Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România

  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 2 august, la sediul instituției, o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU) la București, Sultan Mohamed Majed Al Ali.
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri, 2 august, la sediul instituției, o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU) la București, Sultan Mohamed Majed Al Ali, transmite un comunicat din partea MApN.
 
În cadrul convorbirilor au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, perspectivele relaţiei de cooperare bilaterală în domeniul apărării. Cei doi au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind provocările la adresa arhitecturii situației de securitate din regiunea Mării Negre, generată de războiul de agresiune al Federației Ruse asupra Ucrainei.
 
Oficialul român a evidențiat importanţa implementării Acordului între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea în domeniul militar, document menit să asigure cadrul juridic al cooperării între cele două părți în domenii de interes reciproc, fiind evidențiată, în context, preocuparea mutuală pentru identificarea de noi oportunități de cooperare bilaterală. A fost evidențiat faptul că, odată cu ratificarea acordului-cadru, va fi creat cadrul consolidării dialogului politico-militar bilateral la nivel înalt, precum și al unor discuții aplicate în vederea identificării proiectelor de cooperare în domeniul apărării.
 
În ceea ce privește situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse asupra Ucrainei, ministrul Tîlvăr a subliniat solidaritatea poporului român față de partenerul ucrainean, materializată în sprijin multidimensional, cu sprijin larg la nivelul societății române, precum și necesitatea concentrării pe acordarea de sprijin Republicii Moldova, afectată și ea indirect de situația de securitate din regiune.
 
În încheiere, cei doi oficiali și-au exprimat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar în scopul consolidării cooperării în domeniul apărării, a încheiat sursa citată.


Citește și:

MApN după atacul cu drone din portul Ismail: „Nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României“

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNVizita în România a șefului Statului Major al Apărării din Macedonia de Nord

28 Feb 2024 233

MApN Acord, în premieră, între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc cu privire la cooperarea în domeniul militar și tehnic

28 Feb 2024 234

MApN prelungește perioada de recrutare pentru posturile de soldați și gradați profesioniști

27 Feb 2024 587

MApNVizita ministrului apărării naţionale în Regatul Maroc

27 Feb 2024 272

MApN prin UM 02464 București achiziționează vaccin împotriva febrei galbene. Doze vor ajunge și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2024 523

Doi ani de război Rusia-Ucraina. Tulcea, județul din România în care au căzut drone rusești

24 Feb 2024 473

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 546

MApNVideoconferință între miniștrii român și francez ai apărării

21 Feb 2024 296

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Japoniei la București

20 Feb 2024 298

Licitații Constanța Unitatea Militară 01556 Mangalia cumpără servicii de spălat, călcat, apretat articole textile

19 Feb 2024 496

România a cumpărat, fără nicio licitație, rachete israeliene Spike LR2. Valoarea contractului este uriașă

18 Feb 2024 412

Evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre, analizate de ministrul Apărării cu omologul norvegian

17 Feb 2024 562

Ministrul Apărării Naționale, întrevedere cu un fost secretar de stat SUA „Proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu” vizează consolidarea infrastructurii aeriene“

16 Feb 2024 633

MApNParticiparea conducerii MApN la MSC 2024

16 Feb 2024 309

Peste 5.000 de posturi de soldați profesioniști scoase la concurs de MApN. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Feb 2024 657