Actualitate

Rachetele Patriot au ajuns în România

Bateria de rachete Patriot ce va fi folosită pentru exerciţii militare în poligonul Capu Midia a ajuns astăzi în România. Rachetele ar trebui să ajungă, pe calea ferată, în judeţul Constanţa până pe data de 5 noimebrie, când este programat să înceapă exerciţiul militar comun româno-american din poligonul Forţelor Aeriene. 

Militari ai Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” vor participa alături de militari americani din Batalionul 5-7 Apărare Aeriană din cadrul Forţelor Terestre ale SUA, dislocate în Europa (USAREUR), în perioada 1 - 12 noiembrie,  la exerciţiul PATRIOT SHOCK V, ce se va desfăşura în Tabăra de Instrucție şi Poligon de Trageri Sol-Aer Capu Midia, judeţul Constanţa, se arată într-un comunicat al MApN. 

PATRIOT SHOCK V este un exerciţiu bilateral româno-american, de nivel tactic cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forţele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R şi una PATRIOT.

Scopul exerciţiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru ducerea acţiunilor de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană.

Exercițiul are ca obiective principale perfecţionarea procedurilor privind planificarea şi ducerea în comun a acţiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum şi verificarea interoperabilităţii sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.
Activitatea de instruire a fost planificată cu un an înainte şi este inclusă în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Citeşte şi 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​M.Ap.N. a efectuat plata pentru achiziția rachetelor destinate sistemelor PATRIOT

15 Mar 2019 318

Ministerul Apărării Naționale a făcut zilele acestea plata pentru încă trei sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot

01 Nov 2018 455

MApN. Al doilea sistem de rachete Patriot, achitat până la sfârşitul lunii septembrie

05 Sep 2018 497

Oficial de la MApN. Contractul de începere a construcției primei unități „Patriot” pentru România a fost atribuit

25 May 2018 1555

Ceremonie la MAPN. A fost semnată Scrisoarea de Ofertă și Acceptare pentru achiziția sistemelor Patriot

29 Nov 2017 990

Președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Printre acestea și cel pentru achiziția rachetelor Patriot

27 Nov 2017 693

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va promulga legea privind achiziționarea rachetelor Patriot

22 Nov 2017 553

Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind achiziționarea rachetelor Patriot

21 Nov 2017 768

Undă verde pentru achiziționarea sistemelor de rachete sol-aer Patriot

20 Nov 2017 804

România se va dota cu primul sistem de rachete Patriot. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege

08 Nov 2017 861

Guvernul SUA a transmis MApN scrisoarea de acceptare pentru primul sistem PATRIOT care va intra în dotarea Armatei României

01 Nov 2017 914

Memorandumul de înțelegere care va permite lansarea programului de înzestrare a armatei cu sisteme Patriot, semnat la Guvern

18 Oct 2017 670

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre achiziționarea primului sistem de rachete Patriot

30 Sep 2017 952

Stiri.tvr.ro Ambasadorul SUA Hans Klemm Nu există niciun motiv ca rachetele Patriot să crească tensiunile cu Rusia. Achizițiile sunt strict defensive (video)

25 Jul 2017 1195

Rachete Patriot? Departamentul american de Stat a aprobat o posibilă vânzare către România. Când am avut la tragere, în județul Constanța, astfel de rachete

12 Jul 2017 4746