MApN, reacție după atacurile din apropierea graniței. „Armata României continuă implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian”


 
Cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor atacuri executate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva unor ținte civile și a unor elemente de infrastructură critică din Ucraina situate în apropierea granițelor României, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:
 
Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina și atacurile nejustificate și ilegale care vizează, împotriva tuturor regulilor internaționale și normelor morale și umanitare, populația civilă și elemente din infrastructura critică a Ucrainei.

În ceea ce privește situația de securitate din apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.  

Armata României continuă implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile similare din țările aliate, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței și libertății de navigație în zona de responsabilitate din Marea Neagră.

Citește și:

Marcel Ciolacu critică dur atacurile Rusiei la porturile din Ucraina! Declarații de ultim moment
         

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNRomânia sprijină populația civilă din Fâșia Gaza

29 Apr 2024 193

MApN Se fac înscrieri pentru cursurile de ofițeri în Armata Română! Vezi câte locuri sunt disponibile în Constanța

22 Apr 2024 542

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 539

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 587

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 862

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 275

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 556

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

09 Apr 2024 365

MApNAcord România – Irlanda, în domeniul apărării

09 Apr 2024 284

Ceremonie de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

05 Apr 2024 572

MApNMesajul ministrului apărării naționale cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când România a aderat la NATO

29 Mar 2024 330

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

14 Mar 2024 401

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 908

MApNVizita în România a șefului Statului Major al Apărării din Macedonia de Nord

28 Feb 2024 363

Doi ani de război Rusia-Ucraina. Tulcea, județul din România în care au căzut drone rusești

24 Feb 2024 648