Videoconferință a conducerii MApN cu militarii aflați în misiuni externe

  • Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, alături de noul și de fostul șef al Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad și general Daniel Petrescu, au discutat, joi, 30 noiembrie, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Republica Centrafricană, Polonia și Bulgaria.  
 
Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, alături de noul și de fostul șef al Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad și general Daniel Petrescu, au discutat, joi, 30 noiembrie, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Republica Centrafricană, Polonia și Bulgaria, transmite un comunicat din partea MApN.  
 
Conducerea MApN a fost informată de comandanți cu privire la situația de securitate din zonele de responsabilitate, stadiul îndeplinirii misiunilor, starea de sănătate și moralul personalului aflat în misiuni externe.
 
Ministrul apărării naționale le-a urat tuturor militarilor „La mulți ani!” de Ziua Națională a României, i-a felicitat pentru modul în care își execută misiunile și le-a transmis că ei sunt cu adevărat ambasadori ai României peste hotare.
 

„Am fost, de curând, în Bosnia-Herțegovina și Kosovo, unde am vizitat principalele baze în care sunt dislocați militarii români și ne-am putut informa la fața locului cu privire la modul excelent în care cele două companii suplimentare au fost dislocate în cele două teatre de operații, m-am informat cu privire la rezultatele foarte bune obținute în îndeplinirea sarcinilor fixate de comenzile celor două operații și mă bucur că și astăzi veștile sunt foarte bune. Suntem permanent la curent și cu activitatea forțelor Armatei României care acționează în Polonia și în Bulgaria, precum și în misiunea de instruire a UE din Republica Centrafricană, a cărei comandă este asigurată de un general român. Tuturor vă transmit aprecierile și recunoștința noastră pentru modul ireproșabil în care vă faceți datoria. Prețuirea noastră și familiilor pe care le aveți acasă și care vă susțin moral pentru a vă putea dedica importantelor sarcini pe care le vi le-ați asumat departe de casă”,  a spus ministrul Angel Tîlvăr.

 
Generalul Daniel Petrescu a mulțumit, la final de mandat, tuturor militarilor aflați la datorie în misiuni externe pentru modul de îndeplinire a misiunilor, pentru profesionalismul și competența dovedite zi de zi, într-un mediu de securitate plin de provocări.
 

„Suntem foarte mândri de felul în care acționați, de atitudinea profesionistă pe care o aveți în aceste misiuni deloc ușoare, de maturitatea cu care ați planificat și cu care executați activitățile cerute de specificul fiecărui teatru de operații. După încheierea misiunii din Afganistan, suntem din nou într-un moment de vârf în ceea ce privește participarea cu forțe la misiuni externe și faceți o imagine foarte bună armatei române prin modul în care ați desfășurat dislocările în teatre, prin felul în care executați misiunile zilnice”, a transmis generalul Petrescu.

 
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a apreciat nivelul de pregătire al militarilor din detașamentele dislocate în teatrele de operații și a cerut echipelor de comandă să rămână concentrate pe îndeplinirea obiectivelor și pe asigurarea celor mai bune condiții de muncă și trai.
 

„Fiecare dintre cei aflați în misiuni în teatrele de operații ați fost certificați că aveți pregătirea și competențele necesare să mențineți standardele ridicate de performanță dovedite de militarii români în teatrele de operații. Știu că sunteți conștienți că acționați, acolo unde vă aflați, în numele României, ai căror ambasadori sunteți și am încredere că vă veți face cu toții datoria și că vă veți întoarce cu toții, sănătoși acasă. Suntem mândri de voi!”, a spus generalul Vlad, a încheiat sursa citată.



Citește și:
MApN: Conferința de Securitate de la Berlin, cu participarea secretarului de stat Simona Cojocaru

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Irlandei la București

26 Apr 2024 265

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 231

MApNConsiliul Afaceri Externe, la Luxemburg

23 Apr 2024 258

MApN Se fac înscrieri pentru cursurile de ofițeri în Armata Română! Vezi câte locuri sunt disponibile în Constanța

22 Apr 2024 502

România MApN se pregătește de a doua campanile de recrutare a soldaților. Vezi ce criterii trebuie îndeplinite

22 Apr 2024 460

MApNElemente din analiza procesului de angajare în armată a soldaților profesioniști

22 Apr 2024 256

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 859

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 527

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 568

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 320

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 314

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 455

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 846

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 330

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 269