Actualitate

Sisteme Internaţionale de Afaceri renunţă la Owen Five în favoarea unei firme cipriote

Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firma lui Valentin Gheorghe Ionescu, unul dintre acuzaţii din celebrul dosar al retrocedărilor din Constanţa, îşi cedează locul în firma Owen Five în favoarea unei societăţi cipriote. În urma cesionării acţiunilor, Malinara Holdings a fost de acord să se ocupe de eventualele datorii ale firmei preluate.
 
Concret, totul porneşte de la SC Owen Five SRL, deţinută în proporţie de 95% de Sisteme Internaţionale de Afaceri şi 5% de constănţeanul Cristian Ion Serghie, din Eforie Sud. În urma cesionării acţiunilor către firma cipriotă, responsabilitatea pentru Owen Five SRL îi revine aceluiaşi Cristian Ion Serghie, care reprezintă, totodată, şi Malinara Holdings.

Pas cu pas, situaţia este următoarea: la începutul lunii septembrie, cei doi acţionari ai Owen Five SRL, respectiv Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi Cristian Ion Serghie, au fost de acord ca acţiunile deţinute de prima firmă, în proporţie de 95%, să fie cesionate către Malinara Holdings, din Cipru, reprezentată, aşa cum menţionam mai sus, chiar de către Cristian Ion Serghie.

Preiau şi eventualele datorii

„Noi, cedenţii, transmitem, iar noi, cesionarii, preluăm, împreună cu activul şi pasivul societăţii, toate drepturile şi obligaţiile prezente şi viitoare ce decurg din deţinerea părţilor sociale, atât a celor deţinute, cât şi a celor cedate, inclusiv achitarea tuturor datoriilor către bugetul de stat şi alte persoane fizice sau juridice de orice natură existente şi neachitate până la data prezentei hotărâri, atât cele evidenţiate, cât şi cele care vor apărea ca urmare a unor acţiuni de control“, se arată în hotărârea AGA. Cu alte cuvinte, firma cipriotă se angajează să se ocupe inclusiv de eventualele datorii ale SC Owen Five SRL.

Astfel, noul acţionariat al Owen Five în urma retragerii Sisteme Internaţionale de Afaceri arată astfel: Malinara Holdings, din Cipru, acţionar majoritar, cu 95%, iar Cristian Ion Serghie acţionar minoritar, cu 5%.

Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 12 octombrie, schimbările nu au fost încă operate, aşa încât, în datele oficiale, SIA figurează în continuare în SC Owen Five SRL. Dincolo de acest aspect, este de menţionat că Owen Five este o societatea din Constanţa ce are ca obiect principal de activitate „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“, iar administrator este Cristian Ion Serghie. Capitalul social subscris este de 6.600 de lei, din care 330 de lei şi 1.900 de euro.

SIA, firmă cu ecou în Constanţa

În ce priveşte Sisteme Internaţionale de Afaceri, firma bucureşteană a fost înfiinţată în 2003 şi se ocupă de „Servicii de reprezentare media“. La momentul de faţă, capitalul social al firmei este de 90.000 de lei, integral vărsat, din care „echivalent euro participare străină 20.000, număr de acţiuni 60, din care număr de acţiuni nominative 60, valoarea unei acţiuni 1.500 de lei“. Acţionarul majoritar este Masterjob Limited, cu 93,33%, în timp ce Valentin Gheorghe Ionescu deţine 6,66%, el fiind, totodată, şi administratorul firmei.
Numele Sisteme Internaţionale de Afaceri a devenit unul cu ecou în Constanţa mai ales după ce, în 2005, firma a luat în concesiune Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, de la Administraţia Porturilor Maritime. De menţionat că, la momentul respectiv, Valentin Gheorghe Ionescu deţinea 80% din Sisteme Internaţionale de Afaceri.

Sisteme Internaţionle de Afaceri figurează, potrivit Registrului Comerţului, în Est Capital D.V. SRL, D & L Stars Comp SRL, Autorenco SA (este sub incidenţa Legii nr. 85/2014) Arora Construct Invest SRL şi Agexcom International LTD SRL.
Nu este de trecut cu vederea faptul că SIA şi societatea cipriotă Malinara Holdings sunt parteneri în firma D & L Stars Comp.

Valentin Gheorghe Ionescu şi Cristian Ion Serghie, afacerişti de seamă

În ceea ce-l priveşte pe Valentin Gheorghe Ionescu, dincolo de faptul că este unul dintre cei 37 de inculpaţi din Dosarul retrocedărilor din Constanţa, alături de fostul primar Radu Mazăre, este de spus că numele acesta apare în mai multe firme. Astfel, potrivit Registrului Comerţului, acesta figurează în Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Dusep SA (aflată în lichidare), Eco Industries Trading Group SRL (radiată), Eco Industries Trading Group SRL, Euro Pro Construct SRL (întrerupere temporară de activitate), Evyoly Impex SRL (radiată), Habitat şi Ambient SA (de asemenea vizată de procesul retrocedărilor), Jacobs, Hendrix & Partners SRL (în lichidare), Millenium Global Development SA (radiată), Rezident Com SA, Societatea Naţională de Distribuţie SA (lichidare), Templum Plus SRL (întrerupere temporară de activitate) şi Trans Media Xpress SRL (radiată).

La rândul său, Cristian Ion Serghie şi-a legat numele, de-a lungul timpului, de firmele Owen Five, Tomrad Communications, Satu&Fase, Invest Consult Services, Quadrifoglio (lichidare, radiată), Mamaia Luxury Constructions (faliment, este sub incidenţa Legii nr. 85/2014), Luxury House Constructions, Dominic Mar (din care s-a retras), Act Consulting Services 2004 (radiată), R.D.C. International Consulting (în care nu mai figurează la ora actuală), Firfly Logistic, Amler Consulting (în care nu mai figurează la ora actuală), Quality House (dizolvare juridică, cf. art. 237 din Legea nr. 31/1990), Est Capital D.V., Hofburg Imobiliare (în care nu mai figurează la ora actuală) şi M & D Farers Invest (radiată).
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Follow Me SRL, controlată de Ionuţ Barbu și Valentin Ionescu, a obținut două acte de urbanism de la municipalitate, pentru un bloc de nouă etaje în Mamaia

08 Nov 2018 614

Tomis Marina Management, firmă apropiată lui Radu Mazăre, are un administrator nou

07 Sep 2018 2033

MasterJob Consultanţă SA devine acţionar majoritar în societatea Follow Me SRL, controlată de apropiaţii fostului primar, Radu Mazăre

03 Jul 2018 969

Constanţa. Terenuri deţinute de societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, a lui Valentin Gheorghe Ionescu, de vânzare (document)

25 Mar 2017 3621

Asociat este Ionuţ Barbu Firma Follow Me SRL îşi extinde sediul de pe strada Sulmona!

15 Dec 2016 2275

Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, a lui Valentin Gheorghe Ionescu, s-a retras din D&L Stars Comp SRL

08 Dec 2016 1364

Un imobil de pe strada Poporului, de vânzare Printre proprietari, şi Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, din Dosarul Retrocedărilor (document)

29 Nov 2016 2188

Cu acordul firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri şi al lui Cristian Serghie O firmă din Tulcea va evalua bunurile Mamaia Luxury Construction SRL

05 Feb 2016 1895

Ce sume au de recuperat Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi Cristian Serghie, în tabelul preliminar al creanţelor Mamaia Luxury Construction SRL (document)

19 Nov 2015 1787

Restaurantul Temple, local desprins din Evul Mediu şi ancorat în realitatea friguroasă a Constanţei (galerie foto)

11 Nov 2015 3178

Firma apare în dosarul lui Strutinsky A fost dispusă intrarea în faliment a debitoarei Mamaia Luxury Construction SRL

03 Nov 2015 938

Zile grele pentru un prieten al tandemului Mazăre-Constantinescu? Un teren deţinut de Valentin Ionescu în zona Compozitorilor, scos la mezat

24 Oct 2015 2136

Proprietatea unui inculpat din Dosarul Retrocedărilor, de vânzare

20 Oct 2015 2564

Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi Cristian Serghie îşi vor creanţele Mamaia Luxury Construction SRL îşi vinde tractorul Lamborghini

06 Oct 2015 1421

Firma apare în Dosarul Retrocedărilor Terenul Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, scos la mezat pentru a treia oară

17 Feb 2015 1832

Coleg cu greii Constanţei Un inculpat din Dosarul Retrocedărilor, executat de Fisc (document + rechizitoriu)

03 Dec 2014 3277

Petrecere la Power Marine

06 Nov 2011 2029

Firma lui Grizlly Ionescu se completează

15 Sep 2011 1827

Autorenco şi creditele

19 Mar 2011 2087

Moştenirea lui Petrică Iordache, scoasă la licitaţie (document)

21 Sep 2010 6735

Gheorghe Moldoveanu si complicii sai au ajuns la DNA

29 Nov 2005 2348

Licitatie la Administratia Porturilor Maritime Constanta

27 Nov 2004 753