Mariana Gâju, mesaj de Ziua Națională a Republicii Turcia - „Cu ocazia Centenarului, îi felicităm pe frații turci pentru cei 100 de ani de independență și progres”Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia sărbătoririi zilei naționale a Republicii Turcia.

Redăm mai jos mesajul integral: 

„În fiecare an, la 29 octombrie, Republica Turcia îşi sărbătoreşte ziua naţională, în acest an marcându-se 100 de ani de când ţara a fost proclamată republică, sub conducerea lui Mustafa Kemal, supranumit „Atatürk” – părintele Turciei.

În 1923 Tratatul de la Lausanne a recunoscut suveranitatea noii Republici Turce iar Kemal a primit supranumele de Atatürk (însemnând Părintele Turciei) şi a devenit primul preşedinte al ţării. El a instituit mai multe reforme care au modernizat Turcia, desprinzând-o de trecutul ei otoman.
Legăturile comunei Cumpăna cu poporul turc sunt extrem de strânse, în comuna noastră existând o conviețuire interetnică armonioasă cu cei peste 1000 de cumpăneni de etnie turcă.

De-a lungul timpului, comuna Cumpăna s-a înfrățit cu multe localități ale Turciei ceea ce a întărit relațiile de prietenie dintre cele două popoare!
Cu ocazia Centenarului, îi felicităm pe frații turci pentru cei 100 de ani de independență și progres. Este un moment de mare importanță și mândrie pentru toți turcii, iar noi suntem onorați să fim alături de voi în această zi specială.

Cu această ocazie, dorim să felicităm poporul turc pentru realizările sale remarcabile în domeniul economic, cultural și social. Turcia este o țară cu o istorie bogată și o cultură diversă, care a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea lumii moderne. De-a lungul secolelor, Turcia a fost un loc de întâlnire al civilizațiilor, un pod între Est și Vest, și un exemplu de toleranță și diversitate.

Centenarul Turciei reprezintă un moment de reflectare asupra trecutului, dar și de privire către viitor. Turcia a demonstrat că este o națiune puternică și rezistentă, capabilă să facă față provocărilor și să se adapteze schimbărilor.

La multi ani Republicii Turcia!

La mulţi şi prosperi ani, în pace şi înţelegere poporului turc!
Cu respect și prietenie,
Mariana Gâju
Primarul comunei Cumpăna”

Citește și 

Bustul lui Mustafa Kemal Atatürk va fi amplasat în Parcul Tăbăcărie din Constanța
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna Locuitorii comunei, în anotimpul iubirii. Spectacol extraordinar de Dragobete

25 Feb 2024 397

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 439

Colanul de Aur al A.Co.R. pentru rezultate remarcabile în anul 2023, adjudecat de Filiala Județeană Constanța

13 Feb 2024 905

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 892

Mariana Gâju, după ședința de la Năvodari- „În cel mult două săptămâni vor fi anunțați toți candidații“

09 Feb 2024 892

Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna, la cea de-a 159-a Sesiune Plenară a Comitetului Regiunilor (FOTO)

31 Jan 2024 816

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

28 Jan 2024 990

LIVE VIDEO+TEXT Conferința Judeţeană a Organizaţiei Femeilor Social Democrate Constanţa. Ce declară președintele Mariana Gâju (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 921

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

16 Jan 2024 683

Tristețe în Cumpăna, județul Constanța Un preot din comună are probleme mari de sănătate. Mesajul Marianei Gâju, primarul localității

14 Jan 2024 1867

În județul Constanța Primăria comunei Cumpăna dă startul activităților culturale în 2024. Ce eveniment important va marca deschiderea?

13 Jan 2024 771

Comuna Cumpăna! Copiii ce activează în cadrul ansamblurilor comunei pornesc la colindat

22 Dec 2023 696

Primăria Cumpăna Daruri pentru bătrânii fără venituri, fără aparținători și cu probleme de sănătate

20 Dec 2023 891

Eveniment la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța Femeile social-democrate din Constanţa aduc un strop de bucurie pentru vârstnici (FOTO+VIDEO)

18 Dec 2023 981

Campanie umanitară Mariana Gâju - „Prin aceste daruri, femeile social democrate constănțene vor încerca să aducă în inimile acestor bătrâni bucuria Sărbătorilor de Iarnă”

17 Dec 2023 690