Salată de fasole (rețetă din 1931)



Pentru prepararea salatei de fasole ne trebuiesc următoarele cantități pentru două persoane: 200 g. fasole, 20 g. ceapă, 6 g. sare, 10 g. oțet și 10 g. untdelemn și 6 măsline.


Fierbem fasolea până când se înmoaie boabele. După aceea o scoatem din ce am fiert-o și o lăsăm într-o farfurie să se răcească. Luăm ceapa, o tăiem mai întâi în două și apoi tăiem fiecare jumătate peștișor. Amestecăm ceapa cu fasolea într-o farfurie curată. Punem într-un pahar oțet, untdelemn și sare și amestecăm bine pănă se topește sarea.


Apoi trunăm amestecătura din pahar peste ceapă și fasole și mestecăm iarăș. Tăiem măslinele cu forficelul, în formă de floare și aranjăm pe deasupra. Apoi luăm o cârpă curată și o ștergem pe margini.


Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)

Sursă foto și text: GastroArt

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 996

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1699

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1936

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1878

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1824

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1778

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1745

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1554

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1547

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1538

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1528

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1431

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1651

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1683

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1477