 Sep 2018 447

Studiu de prefezabilitate cu tema Port IT Community System, scos la licitaţie de CN APM Constanţa (document)

12 Sep 2018 549

NCCP Resort SRL aşteaptă răspuns de la APM Constanţa. Investitorul va supraetaja imobilul de pe strada Barbu Catargi

12 Sep 2018 475

Investiţia va spori atractivitatea Portului Constanţa CN APM Constanţa are certificat de urbanism pentru o dană specializată într-o zonă cu adâncimi mari

12 Sep 2018 871

First Tower a primit răspuns de la APM Constanţa. Firma investeşte într-un bloc de şase etaje, pe strada Universităţii

11 Sep 2018 606

Firma Soft 92 SRL construieşte în Eforie Nord. Ce răspuns a primit de la APM Constanţa

11 Sep 2018 491

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Unde va fi amplasată

08 Sep 2018 1167

CN APM Constanţa caută o firmă care se va ocupa de dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea Porturilor Constanţa, Midia şi Mangalia (document)

06 Sep 2018 327

Premieră la Constanţa. CN APM anunţă un eveniment unic care va avea loc în Portul Constanţa

05 Sep 2018 910

TPF Inginerie din Bucureşti, contract de peste 1,3 milioane de lei cu CN APM Constanţa (document)

05 Sep 2018 376

Clinică oftalmologică pe strada George Enescu din Constanţa. Cine este investitorul

05 Sep 2018 1004

Ansamblul rezidențial ridicat de Maritimo Residence pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, la mâna constănțenilor

04 Sep 2018 1532

Imobilul ridicat de Boardwalk Residence în Mamaia Nord, supraetajat

04 Sep 2018 330

În aşteptarea acordului de mediu de la APM Constanţa Ansamblu de blocuri, construit de Five-Holding SA pe strada Eliberării, zona halta Traian

04 Sep 2018 1593

Ministrul Transporturilor, în Portul Constanţa „Am semnat un document important, care pune piatra de temelie a dragajului de investiţie“ (galerie foto)

01 Sep 2018 685

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, prezent în Portul Constanța. La ce eveniment participă (video)

31 Aug 2018 375

Asfaltări în comuna Lumina. Ce străzi vor fi reabilitate în localitatea constănţeană

31 Aug 2018 346

Imobil de patru etaje în Mamaia-Sat. Ce răspuns i-a dat APM Constanța proprietarei terenului (document)

31 Aug 2018 466

Asociația Pescuitului Maritim Tomis va construi un ponton plutitor la Năvodari (document)

29 Aug 2018 431

Nu au mai fost modificări din 1985 Staţia de pompare apă de incendii de la Unitatea 1 şi 2 de la Cernavodă, reabilitată şi modernizată (document)

29 Aug 2018 756

Constanța. Un bloc de patru etaje ridicat de NCCP Resort SRL pe strada Barbu Catargiu va fi supraetajat

28 Aug 2018 294

Proiect de 5 milioane de euro, la Negru Vodă. Iată ce dorește să facă primarul în localitate

28 Aug 2018 335

Engie România va livra gaze naturale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (document)

28 Aug 2018 353

Reparaţiile planificate în cadrul reclasificării la nava „Anghel Saligny“, executate de Sorena SA (document)

28 Aug 2018 1641

Date din proiectele depuse la APM Constanţa de Lukoil Overseas Atash BV. Sunt vizate trei sonde din Marea Neagră (documente)

28 Aug 2018 880

Hală pentru un parc auto, realizată de CN APM Constanța. Contract de peste 1,5 milioane de lei (document)

27 Aug 2018 308

Imobil de şase etaje, ridicat de First Towers. Ce răspuns a primit societatea de la APM Constanţa

25 Aug 2018 438

Două reţele de iluminat stradal, proiectate şi executate în Portul Constanţa de Elcomex - IEA (document)

24 Aug 2018 419

O firmă care se ocupă de furnizarea de produse alimentare va ridica o pensiune turistică în Eforie Nord

24 Aug 2018 738

Neo Mamaia SRL, undă verde de la APM Constanţa pentru un bloc de cinci etaje, ridicat pe plajă

24 Aug 2018 2692

Se construieşte un Centru Multifuncţional pentru Tineret în Negru Vodă (document)

23 Aug 2018 445

Setconstruct a câştigat de la CN APM Constanţa un contract de peste două milioane de lei. Ce va face de această sumă (document)

23 Aug 2018 479

Apartamente cu 2 şi 3 camere pentru cazurile sociale din Negru Vodă. Iată ce va construi primăria (document)

22 Aug 2018 355

Supărată pe CN APM Constanţa, asocierea Rohne Nielsen A/S - Saga Logistics Management și Boskalis SRL, demers către CNSC. Ce au solicitat

22 Aug 2018 389

CN APM Constanţa şi Electromagnetica SA au semnat. Cu ce se va ocupa firma din Bucureşti în Portul Constanţa (document)

21 Aug 2018 633

Străzi din cartierul Compozitorilor, în reabilitare. Confort Urban a primit răspuns de la APM Constanța

20 Aug 2018 688

Dumitru Pufleanu aşteaptă răspuns de la APM Constanţa pentru un PUZ care vizează zona Faleză Nord (document)

15 Aug 2018 406

Midia Port Shipping SRL ridică o hală metalică şi montează containere pentru birouri în Portul Constanţa (document)

15 Aug 2018 516

Blocuri de 12 etaje Gemini Estate a cerut aviz de mediu pentru cel mai nou ansamblu rezidenţial din Constanţa (document)

15 Aug 2018 989