Vergil Chițac Despre roata panoramică și decizia de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare

  • În această seară Vergil Chițac, primarul Constanței, a postat pe pagina sa de Facebook informații privind decizia de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare pentru Roata Tomis Eye.

Este vorba despre roata panoramică de la Poarta 1 a Portului Constanța.
 
Iată ce spune Chițac pe pagina sa de Facebook!   

Astfel cum am promis, astăzi este despre roata panoramică și ”dedesubturile” deciziei subsemnatului de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare.

Situația se prezintă după cum urmează: agentul economic a beneficiat de la bun început doar de o autorizație temporară de funcționare. A solicitat, de bună-voie și nesilit de nimeni să funcționeze exclusiv în perioada cuprinsă între Paște și 30.09.2020, urmând ca la expirarea perioadei să se mute la Cluj.

Așa se explică faptul că a beneficiat de autorizații de funcționare emise pe câte o lună și prelungite succesiv până la 30.11.2020.
Pe de altă parte, roata nu trebuia, de la bun început, amplasată în locația pe care o cunoaștem cu toții. Din mai multe motive.

Primul ar fi acela că aceeași locație fusese deja aleasă, de aceeași administrație anterioară, pentru amplasarea unei organizări de șantier destinată realizării lucrărilor de reabilitare a marilor bulevarde. Iar roata a fost amplasată exact în mijlocul viitoarei organizări de șantier.
În opinia mea, camioanele de mare tonaj, utilajele, materialele de construcție și poluarea aferentă nu pot coexista cu mijloacele de recreere. Sunt chiar incompatibile. Coexistența ar genera pericol. Amplasarea organizării de șantier nu poate fi modificată. Decât cu riscul pierderii unei finanțări europene nerambursabile de 16 milioane euro.

Al doilea motiv este acela că regulamentul urbanistic nu permite amplasarea roții în respectiva locație. Nu este nicio diferență între a amplasa un bloc într-o locație nepermisă de regulamente și a plasa o roată panoramică într-o locație interzisă de regulamente.
În sfârșit, cum reabilitarea bulevardelor, proiect ce se va realiza cu fonduri europene, demarează în jurul datei de 01.03.2021, roata panoramică nu mai poate fi păstrată în zona Cazinoului.


De principiu, nu mă opun relocării acesteia. Cu condiția identificării unei locații legale.

Singura mea nedumerire este aceasta: cum este posibil ca cei ce înfierau proletar fosta administrație pentru amplasarea roții, aruncând anatema asupra acesteia, să se fi transformat în doar 6 luni de zile în cei mai vajnici apărători ai ei?Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Vergil Chițac acuze privind panourile publicitare și ... vine Roata la rând

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„S-a adâncit într-un somn fără vise” Primarul municipiului Constanța este în doliu

19 Jun 2021 5454

Cu Farul Constanța peste mări și țări. Din Vancouver până la Bangkok și în Bahamas. „Forza Farul!“ la canalul Panama!

16 Jun 2021 2481

Municipiul Constanța are un nou secretar general. Gospodaru a cerut să treacă pe un alt post cu două săptămâni înainte de a fi schimbată din funcție

16 Jun 2021 2175

Mamaia Primarul Vergil Chițac, întâlnire cu operatorii din turism

15 Jun 2021 1604

Declarație de avere Mirabela Călin, propusă pentru postul de secretar general al municipiului Constanța

15 Jun 2021 971

Georgiana Gospodaru, ex-secretarul municipiului Constanța, „demisă" de Chițac „Nu am vrut să-l contrazic pe primar, dar riscam să ne întoarcă din nou Prefectura, hotărârile adoptate de CLM”

15 Jun 2021 2340

UPDATE Georgiana Gospodaru pierde postul de secretar al municipiului Constanța. Cine o înlocuiește?

14 Jun 2021 2294

Ultima oră! Răsturnare de situație în procesul în care Primăria Constanța cere 10 milioane de euro de la Radu Mazăre

11 Jun 2021 1451

Primarul Vergil Chițac, la judecată cu firma ctitorită de Radu Mazăre

11 Jun 2021 666

Primarul Vergil Chițac, la judecată cu firma ctitorită de Radu Mazăre

11 Jun 2021 1834

Primarul Vergil Chițac a semnat contractul Strada Ștefan cel Mare se va transforma într-o esplanadă modernă

09 Jun 2021 1705

USR PLUS Constanța vrea să modifice în ședința de Consiliu Local de vineri HCL 77/2021. Orădenii au desființat în instanță Regulamentul care îi obliga să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor

09 Jun 2021 1569

Primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, întâlnire cu cetățenii din zona străzii Dionisie cel mic. Ce au discutat

08 Jun 2021 744

Continuă războiul dintre USR PLUS și edilul Vergil Chițac „Parcarea, taxată integral. Gratuitatea celor 30 de minute a fost eliminată de aparatul primarului”!

07 Jun 2021 2353

ZIUA LIVE. Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, detalii despre tensiunile din guvernarea locală

03 Jun 2021 745