ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)









Președintele organizației municipale PNL Constanța , senatorul Septimiu Bourceanu vorbește astăzi, 10 aprilie de la ora 15.00 la ZIUA LIVE despre echipa de candidați a PNL, dar și despre oportunitățile Constanței și despre cât mai avem de așteptat pentru a valorifica potențialul de dezvoltare locală prin proiecte de investiții.
 
Nu în ultimul rând ne interesează care este viziunea liberală locală în ceea ce privește sprijinirea economiei și a mediului privat constănțean.
 
 UPDATE:

Vreau să discutăm despre echipa de candidați, având în vedere că aveți multă experiență. Cum vedeți azi lucrurile?

„Dacă era blat, PSD nu avea contracandidați. Nu apar surprize, PNL câștigă pe linie. Florin Mitroi este un om foarte bine pregătit, primul candidat propus care este primar, care cunoaște hâțișurile din administrație și care nu are nevoie de timp să preia procesele, lucrurile sunt foarte clare pentru el, el -s-a întâlnit cu Consiliul Județean, cu birocrația Consiliului. A făcut infrastructură, toate aspectele infrastructurii, a fost o viteză a localității într-un ritm constant și a avut 5 mandate . Atât timp cât am lucrat în administrație, am văzut că este un organism viu. Florin Mitroi a format o echipă la Valu lui Traian și are o experiență vastă, el are experiență și de viață, dar și profesionala, ele le are pe amândouă.”

„Și alți primari de la alte partide au avut o apreciere pentru Mitroi, care au spus că sunt convinși că vor găsi  un om cu care pot discuta”


Ce facem cu ceilalți candidați, cei care vor candida pentru un nou mandat?

„La Negru Vodă, localitatea s-a transformat în totalitate, s-au făcut parcuri, școli, primarul de acolo a reușit să aducă investiții. Iulian Soceanu, de la Techirghiol a readus gazul, a readus orașul ca prima stațiune balneară din România. Avem  la Eforie primar care prin investițiile care le-a făcut a adus gaz, a asfaltat, se va rezolba și problema șoselei , se va implementa un proiect european pentru o nouă  pistă de biciclete.

Avem Ovidiu, care s-a dezvoltat foarte mult, George Scupra deci va căștiga sigur.  Despre Cernavodă vorbim o săptămână și nu ne repetăm., s-a asfaltat, s-a rezolvat problema canalizării. Toate lucrurile s-au făcut într-un timp scurt. Medgidia e un oraș in care primarul a făcut o investiție, va beneficia de o centură, de ieșire la autostradă, va ajunge un municipiu industrial, se investește mult în sport, e vorba de reabilitarea bazinului de înot. Eu apreciez foarte mult acest lucru, un lucru foarte important, pentru că acești copii fac un sport, știu ce înseamnă să lucrezi în echipă.Și la Murfatlar  s-au atras peste 10 milioane de euro.La Poarta Albă, Vasilică Delicote a adus gaz, a făcut asfaltare.


La Ion Corvin, sunt datoriile plătite, la Crucea un primar extraordinar, Iulian Tudorache, un primar tânăr extrem de ambițios , a dovedit că poate face investiții acolo, unde nu s-ar fi gândit nimeni că reușește. Primarii PNL sunt primari care stau în contact cu comunitatea și își iau feedback de la oameni. În același timp, gandesc în termeni de proiecte”. 

Ce au făcut consilierii PNL?

„În anul 2021 am preluat organizația municipală, am luat orașul la picior și ne-am organizat, apoi fiecare consilier a preluat zona de care se ocupa. Din momentul respectiv, au intrat în contact cu cetățenii, au preluat din probleme, am strâns  peste 1000 de probleme, iar consilierii locali și primarul Chițac au rezolvat peste 600 de probleme, proiecte punctuale : parcări, asfaltare, s-a turnat piatră, iluminat și altele”

Totuși, problema locurilor de parcare rămâne în tot orașul, traficul la fel, orașul este murdar

„Problema locurilor de parcare e o situație reală constantă, este și din cauza creșterii numărului de autoturisme . Însă prin efortul colegilor mei, s-a rezolvat pe alocuri , de exemplu în Inel 2 avem acea pădure urbană, dar la două, trei străzi mai jos avem și o parcare. Noi am întrebat oamenii, vreți parcare,locuri de joacă sau spațiu verde? Iar oamenii au răspuns: vrem loc de parcare sau loc de joacă.”
 
Să vorbim despre  locurile de parcare de pe bd Alex Lapușneanu de la Casa de Cultură, mămicile sesizează că trebuie să vină cu copiii în parcul resprectiv și nu au unde să parcheze.

„Cei care au proiectat locul, au omis această problemă, pentru o perioadă de timp să poți parca, se iau în calcul variante și nu doar în acea zonă, avem nevoie de aproximativ 3000 de locuri de parcare. Sunt convins că soluția care se va găsi pentru Casa de Cultură se va aplica și în alte zone. O să mă interesez și când voi avea toarte datele vă voi răspunde.

Cu curățenia din oraș cum se va rezolva?

„Constructorul după ce a terminat lucrările, are obligația să spele acel areal, să nu fie praf”

Să vorbim de echipa de consilieri PNL, ce ne puteți spune, se va schimba ceva?

„În următoarea perioadă vor începe discuțiile astfel încât să închidem listele de consilieri locali și județeni.După data de 12 aprilie, o să avem discuții în interiorul organizației. Decizia despre cum vor arăta listele de consilieri locali și județeni se vor lua în interiorul echipei.”

Cum explicați că partidele istorice pierd teren? Credeți că s-au erodat?

„Eu cred că prezența la vot va fi mai mare la aceste alegeri electorale. Eu cred că fiecrae partid și-a consolidat electoratul și trebuie să-și redefinească doctrina, să se adapteze zilelor noastre, electoratul este din ce în ce mai pregătit și are nevoie de răspunsuri bine punctate. Repet, prezența la vot la locale va depăși 50 %, dar nu pot să mă exprim pentru alegerile parlamentare. Consider că partidele „mainstream” vor fi partidele care vor câștiga alegerile.

V-ați făcut un management al riscurilor, ce faceți dacă nu câștigați?

„Ce putem să facem? Mergem mai departe, dar eu zic că nu va fi un eșec la alegeri. Nu vă pot spune care este motivul pentru care sunt atât de sigur, pentru că ar însemna să divulg din strategia partidului, dar eu vă spun că Vergil Chițac va câștiga Primăria Constanța cu un nou mandat.

Oamenii i-au reproșat lui Vergil Chițac că locuiește în Eforie și că nu îl interesează de problemele Constanței. De ce PNL a ales un primar din  Eforie și nu unul dîn Constanța?

„Vergil Chițac este din Istria din câte știu eu, dar are o carieră întreagă construită în Constanța. Nu l-am adus de la Oradea aici. În plus, a făcut Academia Navală.”

Referitor la construirea unui spital în Constanța, senatorul spune că este nevoie de două spitale de dimensiunea a cel puțin 1500 de paturi, noi avem de un asemenea spital care să nu fie regional.

„Un spital regional este foarte greu să construiești. Și atunci Constanța are nevoie de încă un spital mare. Este în interesul sistemului medical, ca Spitalul județean Tulcea să devină o secție exterioară a Spitalului Județean Constanța, dar acest lucru este greu realizabil deoarece Consiliul Județean Tulcea nu cred să fie de acord. ”

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Părintele Pimen de la Muntele Athos, la „Podcastul lui Septimiu" - „Nu poți să îl minți pe Dumnezeu!“ (VIDEO)

29 Apr 2024 314

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 773

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 631

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 1016

ZIUE LIVE Când va avea Constanța un candidat femeie la Primărie? Ce spune Septimiu Bourceanu? (VIDEO)

29 Feb 2024 654

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 694

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 862

Aviz favorabil pentru proiectul de construire și dotare a Spitalului de Pediatrie Dr. Alexandru Pesamosca din municipiul Constanța

21 Dec 2023 946

ZIUA LIVE. Senatorul PNL Constanța, Septimiu Bourceanu „Până la începutul lunii martie 2024 vor fi anunțati candidații pentru scrutinele de anul viitor"

15 Dec 2023 1201

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu - „Toate alianțele politice care se fac la un moment dat au și momente în care există poziții divergente“ (VIDEO)

15 Dec 2023 824

ZIUA LIVE Dacă PNL nu repetă anul viitor performanţa din 2020, cu cine va face o majoritate în Consiliul Local şi în CJ Constanța?

14 Dec 2023 1088

Podcastul lui Septimiu, un nou episod. Invitat Dr. Emilian Negrilă, directorul Stațiunii de Cercetare Agricolă Teleorman (VIDEO)

11 Dec 2023 830

#Dobrogea145 Septimiu-Sebastian Bourceanu, senator PNL de Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

19 Nov 2023 1070

Averea și interesele senatorului PNL Septimiu Bourceanu! (DOCUMENTE)

27 Sep 2023 1992

Senatorul PNL, Septimiu Bourceanu clarificări în legătură cu Departamentul „Sănătatea mamei şi copilului” Constanța

22 Sep 2023 983