Vergil Chiţac Terenuri şi construcţii ale pârâţilor din Dosarul Retrocedărilor, puse sub sechestru


 
  • Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a transmis astăzi un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook, cu privire la Dosarul Retrocedărilor.

Instanța judecătorească a dispus măsura de înființare a sechestrului asigurator pe bunurile celor implicați în Dosarul retrocedărilor ilegale.

Redăm în continuare conținutul mesajului:

Dragi constănțeni,
Așa cum am mai spus, sunt dator să protejez patrimoniul orașului Constanța. Cum bine știți, am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea prejudiciului de peste 20 de milioane de euro creat de Mazăre și acoliții săi orașului nostru prin retrocedări ilegale.

S-au găsit multe voci care să mă acuze că nu este decât o acțiune de formă, că nu are sorți de izbândă și că totul nu este decât o mascaradă.

Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. Instanța judecătorească a dispus, printre altele, măsura de înființare a sechestrului asigurator pe bunurile celor implicați în Dosarul retrocedărilor ilegale. Ce-i drept, această măsură nu se poate aplica tuturor, pentru că, unii dintre ei sunt săraci lipiți pământului. Au avut grijă să nu aibă pe numele lor niciun teren, nicio construcție sau vreun alt lucru de valoare. Dar acolo unde este posibil, măsura a fost instituită deja. În Constanța, Ploiești și București, terenuri și construcții ale pârâților sunt puse sub sechestru.

Aceste proprietăți vor fi valorificate atunci când vom câștiga procesul împotriva celor care au retrocedat orașul bucată cu bucată.
Iar eu am încredere că acest lucru se va întâmpla și că Mazăre Radu, Constantinescu Nicușor, Racu Constantin, Cocăneanu Constantin, Barbu Paraschiva, Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Dragoș, Borcea Cristian și alții vor plăti.

Nu renunț la luptă și nu voi ascunde gunoiul sub preș așa cum au făcut alții înaintea mea.


Aveți încredere!

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursă foto: Facebook/ Vergil Chițac

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a făcut liniște în Coaliția de la Constanța?! La ce atribuții a renunțat viceprimarul USR, Florin Cocargeanu?

30 Jul 2021 939

Constănțeanul supărat. „Ce primărie din lumea asta dă bani pentru o aplicație specială, doar pentru ea?“

29 Jul 2021 1779

Consilierii locali municipali constănțeni, chemați să aprobe noile organigrame ale SPIT și CT BUS. De la Impozite și Taxe sunt îndepărtați colaboratorii administrației Făgădău?

26 Jul 2021 1462

Mamaia Water Sport pierde procesul cu Primăria Constanța. Vezi decizia magistraților!

24 Jul 2021 610

Primarul Chițac vrea desfiinţarea lucrărilor de construcţii executate nelegal de un constănțean la un imobil situat pe strada Soveja. Au ajuns la Tribunal!

19 Jul 2021 1245

Constănțeanul supărat. Consiliul Director al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici, scrisoare deschisă către Chițac, Rusu și Ovanesian (documente)

16 Jul 2021 2108

Proces pentru parcarea de lângă Plaja Modern, din Constanța. Decizia Tribunalului!

15 Jul 2021 1313

Grecia deschide un Consulat onorific la Constanța

15 Jul 2021 684

Imaginea zilei Primarul Vergil Chițac a primit o valiză să plece la Odesa

13 Jul 2021 1429

LIVE TEXT Ședință festivă. 30 de ani de la semnarea Memorandumului de Intenție privind cooperarea între orașele înfrățite Constanța și Odesa (galerie foto+video)

13 Jul 2021 878

Municipiul Constanța, condus de Vergil Chițac, cere aproape 4,5 milioane de dolari de la Mazăre. Ce s-a întâmplat în proces

13 Jul 2021 844

30 de ani de la înfrăţirea orașelor port Odesa şi Constanţa. Ședință festivă a Consiliului Local Constanța

12 Jul 2021 671

Primarul Chițac îi cere un milion de lei lui Ionuț Barbu, de la Seaview Media

09 Jul 2021 640

Ce pregătire educațională și profesională are noul secretar general delegat al municipiului Constanța?

07 Jul 2021 1205

Un fost auditor din Primăria Constanța a atacat în instanță o dispoziție a primarului Vergil Chițac

03 Jul 2021 1101