Nouă inculpați, între care doi agenți de poliție, condamnați definitiv pentru luare de mită

Magistrații Curții de Apel Ploiești, au condamnat definitiv nouă inculpați, la pedepse cuprinse între 1 an și 3 ani închisoare pentru infracțiuni de delapidare, complicitate la delapidare și de spălare a banilor. Între aceștia se află și doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița, ambii condamnați definitiv la câte 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru luare de mită.

În cauză, în urma ordonanțelor de delegare emise de către procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupţie - Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița au reușit probarea activității infracționale constând în aceea că, pe raza a 7 județe, s-a format o amplă rețea care se ocupa cu sustragerea de produse petroliere din depozitele unei companii de petrol și gaze, cu sprijinul șoferilor angajați a trei societăți de transport de profil, destinate aeroportului Otopeni, produsele petroliere rezultate fiind ulterior revândute pe raza acestor județe.

În urma activităţilor desfășurate s-a stabilit faptul că, mai multe persoane din localitatea Cornești, jud. Dâmbovița, cu sprijinul celor doi agenți de poliție, au desfășurat, în perioada 2011 – 2012, o amplă activitate de achiziționare și revânzare combustibil în afara cadrului legal .

Astfel, șoferi angajați ai unor societăți de transport încărcau combustibil de la rafinării, având ca destinație depozite aparținând acelorași societăți din cadrul aeroporturilor Bacău, Sibiu și București, iar pe drumul către destinație, cu acordul unor șefi de depozite de la aeroportul Bacău, vindeau parte din combustibilul transportat – motorină, benzină, CTL, kerosen către aceste persoane, care la rândul lor vindeau produsul către sute de cumpărători.

La data de 17.02.2013 au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare pe raza a șapte județe și în Municipiul București, în urma cărora la domiciliul inculpaților şi învinuiților au fost identificate cantități impresionante de produse petroliere, totalizând 66.460 litri, importante sume de bani dar şi autoturisme de lux care au fost indisponibilizate prin luarea măsurii aplicării sechestrului asigurator în vederea asigurării reparării prejudiciului.

Prin rechizitoriul din data de 31.01.2014 procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a celor doi inculpați agenți de poliție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită, constând în aceea că în perioada 2011-2012, cei doi au primit sume de bani sau alte foloase de la membrii rețelelor care traficau produse petroliere pe raza comunei Cornești, în scopul de a nu-şi îndeplini sau de a-și îndeplini în mod defectuos atribuțiunile de serviciu cu privire la activitatea infracțională desfășurată de către aceştia. Prin același rechizitoriu s-a dispus și trimiterea în judecată a altor inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de delapidare.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA Angajat al Penitenciarului Rahova reținut pentru luare de mită

19 Jan 2021 337

Polițist, trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență

12 Jan 2021 562

Percheziții la Penitenciarul Poarta Albă și la domiciliul unui agent de penitenciare

12 Jan 2021 1382

Dosarul primarului din Crişan (Tulcea), acuzat de luare de mită, amânat

11 Jan 2021 643

Silviu Nicolae Grosu, din IPJ Constanța, acuzat de luare de mită. Ce decizii a luat Tribunalul

06 Jan 2021 992

Declarația lui Stelian Ion despre cazul lui Costel Alexe, cercetat de DNA

05 Jan 2021 669

Klaus Iohannis i-a transmis ministrului justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, fostul ministru al Mediului

05 Jan 2021 792

Procurorii, nemulțumiți de achitarea polițistului constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită

30 Dec 2020 1171

Dosarul unui cunoscut director din CJC a ajuns la Tribunalul Constanța. Prejudiciu calculat de DNA, peste 12 milioane euro

25 Dec 2020 1794

Polițistul constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită, achitat

23 Dec 2020 1118

Polițist din Valu lui Traian, acuzat de luare de mită, menținut în arest la domiciliu

15 Dec 2020 1019

Medic ginecolog, trimis în judecată pentru luare de mită

09 Dec 2020 1012

Gardian de la Penitenciarul Poarta Albă acuzat de luare de mită! Judecătorii au stabilit primul termen

07 Dec 2020 506

DNA Registrator Șef Cadastru Dolj, trimis în judecată pentru luare de mită

17 Nov 2020 551

Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, sub control judiciar. Este acuzat de luare de mită

17 Nov 2020 1397