ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)
Președintele organizației municipale PNL Constanța , senatorul Septimiu Bourceanu a vorbit la ZIUA LIVE despre echipa de candidați a PNL, dar problemele reclamate de constănțeni pe care echipa de consilieri locali liberali au încercat să le rezolve în ultimii trei ani și jumătate.

La ZIUA LIVE am discutat despre echipa de candidați liberali dar și despre acuzația de blat lansată și susținută în spațiu public de alți competitori electorali, alții decât cei de la PNL și PSD.
 
„Dacă era blat, PSD nu avea contracandidați. Cu toate acestea nu cred că vor exista surprize.
Florin Mitroi este un om foarte bine pregătit, primul candidat la CJC propus din rândul primarilor, care cunoaște hâțișurile din administrație și care nu are nevoie de timp să preia procesele, lucruile sunt foarte clare pentru el, el -sa întâlțnit cu Consiliul Județean, cu birocrația Consiliului.
A făcut infrastructură, toate aspectele infrastucturii, a fost o viteză a localității într-un ritm constant și a avut 5 mandate . Atât timp cât am lucrat în administrație, este un organism viu, sunt oameni. Florin Mitroi a format o echipă la Valu lui Traian și are o experiență vastă, el are experiență și de viață, dar și profesionala, ele le are pe amândouă. La Negru Vodă, localitatea s-a transformat în totalitate, s-au făcut parcuri, școli, primarul de acolo a reușit să aduc. Iulian Soceanu, de la Techirghiol a readus gazul, a readus orașul ca prima stațiune balneară din România. Avem Eforie, care prin investițiile care le-a făcut a adus gaz, a asfaltat, se va rezolba și problema șoselei , se va implementa un proiect european pentru om pistă de bicilete.

Avem Ovidiu, care s-a dezvoltat foarte mult, la Cernavodă vorbim o săptămână și nu ne repetăm, primarul a asfaltat, a rezolvat problema canalizării. Toate lucrurile s-au făcut într-un timp scurt. Medgidia e un oraș in care primarul a făcut o investiție, va beneficia de o centură, de ieșire la autostradă, va ajunge un municipiu industrial, se investește mult în sport, e vorba de reabilitarea bazinului de înot. La Murfatlar s-au atras peste 10 milioane de euro.La Poarta Albă, Vasilică Delicote adus gaz, a făcut asfaltare.

La Ion Corvin, sunt datoriile plătite, la Crucea un primar extraordinar, Iulian Tudorache, un primar tânăr extrem de ambițios , a dovedit că poate face investiții acolo, unde nu s-ar fi gândit nimeni că reușește. Primarii PNL sunt primari care stau în contact cu comunitatea și își iau feedback de la oameni. În același timp, gandesc în termeni de proiecte”, a spus senatorul Septimiu Bourceanu.Ce au făcut consilierii PNL?

„În anul 2021 când am preluat organizația municipală, am luat orașul la picior și ne-am organizat, apoi fiecare consilier a preluat zona de care se ocupa. Din momentul respectiv, au intrat în contact cu cetățenii, au preluat din probleme, am strâns  peste 1000 de probleme, iar conilierii locali și primarul Chițac a rezolvat peste 600 de probleme, proiecte punctuale : parcări, asfaltare, s-a turnat piatră, iluminat și altele”, a menționat Bourceanu.

Totuși, problema locurilor de parcare rămâne în tot orașul, traficul la fel, orașul este murdar

„Problema locurilor de parcare e o situație reală constantă, este și din cauza creșterii numărului de autoturisme . Însă prin efortul colegilor mei, s-a rezolvat pe alocuri , de exemplu în Inel 2 avem acea pădure urbană, dar la două, trei străzi mai jos avem și o parcare. Noi am întrebat oamenii, vreți parcare,locuri de joacă sau spațiu verde? Iar oamenii au răspuns: vrem loc de parcare sau loc de joacă”, a completat liderul PNl Constanța.
 
Despre locurile de parcare care vor dispărea de pe bd Alex Lapușneanu …

„Cei care au proiectat locul, au omis această problemă, pentru o perioadă de timp să poți parca, se iau în calcul variante și nu doar în acea zonă, avem nevoie de aproximativ 3000 de locuri de parcare. Sunt convins că soluția care se va găsi pentru Casa de Cultură se va aplica și în alte zone. O să mă interesez și când voi avea toarte datele vă voi răspunde”, a adăugat senatorul liberal.

V-ați făcut un management al riscurilor, ce faceți dacă nu câștigați?

„Ce putem să facem? Mergem mai departe, dar eu zic că nu va fi un eșec la alegeri. Nu vă pot spune care este motivul pentru care sunt atât de sigur, pentru că ar însemna să divulg din strategia partidului, dar eu vă spun că Vergil Chițac va câștiga Primăria Constanța cu un nou mandat”, a exclamat Septimiu Bourceanu.


De ce nu PNL nu a ales pentru Constanța un candidat care locuiește în oraș?

De 24 de ani, Constanța nu a mai avut un primar născut, crescut și care trăiește efectiv în oraș.
Oamenii i-au repoșat lui Vergil Chițac că locuiește în Eforie și că nu îl interesează de problemele Constanței. De ce PNL a ales un primar din Eforie și nu unul în Constanța?

„Vergil Chițac este din Istria din câte știu eu, dar are o carieră întreagă construită în Constanța. Nu l-am adus de la Oradea aici. În plus, a făcut Academia Navală”, a încercat o explicație liderul PNL Constanța.
 
„Avem nevoie de două spitale de dimensiunea județeanului”!

Referitor la construirea unui spital în Constanța, senatorul spune că este nevoie de două spitale de dimensiunea a cel puțin 1500 de paturi, noi avem de un asemenea spital care să nu fie regional.

„Un spital regional este foarte greu să construiești. Și atunci Constanța are nevoie de încă un spital mare. Este în interesul sistemului medical, ca Spitalul județean Tulcea să devină o secție exterioară a Spitalului Județean Constanța, dar acest lucru este greu realizabil deoarece Consiliul Județean Tulcea nu cred să fie de acord”, a conchis Septimiu Bourceanu.


 Citește și:

ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)

 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri electorale 2024 Mihai Lupu își dorește încă un mandat în fruntea Consiliului Județean Constanța. Ce proiecte dorește să implementeze?

23 May 2024 552

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 mai 2024

23 May 2024 260

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 22 mai 2024

22 May 2024 244

Guvernul României Vizită oficială, alături de o parte dintre miniștrii Cabinetului, în Republica Turcia, la Ankara

21 May 2024 310

Cumpărare directă în valoare de peste 23.000 euro New Eventpro Strategy organizează evenimentele dedicate „Zilei copilului" la Mangalia (DOCUMENT)

17 May 2024 520

Alegeri Locale 2024. ZIUA ELECTORALĂ Dr. Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJ Constanța, despre planul concret prin care poate fi schimbată fața județului (VIDEO)

16 May 2024 641

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 16 mai 2024

16 May 2024 286

ZIUA LIVE Candidatul PSD, Horia Constantinescu aduce schimbare în administrație. Primăria mobilă în Constanța (VIDEO)

09 May 2024 796

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 943

ZIUA LIVE Orașul nu poate fi condus de la birou. Candidatul PSD, Horia Constantinescu lansează primăria mobilă!

08 May 2024 689

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidat pentru Primăria Constanța din partea PUSL - „Votați pe cine doriți, oferta este vastă, dar prezentați-vă la vot!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 754

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1256

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidatul PUSL pentru Primăria Constanța, partener al antreprenoriatului local. Țința, crearea de noi locuri de muncă!

06 May 2024 1154

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 962

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 673