Știri Constanța Vergil Chițac anunță că au fost amenajate 51 de noi locuri de parcare. Iată în ce zonă

Primarul Constanței, Vergil Chițac anunță o nouă etapă în procesul de ameliorare a problemelor legate de lipsa locurilor de parcare în oraș. În cadrul unei postări pe pagina de socializare, el a prezentat rezultatele unei recente inițiative de extindere a locurilor de parcare în cartierul Inel II.

În cadrul acestei inițiative, au fost amenajate 51 de noi locuri de parcare, din care două sunt rezervate persoanelor cu dizabilități, în beneficiul locuitorilor blocurilor IV 31 și IV 32. Aceste locuri au fost create pe un teren care a fost lăsat în paragină timp de peste 40 de ani.

La nivelul infrastructurii pietonale, echipele de muncitori de la Confort Urban au montat borduri noi și au stabilizat terenul prin așternerea unui strat de piatră peste care au turnat asfalt destinat traficului pietonal. Totodată, au construit casete pentru spații verzi unde vor fi plantați copaci și au amenajat un spațiu verde, delimitat cu borduri.- se arată în conținutul postării.


Iată postarea integrală de pe pagina de Facebook a lui Vergil Chițac:

Ne dorim să extindem pe cât posibil lucrările de amenajare a noi locuri de parcare în Constanța, prin reconversia terenurilor părăsite și valorificarea acestora în folosul comunității.

Se lucrează intens la acest obiectiv, motiv pentru care, zilele acestea, am reușit să amenajăm 51 de noi locuri de parcare în cartierul Inel II, dintre care două rezervate persoanelor cu dizabilități, de care vor beneficia locuitorii blocurilor IV 31 și IV 32. Aceste locuri au fost construite pe un teren lăsat în paragină de peste 40 de ani.

La nivelul infrastructurii pietonale, echipele de muncitori de la Confort Urban au montat borduri noi și au stabilizat terenul prin așternerea unui strat de piatră peste care au turnat asfalt destinat traficului pietonal. Totodată, au construit casete pentru spații verzi unde vor fi plantați copaci și au amenajat un spațiu verde, delimitat cu borduri.

De asemenea, aleile de acces către scările de bloc și trotuarele au fost recondiționate cu asfalt și au fost înlocuite bordurile, iar, în scurt timp, suprafețele carosabile aflate pe terenurile dintre blocuri, unde s-a intervenit la schimbarea conductelor ce transportă agentul termic, vor fi reamenajate și reasfaltate.

Vă asigur că problema lipsei acute a locurilor de parcare va fi tratată cu seriozitate. Astfel de lucrări ne-am propus să executăm în toate cartierele din oraș, fără excepție, dat fiind faptul că sunt extrem de multe solicitări în acest sens și multe zone în care nu s-a mai intervenit de zeci de ani. De aceea, apelez și la dumneavoastră pentru sugestii de zone care necesită atenție și intervenție prioritară din partea noastră.- se arată în conținutul postării. 


Citește și:

Oficial, de la DNA!Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fani

11 Mar, 2024 09:56

Asta după ce au desființat peste 1000 de locuri numai de pe Bd..Lapusneanu

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 387

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 478

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 737

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 965

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Licitații publice Primăria caută o firmă care să reabiliteze energetic Școala Gimnazială nr.33 „Anghel Saligny” din Constanța!

24 Apr 2024 325

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 353

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 475

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1022

Ședință CLM Constanța Valoarea investiției menite să crească siguranța în municipiul Constanța s-a majorat cu aproximativ trei milioane de euro (DOCUMENT)

22 Apr 2024 676

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 463

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 570

Primăria Constanța va repara și va pune în funcțiune sistemul de irigații. Câți bani alocă?

20 Apr 2024 505

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 862

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 369