Primarul din Ciobanu, acuzat că-şi ară pământul cu tractorul primăriei Ioan Suciu - „Şi, care-i problema?!" (video)

cap_7.jpgEdilul comunei Ciobanu a recunoscut că a folosit utilajul primăriei pentru a-şi ara terenul. Cât despre tractoristul trimis la „muncă suplimentară" în timpul orelor de program, Suciu a spus: „Trebuia să-l trimit în timpul lui liber?!"

Primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu, îşi ară pământul proprietate personală cu tractorul primăriei, susţine preşedintele PDL Ciobanu, Tudorel Gurgu. Acest fapt nu i pare ieşit din comun edilului comunei Ciobanu, care a declarat la rândul său: „Şi, care-i problema?!".

Tudorel Gurgu are şi dovezi în sprijinul acuzaţiilor aduse social-democratului Ioan Suciu. Democrat-liberalul l-a surprins cu o cameră video pe angajatul Primăriei Ciobanu în timp ce ara cu tractorul din dotarea instituţiei terenul directorului căminului cultural, după cum ne-a declarat. „Am filmat tractorul de la primărie arând terenul directorului căminului cultural Stăncel Chivu şi ştiu sigur că şi terenul primarului, care se află un pic mai încolo, a fost arat cu utilajul primăriei. De fapt, toţi apropiaţii lui Ioan Suciu, din primărie, inclusiv viceprimarul, şi-au arat pământul cu tractorul din dotarea instituţiei", ne-a declarat Tudorel Gurgu.

Contactat telefonic, edilul din Ciobanu nici măcar nu a încercat să ascundă faptul că se foloseşte de utilajul primăriei pentru a-şi ara pământul. „Şi, care-i problema?! Da, am arat şi eu un hectar. Nu văd care este problema. Era o problemă dacă aram 50. Pentru un hectar e normal să ar şi eu cu tractorul că doar eu l-am cumpărat. Eu sunt agronom de profesie şi eu am cumpărat tractorul şi toate celelalte utilaje necesare. Unde a filmat, nici nu e terenul meu", ne-a declarat primarul din Ciobanu, ţinând să precizeze că motorina folosită la arat şi-a cumpărat-o singur.

„Acum ce să fac, să-mi dau demisia?!"

Tudorel Gurgu susţine că şoferul de pe tractor a fost trimis la arat pământul apropiaţilor edilului în timpul programului de muncă. „Şi, care-i treaba?! Trebuia să-l trimit în timpul lui liber?! Acuma ce să fac, să-mi dau demisia că am arat cu tractorul primăriei?!", a afirmat edilul din Ciobanu. De precizat că înregistrarea video realizată de către Tudorel Gurgu poate fi vizualizată integral în ediţia online a ziarului.

Reamintim că primarul comunei Ciobanu a ajuns în atenţia opiniei publice şi când consilierul său personal, Virgil Parocescu, şi-a făcut, la numai o lună după angajare, o firmă prin care a obţinut contracte pe bandă rulantă de la primăria condusă de cel pe care-l consilia. Ca prin minune, SC Iocosal SRL - firma consilierului primarului, cu sediul chiar în Ciobanu, a obţinut nu mai puţin de opt contracte consecutive de la primărie. A obţinut pur şi simplu pentru că valorile nu au depăşit pragul prevăzut de lege pentru a se organiza o licitaţie. Lucrările de infrastructură, căci acesta a fost obiectul colaborării dintre Iocosal şi primăria lui Suciu, au totalizat, potrivit unui proces verbal al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), nu mai puţin de 315.632,36 lei cu TVA inclus, adică peste trei miliarde de lei vechi. Dacă ar fi să calculăm, această sumă ar însemna de cinci ori pragul de 15.000 euro prevăzut de lege pentru procedura de încredinţare directă.

Şi-a luat teren pe merite de revoluţionar

De asemenea, un alt scandal în care a fost implicat Ioan Suciu a izbucnit în luna iulie 2010, când acesta şi-a trecut prin Consiliul Local un proiect de hotărâre prin care şi-a acordat un hectar de teren. Justificarea a fost că este deţinător al unui carnet de revoluţionar. Deşi mai mulţi locuitori ai comunei şi-au exprimat îndoiala cu privire la meritele de revoluţionar ale edilului Suciu, majoritatea aleşilor locali din Ciobanu a decis că primarului i se cuvine terenul clamat. Gurile rele au afirmat atunci că primarul ar fi luat teren în extravilan tocmai pentru că în acea zonă ar pica nişte eoliene. Primarul a infirmat însă, la vremea respectivă, această variantă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tot un ciobanean

27 May, 2015 08:12

de ce nu este filmat acum si dl gurgu ca tot este primar si are semanat sute de hectare din pasunea comunei, el si nepotul lui. sa dovedeasca cu acte de unde a avut atatia baloti de lucerna

nu conteaza

12 Apr, 2011 22:12

auzi gurgule , ai experientaasa doar asa iti racolezi si fetitele,vai ce impresionat esti tu se aceasta comuna, parca nici de mata nu-ti pasa asa de tare

sintem haliti

05 Apr, 2011 21:05

nu-i bun nici primaru asta nici presedintele pdl care se vede deja primar. nu stiu pe cine sa alegem la anu ca e vai de capu nostru. pdl, psd, pnl toti pana acum o apa chioara

tractoristu

31 Mar, 2011 21:23

nu`i bun de nik dal il plm are pamantu lui sa fie in stare sa asfalteze soseaua nu sa io bage lu mariana raseanu si sa`i bage banii in curr datii demisia primar incompetent,,

ion

30 Mar, 2011 18:53

SUCIU un borfas.

proxenet

30 Mar, 2011 15:13

Ce crezi ca este mai moral?Sa exploatezi un tractor sau o femeie?

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța General Security SRL Cluj furnizează stații de încărcare pentru mașini electrice în Ostrov! Contract de 44.000 de euro (DOCUMENT)

08 Apr 2024 552

Se schimbă încadrările juridice într-un dosar al DNA Constanța! (DOCUMENT)

16 Mar 2023 1492

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 mai 2022

12 May 2022 2622

Export de animale vii Cum a scăpat de închisoare vameșul Hristovici, din Biroul Vamal de Frontieră Constanța (VIDEO+MOTIVARE)

12 Mar 2022 1567

Motivare în cazul avocatului condamnat la Constanța pentru trafic de droguri de risc și mare risc

30 Oct 2021 2397

Ioan Suciu, fostul primar din Ciobanu, acuzat de abuz în servicu, a scăpat de dosar

22 Jan 2021 1409

Angajați APIA trimiși în judecată de DNA Constanța. Tribunalul vrea să află dacă procurorii au colaborat cu SRI

11 Jan 2021 4942

Judecătorii au încetat procesul față de Ioan Suciu, fostul primar al localității Ciobanu. Dosarul, în apel

26 Nov 2020 1814

Doi candidați pentru președinția Federației Române de Gimnastică. Adunarea Generală de alegeri, reprogramată

09 Jun 2020 2445

Octavian Bellu și Mariana Bitang, printre candidații propuși pentru funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică

05 Mar 2020 2601

Bogdan Vîlsan, fostul şef al Vămii Constanţa, a fost achitat definitiv

08 Jan 2020 2947

Premierul Viorica Dăncilă propune noi miniștri interimari. Cine sunt aceștia

04 Oct 2019 1629

Șapte episcopi români greco-catolici uciși între 1950 şi 1970 au fost recunoscuți ca martiri

19 Mar 2019 1418

Fostul primar Ioan Suciu, obligat să achite către UAT Ciobanu peste 57.000 de lei, cu titlu de prejudiciu

13 Oct 2018 1598

Mesaj de condoleanţe transmis de ministrul Toma Petcu după decesul celui de-al doilea miner rănit în accidentul de la mina Lupeni

06 Oct 2017 2536