„O carte este un dar pe care o poți deschide iar și iar”- activitate găzduită de Biblioteca Județeană Constanța



Sursa foto: Facebook/ Biblioteca Județeană Constanța




 
  • Miercuri, 7 februarie 2024, Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman” Constanța a găzduit în Sala de evenimente de la parter, activitatea „O carte este un dar pe care o poți deschide iar și iar”.
 
Activitatea a fost organizată pentru a celebra Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare împreună. Astfel, copiii au fost încurajați să ia o carte și să citească cu voce tare.
 

„Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări. Această zi a fost creată de o organizație nonguvernamentală, numită LitWorld, cu sediul în orașul american New York. Inițiativa lor și-a propus încă de la început să strângă oameni și comunități prin puterea cuvintelor”, potrivit unei postări pe Facebook a Bibliotecii Județene Constanța.

 

„Oaspeții noștri au fost copiii din clasa pregătitoare D, elevi ai Școlii Gimnaziale nr.28 “Dan Barbilian”, sub îndrumarea prof. înv. primar Fătu Oana Magdalena, care a avut-o alături pe conf.univ.dr. Dana Trifan Enache de la Facultatea de Arte din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța. Copiii au avut ocazia să participe la această activitate în spațiul Bibliotecii unde s-au bucurat să citească împreună, să asculte cu atenție, să se joace interactiv și să își petreacă timp împreună în prezența cărților”, mai arată anunțul.

 
Activitatea face parte din evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună -ZICI.

Citește și
Lansarea revistei de cultură „Steaua Dobrogei”, la Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 405

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 518

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 398

Biblioteca Județeană Constanța Ziua Pământului, sărbătorită la Ludotecă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 341

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 399

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 354

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 522

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 646

Expoziție cu ocazia Zilei Internaționale a Rock and Roll-ului la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO)

05 Apr 2024 414

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 746

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 404

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 584

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 694

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța Trei seri de conferințe Dilema la malul mării. Care este tema acestei ediții

26 Mar 2024 636

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 783