Ministrul Apărării explică de ce au fost convocați pentru 24 de ore rezerviștii din România Trebuia făcut pentru că situaţia o cere

  • Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a explicat de ce au fost convocați pentru 24 de ore rezerviștii din România. 

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a explicat de ce au fost convocați pentru 24 de ore rezerviștii din România. El susține că peste 90% dintre rezerviștii din țară au fost convocați pentru verificarea evidențelor de militari în rezervă ale Armatei Române și pentru actualizarea pregătirii militare, conform B1TV.

De asemenea, ministrul a scos în evidență și faptul că au apărut multe știri false pe acest subiect și că tot ce trebuie să facă cei care primesc convocarea este să respecte ce scrie în document.

De ce au fost convocați pentru 24 de ore rezerviștii din România

„Au fost exerciţii şi actualizări de baze de date, pentru că aşa se întâmplă peste tot. Ultimele două cred că au fost în judeţele Vaslui şi Vrancea.Trebuia făcut pentru că situaţia o cere şi ne-am dorit să fim pro-activi din acest punct de vedere, decât să fim reactivi când o vom face sub presiunea… Prieteni de-ai mei m-au sunat şi au spus că au primit şi oamenii au contribuit la, zic eu, succesul unei astfel de activităţi”, a declarat ministrul Apărării, Angel Tîlvar, pentru Antena 3.


Toți rezerviștii din țară au fost convocați pentru actualizarea bazei de date și pentru participare la exerciții. Aceștia au răspuns „dintr-un simț al datoriei care îi onorează”, a mai adăugat ministrul.

„Ştiu că au fost multe fake news-uri pe această temă. Au de făcut ceea ce este scris în hârtia pe care o primesc şi în proporţie covârşitoare… de fapt, eu nu ştiu situaţii în care cineva care să fi înţeles greşit un astfel de demers. Felul în care s-a răspuns la această activitate a fost unul impecabil, care nu a ridicat probleme”, a încheiat Angel Tîlvar.


De asemenea, ministrul Apărării a declarat că pregătirea militară în cazul tinerilor se bazează pe voluntariat.

Ce a spus ministrul Apărării despre securitatea României în 2024


Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a explicat marți, 2 ianuarie, cum va fi anul 2024 pentru România din punct de vedere al securității în contextul evoluției războiului din Ucraina.

Ministrul Apărării a declarat că în 2024 își dorește pace și prosperitate, adăugând că: „Pe lângă militarii americani pe care îi avem la Mihail Kogalniceanu, avem 1,700 de militari din Franţa la Cincu, împreună cu militari din Luxemburg, Belgia şi Olanda.Mă aștept ca la jumătatea lui 2024 să avem o prezenţă militară si din partea Sloveniei şi alţi 200 de militari italieni. Totodată şi Spania va contribui cu militari în România.De asemenea, şi noi am crescut prezenţa militară în Kosovo cu 134 de militari. La misiunea din Bosnia Herţegovina, unde noi suntem principalii contributori, avem peste 400 de militari”, a încheiat surs citată.



Citește și:
Mesajul de Crăciun al Ministerului Apărării Naționale

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul rus al Apărării va înfiinţa un centru de producție drone

20 Apr 2024 418

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 545

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 478

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 727

Ministrul apărării german avertizează asupra pericolului ca războiul din Ucraina să se extindă

19 Jan 2024 693

Belarusul include în doctrina militară utilizarea armelor nucleare. Iată de ce

17 Jan 2024 686

Ministrul Apărării italian, referitor la războiul Rusia-Ucraina „A venit timpul pentru diplomație”

10 Jan 2024 729

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România?

07 Jan 2024 1667

SUA Ministrul apărării Lloyd Austin a fost spitalizat din cauza unor complicaţii de sănătate

06 Jan 2024 661

Ministrul Regatului Unit al Apărării Distrugerea navei rusești de către armata Ucrainei demonstrează că nu există un impas în război

26 Dec 2023 1351

Ministrul Apărării din Regatul Belgiei, în vizită oficială la Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, Brașov.

18 Dec 2023 774

Israel-Hamas „Războiul din Fâșia Gaza va dura mai mult de câteva luni”

14 Dec 2023 804

Întrevederea ministrului Apărării Naționale cu ambasadorul Poloniei la București

11 Dec 2023 756

Videoconferință a conducerii MApN cu militarii aflați în misiuni externe

30 Nov 2023 754

Ministrul Apărării „Schimbarea la nivelul funcţiei de şef al Statului Major al Apărării reprezintă unul dintre cele mai importante momente din Armata României“

30 Nov 2023 661