ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)




Președintele organizației municipale PNL Constanța , senatorul Septimiu Bourceanu a vorbit la ZIUA LIVE despre echipa de candidați a PNL, dar problemele reclamate de constănțeni pe care echipa de consilieri locali liberali au încercat să le rezolve în ultimii trei ani și jumătate.

La ZIUA LIVE am discutat despre echipa de candidați liberali dar și despre acuzația de blat lansată și susținută în spațiu public de alți competitori electorali, alții decât cei de la PNL și PSD.
 
„Dacă era blat, PSD nu avea contracandidați. Cu toate acestea nu cred că vor exista surprize.
Florin Mitroi este un om foarte bine pregătit, primul candidat la CJC propus din rândul primarilor, care cunoaște hâțișurile din administrație și care nu are nevoie de timp să preia procesele, lucruile sunt foarte clare pentru el, el -sa întâlțnit cu Consiliul Județean, cu birocrația Consiliului.
A făcut infrastructură, toate aspectele infrastucturii, a fost o viteză a localității într-un ritm constant și a avut 5 mandate . Atât timp cât am lucrat în administrație, este un organism viu, sunt oameni. Florin Mitroi a format o echipă la Valu lui Traian și are o experiență vastă, el are experiență și de viață, dar și profesionala, ele le are pe amândouă. La Negru Vodă, localitatea s-a transformat în totalitate, s-au făcut parcuri, școli, primarul de acolo a reușit să aduc. Iulian Soceanu, de la Techirghiol a readus gazul, a readus orașul ca prima stațiune balneară din România. Avem Eforie, care prin investițiile care le-a făcut a adus gaz, a asfaltat, se va rezolba și problema șoselei , se va implementa un proiect european pentru om pistă de bicilete.

Avem Ovidiu, care s-a dezvoltat foarte mult, la Cernavodă vorbim o săptămână și nu ne repetăm, primarul a asfaltat, a rezolvat problema canalizării. Toate lucrurile s-au făcut într-un timp scurt. Medgidia e un oraș in care primarul a făcut o investiție, va beneficia de o centură, de ieșire la autostradă, va ajunge un municipiu industrial, se investește mult în sport, e vorba de reabilitarea bazinului de înot. La Murfatlar s-au atras peste 10 milioane de euro.La Poarta Albă, Vasilică Delicote adus gaz, a făcut asfaltare.

La Ion Corvin, sunt datoriile plătite, la Crucea un primar extraordinar, Iulian Tudorache, un primar tânăr extrem de ambițios , a dovedit că poate face investiții acolo, unde nu s-ar fi gândit nimeni că reușește. Primarii PNL sunt primari care stau în contact cu comunitatea și își iau feedback de la oameni. În același timp, gandesc în termeni de proiecte”, a spus senatorul Septimiu Bourceanu.



Ce au făcut consilierii PNL?

„În anul 2021 când am preluat organizația municipală, am luat orașul la picior și ne-am organizat, apoi fiecare consilier a preluat zona de care se ocupa. Din momentul respectiv, au intrat în contact cu cetățenii, au preluat din probleme, am strâns  peste 1000 de probleme, iar conilierii locali și primarul Chițac a rezolvat peste 600 de probleme, proiecte punctuale : parcări, asfaltare, s-a turnat piatră, iluminat și altele”, a menționat Bourceanu.

Totuși, problema locurilor de parcare rămâne în tot orașul, traficul la fel, orașul este murdar

„Problema locurilor de parcare e o situație reală constantă, este și din cauza creșterii numărului de autoturisme . Însă prin efortul colegilor mei, s-a rezolvat pe alocuri , de exemplu în Inel 2 avem acea pădure urbană, dar la două, trei străzi mai jos avem și o parcare. Noi am întrebat oamenii, vreți parcare,locuri de joacă sau spațiu verde? Iar oamenii au răspuns: vrem loc de parcare sau loc de joacă”, a completat liderul PNl Constanța.
 
Despre locurile de parcare care vor dispărea de pe bd Alex Lapușneanu …

„Cei care au proiectat locul, au omis această problemă, pentru o perioadă de timp să poți parca, se iau în calcul variante și nu doar în acea zonă, avem nevoie de aproximativ 3000 de locuri de parcare. Sunt convins că soluția care se va găsi pentru Casa de Cultură se va aplica și în alte zone. O să mă interesez și când voi avea toarte datele vă voi răspunde”, a adăugat senatorul liberal.

V-ați făcut un management al riscurilor, ce faceți dacă nu câștigați?

„Ce putem să facem? Mergem mai departe, dar eu zic că nu va fi un eșec la alegeri. Nu vă pot spune care este motivul pentru care sunt atât de sigur, pentru că ar însemna să divulg din strategia partidului, dar eu vă spun că Vergil Chițac va câștiga Primăria Constanța cu un nou mandat”, a exclamat Septimiu Bourceanu.


De ce nu PNL nu a ales pentru Constanța un candidat care locuiește în oraș?

De 24 de ani, Constanța nu a mai avut un primar născut, crescut și care trăiește efectiv în oraș.
Oamenii i-au repoșat lui Vergil Chițac că locuiește în Eforie și că nu îl interesează de problemele Constanței. De ce PNL a ales un primar din Eforie și nu unul în Constanța?

„Vergil Chițac este din Istria din câte știu eu, dar are o carieră întreagă construită în Constanța. Nu l-am adus de la Oradea aici. În plus, a făcut Academia Navală”, a încercat o explicație liderul PNL Constanța.
 
„Avem nevoie de două spitale de dimensiunea județeanului”!

Referitor la construirea unui spital în Constanța, senatorul spune că este nevoie de două spitale de dimensiunea a cel puțin 1500 de paturi, noi avem de un asemenea spital care să nu fie regional.

„Un spital regional este foarte greu să construiești. Și atunci Constanța are nevoie de încă un spital mare. Este în interesul sistemului medical, ca Spitalul județean Tulcea să devină o secție exterioară a Spitalului Județean Constanța, dar acest lucru este greu realizabil deoarece Consiliul Județean Tulcea nu cred să fie de acord”, a conchis Septimiu Bourceanu.


 



Citește și:

ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 381

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 648

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 578

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 26 aprilie 2024

26 Apr 2024 278

Mai multe evenimente programate astăzi la Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii la malul mării

26 Apr 2024 626

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 715

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 777

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1029

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 319

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 748

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 778

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 650

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 726

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 529

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 646