Preotul paroh de la biserica Sf. Mina face un apel la Primăria Constanța Stălpișorii montați au blocat accesul pompierilor ce interveniseră la incendiul din această seară

Foto arhivă




 
  • Preotul paroh Claudiu Banu, de la biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie, municipiul Constanța face un apel la constănțeni, dar și la primărie, într-un anunț de pe pagina sa de Facebook.
 
 

„Rugăm frumos toți credincioșii care ajung la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina și în afara programului liturgic, după program, să nu mai lase candele de plastic aprinse și nesupravegheate, în lumânărar, în curte sau în Biserică sau în proximitatea Bisericii.
Deasemenea vă rugăm să urmați indicațiile angajaților Bisericii de a nu aprinde candele ornamentale sau alte tipuri de candele din materiale plastice în lumânărar, acesta este destinat doar lumânărilor de cult.
 
Sper ca de data aceasta să înțelegem cu toții că prevenția ne poate proteja de un eventual incendiu grav.
Deși, locația Bisericii noastre este zonă deschisă din Parc, fără împrejmuire, aceasta nu înseamnă că oricine poate face ce și cum dorește.
 
Poate de data aceasta veți înțelege și nu vă veți mai supăra, atunci când, personalul Bisericii noastre stinge din candele lăsate de dumneavoastră în lumânărar, la Crucea de lemn, sau mai grav lângă Biserica de lemn”, spune preotul.

 
Acesta semnalează și atrage atenția enoriașilor să nu mai aprindă decât lumânări de cult, iar pe cele de plastic să nu le mai lase în lumânărar sau alte locuri din preajma bisericii.
 
 

 

„Rugăm să aprindeți doar lumânări de cult iar candelele din material plastic să le aprindeți, însă ori le duceți acasă, sau le stingeți la plecarea de la Biserică.”, specifică preotul paroh.

 
De asemenea, preotul face un apel și la edilii Constanței, din cauza acelor stâlpișori care au blocat în această seară accesul salvatorilor de la ISU Constanța, în intervenția de stingere a incendiului din această seară.
 

„Un apel către Primăria Constanța, mașina de pompieri nu a putut trece datorită stâlpișorilor, în momentul când am solicitat eliminarea acestora nu am primit aprobarea.


 
Mașina mare de intervenție nu a putut intra deoarece nu a avut loc între stâlpișorii ficși montați de municipalitate, așa cum ne-au comunicat domnii pompieri.
 
Doar intervenția pompierilor de astăzi a evitat un incident grav, dorim să le mulțumim frumos pentru intervenție. Considerăm acest incident o ispită și mergem mai departe.

Hristos a înviat!”, a încheiat preotul paroh, Claudiu Banu.

 
Reamintim că în seara de 4 mai 2024, un incendiu a izbuncit la lumânărarul de la Biserica Sf. Mina. Din fericire, nu au existat victime, iar clădirea bisericii nu a fost afectată, lumânărarul fiind într-o clădire separate de corpul de clădire al bisericii.
 
Potrivit ISU,  au ars 10 kg de ceară și mase plastice.
 
 
Citește și
 În municipiul ConstanțaUn lumânărar de la biserica Sf. Mina, din parcul Tăbăcăriei , a luat foc. Pompierii au intervenit
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În municipiul Constanța Un lumânărar de la biserica Sf. Mina, din parcul Tăbăcăriei , a luat foc. Pompierii au intervenit

04 May 2024 2018

Hoțul din biserică! Tânărul din Mangalia acuzat că a râvnit la cutia milei din mai multe parohii din județ, trimis în judecată

18 May 2022 1719

Constanța Biserica Sfântul Mina din parcul Tăbăcărie, donație de 10.000 lei pentru cei afectați de incendiul de pe Nicolae Grindeanu

19 Dec 2021 2683

ÎPS Nicolae, Mitropolitul celor două Americi, își serbează patronul spiritual. Este născut la Constanța

06 Dec 2021 2604

Constanța Campania „Un tir de dulciuri pentru copiii sărmani”, la final. Beneficiari, mii de copii sărmani din mediul rural

29 Nov 2021 1563

Calendar ortodox Pomenirea Sfântului Marelui Mucenic Mina cel din Cotiani. Din minunile Sfântului Mina

11 Nov 2021 1395

Imagini inedite de la sfințirea Troiței Bisericii Sfântul Mina din Constanța

11 Nov 2021 7982

Unde este așteptat ierarhul Tomisului în perioada 10-11 noiembrie

09 Nov 2021 1826

Constanța „Un tir de dulciuri pentru copiii sărmani”, un proiect inițiat de preotul Claudiu Banu. Unde puteți dona

06 Nov 2021 2849

ZIUA LIVE. Preotul Claudiu Banu de la biserica Sfântul Mare Mucenic Mina ar vrea să construiască și un spital de Pediatrie, pentru că „niciun copil nu trebuie să sufere”!

15 Oct 2021 3485

ZIUA LIVE. Preotul Claudiu Banu Eu de fapt nu fac nimic. Sunt un mesager al oamenilor care vor să facă lucruri frumoase

14 Oct 2021 3202

ZIUA LIVE Preotul de la biserica de lemn din Parcul Tăbăcărie a lansat în mediul online campania „Încalţă un copil sărman”

14 Oct 2021 4252

ZIUA LIVE. Iarna sosește și mulți copii din județ nu au încălțări de iarnă. Campania "Încalță un copil sărman"!

13 Oct 2021 2607

Hram la Biserica Sfântul Mina din Constanța

06 Aug 2021 2660

Concert caritabil la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța

05 Jul 2021 1744