ZIUA LIVE Daniel Georgescu, șeful ACN, consilier PSD- „Îmi doresc să fiu primarul Constanței și de mâine“ (VIDEO)


Daniel Georgescu, șeful Administrației Canalelor Navigabile a intrat Consiliul Local Municipal Constanța, după renunțarea la mandat a lui Marian - Octavian Șerbănescu numit  de premierul Nicolae Ciucă, director general al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Daniel Georgescu a mai ocupat funcţia de consilier local și în mandatul 2008 – 2012 și în perioada 2012 – 2016, tot din partea PSD.

La scurt timp după preluarea mandatului, Georgescu s-a legitimat deja ca noul lider al aleșilor locali social-democrați din CLM, astfel că s-a născut firesc întrebarea, dacă Georgescu ar putea candida la Primăria Constanța. Discutăm despre un astfel de scenariu, la ZIUA LIVE.


 De ce să vă implicați în politică tocmai acum?
 

Eu cred că în viață trebuie să parcurgem fiecare etapă. În 2016, am hotărât cu colegii de partid să fac un pas în spate din scena politică. În viață profesională cel mai important e cv-ul. Am făcut acest pas înapoi atunci. Mi-am îndeplinit datoria la ACN. M-am bazat pe lucrurile pe care le-am învățat, de-asta am rezistat atât la conducerea ACN. Pot să spun că am învățat de la fiecare câte ceva. Nu mă dezic nici de Radu Mazăre, nici de Nicușor Constantinescu, nici de Felix Stroe. Sunt oamenii de la care am învățat.

 
Am un copil de 7 ani și vreau ca fiica mea să aibă un viitor în Constanța.

 

Mi-am dat demisia în 2020 din toate funcțiile pentru că am fost supărat pe anumite lucruri care s-au întâmplat în campania de la locale și parlamentare. Niciodată nu mi-am dorit să ajung în Parlament. Eu am steagul și în suflet, îl am și acasa și la serviciu. Sunt născut la Vila Șuțu, desi părinții sunt din București, dar stabiliți la Constanța. Părinții mei stăteau în gazda la Vila Șuțu. Acolo am venit pe lume. Am un copil de 7 ani și vreau ca fiica mea să aibă un viitor în Constanța.

 
Actuala conducere promitea un preț mai mic la parcare
 

Nu m-am așteptat la actuala conducere a administrației locale să aducă în situația asta municipiul Constanța. Când vrem să ne renovăm ceva, nu dărămâm casa ca să reprăm țeava de scurgere. Sunt de acord că trebuie făcut. Deranjăm tot bulevarul Mamaia! Noua siglă a orașului Constanța este excvatorul de la Dacia, spun unele persoane. Actuala conducere promitea un preț mai mic la parcare.
 
Nu are rost să votăm noul proiect! Am vorbit cu toți colegii mei și toți gândesc la fel ca și mine. Stațiunea Mamaia trebuie tratată ca o stațiune, de la intrare la ieșire.


 
Despre acest regulament.. nu sunt de acord cu această abordare. Este pur de cartier....de la colțul străzii. Eu nu o să votez asemenea aberații. Am învățat regulament de vânzări directe, regulamente de urbanism.

 
Cum sunt ședințele CLM

 

Nu au argumente la multe lucruri. Am încercat să intru în miezul problemei. Îmi dă răspunsuri evazive (Felicia Ovanesian). Eu o să mă țin scai să văd cum se face selecție pentru CT BUS. Acolo unde scrie CT BUS trebuie să scrie profesioniști. Îmi doresc să fiu primarul Constanței și de mâine

Eu sunt un om cu coloană vertebrală. Am preferat să peird decât să fac vreo prostie. Nu mi-a spus nimeni că o să fiu sau nu candidat. Îmi doresc să fiu primarul Constanței și de mâine. Cred că aș face mult mai multe lucruri pe care le face actuala conducere. 


Ce șanse are Daniel Georgescu să ajungă candidat PSD pentru Primăria Constanța?
 

PSD la momentul acesta are o conducere la nivel de județ. Vor exista niște alegeri, în toamnă, 100%. Sunt programate alegerile, a venit deja o circulară de la partid. Am colegi de care nu sunt mândru, care m-au mâhnit.  
 
 
Dacă luăm 6 cotidiane locale, regionale, o să vedeți că nici unul din cele 6 nu vor spune în vreun articol, sau să aibe mai mult de 1-2 legat de ce am avut eu acolo.  Înainte să devin din nou cnsilier local, am vorbit cu Stroe, care mi a spus ca e necesar să ne așezăm, să ne stabilizăm. După Congresul de anul viitor, se va stabili cine va fi candidatul la Primărie. 


Nu am spus nimănui (președinte de partid, colegi) că îmi doresc să fiu primar. Mie nu îmi e frică de luptă, am fost și sportiv și stiu ce înseamnă. Degeaba spun eu ceva, dacă nu sunt disciplinat. Orice partid a performat pentru că exista disciplină de partid. Fiecare avea ceva de făcut și nimeni nu avea voie să înceapă să spună ceva. La momentul ăsta trebuiesc făcute niște alegeri. Ne vom pune la masă și vom apela la sociologi să ne creioenze candidatul la Primăria Constanța. 
 

Eu am cunoscut copii care mi-au spus că sunt dezamăgiți de primarul Chițac

Eu sunt dezamăgit de actuala conducere a Primăriei Constanța. Au făcut o grămadă de evenimente în municpiul pe care le puteau face în Piațeta de la Cazino. A fost o delăsare. Nu e primarul turiștilor! Eu am cunoscut copii care mi-au spus că sunt dezamăgiți de primarul Chițac, care l-au votat, pentru că a promis că orașul Constanța va înflori! 


Primăria Municipiului Constanța - Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism organizează concurs, în baza H.G. 286/2011, H.G. 1027/2014, la sediul instituției din str. Cuza Vodă, nr.27, loc. Constanța, județul Constanța, în data de 07.09.2022
selecția dosarelor - verificarea îndeplinirii de către candidați a condițiilor de participare și în data de 15.09.2022 ora 10.00 - susținerea proiectului de management (proba unica), pentru ocuparea funcției contractuale vacante de director al Clubului Sportiv Municipal Constanţa


Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Direcției Cultură, Educație, Sport, Turism din din str. Cuza Vodă, nr.27, loc. Constanța, județul Constanța, în termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării prezentului anunţ, în Monitorul
Oficial al României, Partea a III-a, în perioada 24.08.2022 - 06.09.2022.

 Manager interimar al CSM Constanța este Andrei Talpeș.
 

Toate disciplinele sportive sunt acreditate unei Federații. Exstă cursuri care te acrediteaza ca presedinte, antrenor, etc. Poți face acele cursuri pentru a fi recunsocut. Când scoatem acele cursuri promovăm non valori.  


În PSD există foarte multe modele de urmat 


Noi acum suntem o populație, dar o să redevenim nație. Primordial pentru mine este să mă gândesc la viitor. La acest moment, acești copii nu au nici un viitor. În PSD există foarte multe modele. Sunt foarte impresionat de câțiva copii care au intrat în partid, am vorbit cu ei și am rămas impresionat de ce au venit la PSD. Copii aștia își iubesc țara. 


Știți câți copii mor de foame, români, și noi am uitat?! Suntem dârji între noi și umili cu cei de afară. La toate instituțiile îmi doresc steagul, îmi doresc să se cânte imnul. Să mă bucur, să văd Constanța peste tot. 
 

  De ce doamna Gerogescu, soția, a devenit o țintă politică?
 

Nu vrea să cred că motivul este revenirea mea în politică. Nu vreau să mă gândesc la așa ceva. S-ar putea să aibe legătură. A fost dezamăgită. S-a scris că ea este omul lui Felix Stroe. Ea nu a făcut politică. Eu o iubesc, pe lângă faptul că mi-a dăruit un copil, și pentru că pe cât e de minionă, pe atât e de extraordinar de dedicată în ceea ce face. Seri întregi vorbește cu colegi din CJ ca să rezolve probleme.

Se zbate să rezolve probleme, lucru care se și vede.  Am fost și sunt hotărât să-mi spun punctul de vedere. 


 Eu trebuie să conving colegii să intre în echipa mea

Candidatul trebuie să vină cu o echipă. Eu trebuie să conving colegii să intre în echipa mea. Eu trebuie să văd câți colegi pot coopta ca să pot candida pentru o funcție. 

Georgescu vorbște despre problema deșeurilor.
 

Ne implicăm, noi PSD! Puterea nu stă la noi. Dacă am realizat multe lucruri am făcut-o și din nebunie. O să-l chem pe Chițac să stea lângî ghenele de gunoi! În 2022 am ajuns să mă bucur că îmi ridică gunoiul. O să mă implic 100%!

 
 ​Are nevoie Constanța de statui?
 

Pot să spun cu mâna pe inimă că avem nevoie de statui, dar în noile parcuri pe care ar trebuie să le facem.
 
Constantin Moroiu ar fi un exemplu, pentru tot ceea ce a putut face. A reușit să repună Cazinoul, care era pe unde e Acvariul acum. A adus elita bucureșteană ca să vadă multiculturalismul din Dobrogea. 

I-aș face o statuie și domnului Gheorgeh Dumitrașcu o statuie în fața Liceului Mircea, unde a predat. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 1103

Interviu online cu Bianca Jeileanu și Amira Nicola „Voleiul se joacă întâi cu sufletul și mintea. Capul sus, totul merge înainte!“ (GALERIE FOTO)

17 Nov 2022 2280

ZIUA LIVE. Silviu Coșa, prefectul județului Constanța – „Bursele vor ajunge la elevi în fiecare lună, chiar și în mediul rural”!

11 Nov 2022 957

ZIUA LIVE. Urmează o iarnă foarte grea. Cât de pregătite sunt autoritățile să protejeze populația?

09 Nov 2022 1156

BOREAL PLUS – Calitatea la superlativ și siguranță pentru viitorii proprietari. Interviu cu directorul de vânzări, Ovidiu Grinici (VIDEO)

07 Nov 2022 1004

ZIUA LIVE Daniela Ghițoi, rezident al Zonei Peninsulare Constanța, despre problema stâlpișorilor ficși existenți (VIDEO)

02 Nov 2022 792

Interviu Lupta ministrului Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, cu mentalitățile românești și cu rezistența sistemului

31 Oct 2022 867

Lipsă de transparență! Primăria Constanța ține la secret dosarele de candidatură pentru postul de secretar al municipiului

24 Oct 2022 1188

Surprize, surprize! Georgiana Gospodaru și-a depus dosarul pentru postul de secretar al UAT Constanța

23 Oct 2022 1570

ZIUA LIVE. Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța - „Va fi o iarnă complicată. Majoritatea produselor și serviciilor se vor scumpi. Ne paște o criză economică” (VIDEO)

22 Oct 2022 1243

City-managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian „Ne-am dori să devină o regulă organizarea de astfel de concursuri de soluții“ (VIDEO)

17 Oct 2022 1641

Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței - „Eroii noștri luptă cu focul”

16 Oct 2022 1211

ZIUA LIVE. Interviu live cu protoiereu Mihai Jan, părintele paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului I Constanța, în zi de mare sărbătoare

13 Oct 2022 1213

Interviu online cu David Ciolpan, campion național la atletism „Pentru un sportiv, singurul adversar al său este el însuși“

08 Oct 2022 2927

Interviu Devon Cone și Daphne Panayotatos, activiste la Refugees International, despre situația refugiaților ucraineni în România (DOCUMENT)

07 Oct 2022 1029