Videoconferință a conducerii MApN cu militarii aflați în misiuni externe

  • Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, alături de noul și de fostul șef al Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad și general Daniel Petrescu, au discutat, joi, 30 noiembrie, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Republica Centrafricană, Polonia și Bulgaria.  
 
Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, alături de noul și de fostul șef al Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad și general Daniel Petrescu, au discutat, joi, 30 noiembrie, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Republica Centrafricană, Polonia și Bulgaria, transmite un comunicat din partea MApN.  
 
Conducerea MApN a fost informată de comandanți cu privire la situația de securitate din zonele de responsabilitate, stadiul îndeplinirii misiunilor, starea de sănătate și moralul personalului aflat în misiuni externe.
 
Ministrul apărării naționale le-a urat tuturor militarilor „La mulți ani!” de Ziua Națională a României, i-a felicitat pentru modul în care își execută misiunile și le-a transmis că ei sunt cu adevărat ambasadori ai României peste hotare.
 

„Am fost, de curând, în Bosnia-Herțegovina și Kosovo, unde am vizitat principalele baze în care sunt dislocați militarii români și ne-am putut informa la fața locului cu privire la modul excelent în care cele două companii suplimentare au fost dislocate în cele două teatre de operații, m-am informat cu privire la rezultatele foarte bune obținute în îndeplinirea sarcinilor fixate de comenzile celor două operații și mă bucur că și astăzi veștile sunt foarte bune. Suntem permanent la curent și cu activitatea forțelor Armatei României care acționează în Polonia și în Bulgaria, precum și în misiunea de instruire a UE din Republica Centrafricană, a cărei comandă este asigurată de un general român. Tuturor vă transmit aprecierile și recunoștința noastră pentru modul ireproșabil în care vă faceți datoria. Prețuirea noastră și familiilor pe care le aveți acasă și care vă susțin moral pentru a vă putea dedica importantelor sarcini pe care le vi le-ați asumat departe de casă”,  a spus ministrul Angel Tîlvăr.

 
Generalul Daniel Petrescu a mulțumit, la final de mandat, tuturor militarilor aflați la datorie în misiuni externe pentru modul de îndeplinire a misiunilor, pentru profesionalismul și competența dovedite zi de zi, într-un mediu de securitate plin de provocări.
 

„Suntem foarte mândri de felul în care acționați, de atitudinea profesionistă pe care o aveți în aceste misiuni deloc ușoare, de maturitatea cu care ați planificat și cu care executați activitățile cerute de specificul fiecărui teatru de operații. După încheierea misiunii din Afganistan, suntem din nou într-un moment de vârf în ceea ce privește participarea cu forțe la misiuni externe și faceți o imagine foarte bună armatei române prin modul în care ați desfășurat dislocările în teatre, prin felul în care executați misiunile zilnice”, a transmis generalul Petrescu.

 
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a apreciat nivelul de pregătire al militarilor din detașamentele dislocate în teatrele de operații și a cerut echipelor de comandă să rămână concentrate pe îndeplinirea obiectivelor și pe asigurarea celor mai bune condiții de muncă și trai.
 

„Fiecare dintre cei aflați în misiuni în teatrele de operații ați fost certificați că aveți pregătirea și competențele necesare să mențineți standardele ridicate de performanță dovedite de militarii români în teatrele de operații. Știu că sunteți conștienți că acționați, acolo unde vă aflați, în numele României, ai căror ambasadori sunteți și am încredere că vă veți face cu toții datoria și că vă veți întoarce cu toții, sănătoși acasă. Suntem mândri de voi!”, a spus generalul Vlad, a încheiat sursa citată.Citește și:
MApN: Conferința de Securitate de la Berlin, cu participarea secretarului de stat Simona Cojocaru

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN prin UM 02464 București achiziționează vaccin împotriva febrei galbene. Doze vor ajunge și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2024 365

Doi ani de război Rusia-Ucraina. Tulcea, județul din România în care au căzut drone rusești

24 Feb 2024 440

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 525

MApNVideoconferință între miniștrii român și francez ai apărării

21 Feb 2024 287

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Japoniei la București

20 Feb 2024 284

Licitații Constanța Unitatea Militară 01556 Mangalia cumpără servicii de spălat, călcat, apretat articole textile

19 Feb 2024 486

România a cumpărat, fără nicio licitație, rachete israeliene Spike LR2. Valoarea contractului este uriașă

18 Feb 2024 406

Evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre, analizate de ministrul Apărării cu omologul norvegian

17 Feb 2024 551

Ministrul Apărării Naționale, întrevedere cu un fost secretar de stat SUA „Proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu” vizează consolidarea infrastructurii aeriene“

16 Feb 2024 625

MApNParticiparea conducerii MApN la MSC 2024

16 Feb 2024 302

Peste 5.000 de posturi de soldați profesioniști scoase la concurs de MApN. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Feb 2024 633

Unitatea Militară 02049 Constanța cumpără servicii de întreținere a aeronavelor

12 Feb 2024 620

Campanie de promovare a ofertei educaționale a MApN în școlile din județul Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 574

MApN face verificări în teren, în zona Ceatalchioi, județul Tulcea după atacul cu drone de la granița României

10 Feb 2024 620

Doi ofițeri din Armata Română, trec în rezervă! Președintele României a semnat decretele

26 Jan 2024 624