Nicolae Ciucă a vorbit despre durerea din Israel după întâlnirea cu soția românului răpit de Hamas

Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă
  • Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, la Palatul Parlamentului, cu Ella Haimi, soția românului ținut ostatic de către gruparea teroristă Hamas, în Fâșia Gaza. Ciucă spune că întâlnirea a fost greu de descris în cuvinte.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, la Palatul Parlamentului, cu Ella Haimi, soția românului ținut ostatic de către gruparea teroristă Hamas, în Fâșia Gaza. Ciucă spune că întâlnirea a fost greu de descris în cuvinte.

Iată mesajul acestuia:

„Am avut la Palatul Parlamentului o întâlnire, greu de descris în cuvinte, cu Ella Haimi, soția cetățeanului român ținut ostatic de către gruparea teroristă Hamas, în Fâșia Gaza. Drama pe care o traversează acum soția lui Tal Haimi și întreaga sa familie este fără margini, ca și a multor familii aflate în aceeași situație. În astfel de momente, noi cei din această parte de lume putem să fim, nu doar empatici cu aceste drame, dar să încercăm să facem fiecare, atât cât poate, pentru a readuce pacea, pentru a evita escaladarea conflictului și pentru a-i ajuta pe cei în suferință.

Am asigurat-o și pe Ella și pe Excelența sa ambasadorul Israelului la București, de determinarea conducerii Senatului să susțină orice efort pe care instituțiile române abilitate îl vor face în relația cu statul Israel, pentru eliberarea lui Tal. Este o situație extrem de delicată, a cărei rezolvare necesită multă atenție și diplomație - având în vedere contextul internațional - dar și fermitate.

Asemenea acte de terorism, îndreptate împotriva vieții și a libertății civililor nevinovați, trebuie să fie puternic condamnate.

Pe 11 octombrie, Parlamentul României a adoptat - în cadrul ședinței plenului reunit al celor două Camere, pe care am condus-o - declarația oficială de solidaritate cu Israelul, după atacurile violente ale militanților Hamas”, a spus Nicolae Ciucă.Citește și:
Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei„România este astăzi respectată şi apreciată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea armatei“ (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 745

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 435

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 763

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 418

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 552

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 575

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 501

Înțelegere privind comasarea alegerilor între liderii PSD și PNL

07 Feb 2024 578

Președintele PNL, Nicolae Ciucă Ideea comasării europarlamentarelor cu locale - una care poate să ne aducă o prezență mai mare la vot

03 Feb 2024 544

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Unirea de la 1859 este actul de creare a României şi, totodată, începutul modernizării naţionale“

24 Jan 2024 578

Nicolae Ciucă „Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei“

24 Jan 2024 409

Ciucă, despre recoltarea de stuf din Delta Dunării- „Nu se execută plăţi, dacă nu sunt îndeplinite regulile“

22 Jan 2024 611

Ziua Culturii Ciucă- "Cultura a fost dintotdeauna un pilon fundamental al identității și al evoluției noastre ca națiune"

15 Jan 2024 471

Prima ședință a Biroului Politic Național al PNL din 2024

11 Jan 2024 683

Scenariu-Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European

10 Jan 2024 756