ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

Intro
 
Invitatul ediției ZIUA LIVE a fost senatorul Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a PNL Constanța.
 
Bourceanu a vorbit în cadrul interviului despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele, care au renăscut speranțele liberalilor de a obține un rezultat bun la Parlamentul European prin mobilizarea propriilor primari în campanie.

 
La alegerile europarlamentare din urmă cu cinci ani, liberalii au avut motive de sărbătoreacă.

PNL obținea aproape 2,5 milioane de voturi, 5% mai mult decât PSD și 10 mandate în actualul legislativ european.

La localele din 2020, victoria liberalilor a fost și mai clară. O sută de mii de voturi în plus față de PSD, 35%, 1.232 de mandate de primar și 17 de șefi de Consilii Județene.

Cum va arăta tabloul la localele din acest an, rămâne de văzut.

După europarlamentare va fi greu de stabilit cine a constribuit decisiv la agoniseala electorală, dat fiind faptul că PSD și PNL vor merge pe o listă comună.

Contestarii comasării alegerilor dar mai ales cei care nu văd cu ochi buni alianța cu PSD, sunt de părare că liberalii nu vor mai putea repeta scenariul din 2020.

La debutul inteviului, Bourceanu vorbește Sinodul care îl are în centru azi pe ÎPS Teodosie și sitauția acestuia.

 
Poate fi acuzat IPS Teodosie de presiune publică?

„Eu am o relație cu mai mulți părinți. Sunt credincios. Natura meseriei mele m-a apropiat de credință”, a punctat Bourceranu.   

Cum va aborda PNL Constanța alegerile locale
 
„Fiecare partid are strategia lui. Eu cred că acel candidat va fi un om normal, gospodar, se va decide prin vot. Rămâne să vedem atunci daca va fi bărbat sau femeie. Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța, a spus Septimiu Bourceanu.  

Printre cei eligibili sunt Silviu Coșa, Mitroi de la Valu lui Traian, primarul de la Ovidiu, Bogdan Huțucă.

Septimiu Borceanu a evidențiat că nu și doreste să candideze la nici la primărie și nici la CJ Constanța. 

„Eu îmi doresc să fiu în continuare în Senat”, a mai spus președintele organizației municipale a PNL Constanța.

Pentru Primăria Constanța, pe listă este doar Vergil Chițac, a mai adăugat Septimiu Bourceanu. 

Constanța va avea un candidat la Primărie femeie, când primul omul politic femeie își va dori!

„Trebuie să îți dorești, asta e singurul motor! Constanța va avea un candidat la Primărie femeie, când primul omul politic femeie își va dori. Într-un viitort mai apropiat sau mai departat vom avea si o femeie in fucntia de primar la Constanța.

Trebuie să existe în sufletul ei o flacără să devină primar.

Bourceanu vorbește și despre campania electorală. 

Va fi o campanie hibrid. Se va comunica și online și offline. Va fi o campanie, pe pozitiv, pe realizări și pe ce urmează să facem în următorul mandat.
Campania offline se va desfașura în teren, discuțiile cu oamenii”, a mai spus Bourceanu.

De ce s-a inaugurat un spital din containere la Constanța? 

„Faptul că se dezvoltă acea unitate sanitară, e un lucru foarte bun. De suplimentare de paturi e nevoie mereu. În sistemul sanitar din România e nevoie de paturi si de unități sanitare noi.

Contează mult dotările, medicii au nevoie de dotări bune pentru a pune diagnostic corect, pentru a da un tratament eficient, aparatura medicală e una scumpă. Dotările au fost făcute în acord cu medicii, în ceea ce privește această unitate sanitară”, a răspuns acesta. 

Unde sunt parcările promise de Chițac? Cei care construiesc nu asigură locuri de parcare, ci iau din cele preexistente!
 
„Problema asta cu locurile de parcare nu este una care se va rezolva repede. Sunt azi 30.000 de locuri de parcare. S-au identificat posibilități de a asigura locuri de parcare.

De la 18.000 la 30.000 de locuri de parcare, e un efort care s-a facut. Au început să apară blocuri, unde la parter sunt locuri de pcare amenajate. 
Cei care consturiesc ansambluri noi trebuie să asigurăm locuri de parcare.  Există un mix de soluții. În Constanța, sunt cam 125.000 de mașini, a punctat Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a PNL Constanța. 

Septimiu Borceanu este optimist și spune că există un mix de soluții în ceea ce privește problema parcărilor la Constanța. 

Eu care cred că constănțenii vor cumpăra în continuare mașini, e o necesitate. Va trebui să găsim soluții. E un  mix de soluții, nu e una singură, a mai punctat acesta”, a comentat Bourceanu. 


Interviul integral poate fi urmărit, AICI 

 Citește și:

ZIUA LIVE. Senatorul PNL Constanța, Septimiu Bourceanu„Până la începutul lunii martie 2024 vor fi anunțati candidații pentru scrutinele de anul viitor"

Citește și: ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu handbalistul Rareș Ștefan, de la CSM Constanța „A fost dragoste la prima vedere“

24 May 2024 1078

Anunț în exclusivitate al candidatului CJ, Mihai Lupu Va fi inaugurat Muzeul Hipogeu în Constanța. Iată pe ce dată

24 May 2024 378

ZIUA Electorală Mohammad Murad, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Constanța, despre o altfel de viziune la cârma unui județ (VIDEO)

23 May 2024 741

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJC - „Nu sunt de acord că cel mai bun medic din Constanța e trenul de București!"

22 May 2024 531

Alegeri electorale 2024 Mohammad Murad, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Constanța dorește revitalizarea turismului de pe litoral

22 May 2024 599

S-a încheiat evaluarea pentru perioada 2019-2024 Notă maximă pentru managerul Teatrului de Stat Constanța! (DOCUMENT)

20 May 2024 537

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 943

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1256

Paștele nu e sărbătoarea burții! Avertizările unui medic

04 May 2024 449

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 962

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 770

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 941

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 798

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 756

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 743