Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr „Vom continua implementarea obiectivelor asumate de coaliție prin programul de guvernare“ (GALERIE FOTO)

Ceremonia de Învestire a Ministrului Apărării. Foto: facebook/MAPNCeremonia de învestire a lui Angel Tîlvăr în funcția de ministru al apărării naționale a avut loc marți, 1 noiembrie, la sediul MApN, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă.

În alocuțiunea sa, ministrul Angel Tîlvăr a evidențiat importanța misiunilor desfășurate de personalul militar și civil din Ministerul Apărării Naționale pentru asigurarea securității României și contribuția la securitatea spațiului euro-atlantic.

„Trăim momente dificile și de grele încercări pentru securitatea mondială, ca urmare a războiului ilegal și ilegitim din Ucraina. Faptul că la acest moment România este o țară sigură și stabilă se datorează atât militarilor și civililor din cadrul Armatei României, cât și apartenenței la NATO, Uniunea Europeană și Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii,” a declarat Angel Tîlvăr.


Ministrul apărării naționale a subliniat nevoia de continuare a eforturilor de consolidare a capabilităților de apărare naționale, în special prin continuarea programelor de modernizare a armatei.

„Vă asigur, domnule prim-ministru că, împreună cu toți cei prezenți aici și nu numai, vom continua implementarea obiectivelor asumate de coaliție prin programul de guvernare, având ca principale linii de efort atât modernizarea Armatei României cât și consolidarea și promovarea securității naționale și stabilității euroatlantice,” a declarat ministrul Tîlvăr.


În alocuțiunea sa, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a scos în evidență importanța deciziei politice de a ridica nivelul alocărilor bugetare pentru Armata României, începând de anul viitor, la 2.5% din PIB.

„O parte semnificativă a bugetului apărării, peste 30%, va fi alocată achizițiilor de tehnică modernă, ceea ce va crea posibilitatea accelerării unor programe de înzestrare esențiale pentru creșterea rezilienței la nivelul Sistemului Național de Securitate al României. Aveți, domnule ministru, toată susținerea mea și a Guvernului României pentru îndeplinirea acestor obiective,” a arătat Nicolae-Ionel Ciucă.


Prim-ministrul a vorbit, de asemenea, despre importanța dimensiunii de cooperare civili-militari, atât la nivelul personalului MApN, cât și în relația ministerului cu celelalte instituții și cu societatea civilă în ansamblul său.

„Ministerul Apărării Naționale dispune de o resursă umană foarte valoroasă, oameni competenți, motivați și dedicați misiunilor lor, fie că vorbim despre militari sau civili. Ei sunt cei care vă vor da, domnule ministru, încrederea, vă vor stimula entuziasmul și vă vor ajuta permanent să vă îndepliniți obiectivele asumate de minister, atât în plan național, cât și cele angajate de România în cadrul NATO și Uniunii Europene. Vreau să mulțumesc tuturor celor care își desfășoară activitatea în MApN, militari sau civili, pentru tot ce au făcut în ultimul timp, prezentând o imagine puternică pentru România și armata sa, pentru ceea ce fac și vor face de aici înainte,” a declarat Nicolae-Ionel Ciucă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Angel Tîlvăr „Ca ministru al apărării naționale am fost și voi fi mereu un promotor al dialogului direct și permanent cu autoritățile Republici Moldova”

03 May 2023 505

Ministrul Apărării Naționale, în vizită oficială în Republica Moldova

02 May 2023 516

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, în vizită oficială în Republica Macedonia de Nord

25 Apr 2023 504

Ministrul apărării naționale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

21 Apr 2023 561

Ministrul Angel Tîlvăr, la 19 ani de la aderarea României la NATO- "Avem cea mai puternică garanţie de securitate"

02 Apr 2023 602

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE

09 Mar 2023 738

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Jan 2023 791

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în România

18 Jan 2023 920

Ministrul Apărării Naționale „Pentru ca România să aibă o armată performantă va fi esențial ca în 2023 să ne concentrăm și pe îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale militarilor noștri“

31 Dec 2022 1257

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu omologul din Republica Coreea

23 Dec 2022 1095

Oficial! Nicolae Ciucă, amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării! Procesul a fost suspendat

17 Dec 2022 5009

Ministrul Apărării Naționale, mesaj de Ziua Națională a României „Actul de la 1 Decembrie 1918 rămâne pentru națiunea română, în ansamblul ei, simbolul unității“

01 Dec 2022 881

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, la vernisajul expoziției „Misiunile Militare Franceze în România”

10 Nov 2022 860

Întâlnire de lucru între miniștrii apărării și economiei. Problemele industriei de apărare din România, printre subiectele analizate

09 Nov 2022 590

Procesul militarului din Mamaia căruia i-a fost furată arma și muniția de război a început cu o amânare!

03 Nov 2022 1810