Ziua tortului Pădurea Neagră. Rețeta pas cu pas a acestui desert delicios

Tort pădure neagra, sursa:lauraadamache.ro Data de 28 martie marcheză Ziua tortului Pădurea Neagră.

Prăjitura în sine are o istorie îndelungată, apărând pentru prima dată în Schwarzwalder (Pădurea Neagră) în 1915. 


Rețeta pas cu pas prezentată de Laura Adamache 

Tortul Padurea Neagra (Foret Noire) este un tort simplu de facut si deosebit de gustos. Blatul acestui tort este diferit fata de cel al retetei originale, unde regasim ouale rintre ingrediente. Rețeta blatului este un pic mai speciala pentru ca folosim o cantitate destul de mare de lapte in comparatie cu ingredientele solide (faina, zahar si cacao).


Asadar compozitia blatului este mai lichida si astfel vom avea nevoie de un timp mai lung de coacere. La final vom obtine un blat de tort delicios, cu o consistenta umeda. Va recomand sa faceti testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.



Ingrediente – Tort Padurea Neagra (forma rotunda 22-24 cm ø)
  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf copt

Ingrediente umplutura – Tort Padurea Neagra


400 ml smantana indulcita pentru frisca
cirese sau visine din compot


Mod de preparare – Blat Tort 

Amestecam faina cu praful de copt, zahar si cacao, apoi adaugam laptele si uleiul treptat. Consistenta va fi foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Turnam aluatul intr-o forma de 22-24 cm, tapetata cu unt si faina.


Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 45-50 minute.

Pentru ca fiecare cuptor coace in mod diferit, neaparat faceti proba cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor. Aceasta trebuie sa iasa curata, in caz contrar mai lasam blatul la copt pentru inca 5 -10 minute.


Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.

Eu am avut kirschgrütze (jeleu de cirese) adus din Germania, dar puteti foarte bine folosi cirese sau visine din compot scurse inainte.

Punem pe prima foaie de blat, visine sau cirese (nu exista o cantitate exacta, important este ca suprafata  blatului sa fie acoperita uniform de visine/cirese).


Formam un strat uniform de frisca mixata foarte bine si adaugam a doua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (100 g), cateva cirese si bobite de ciocolata amara. 

Il lasam cam 30 minute la frigider, dupa care il putem servi. Eu nu am mai imbracat marginile cu nimic, dar ca sa ii dam un aspect asemanator retetei originale a tortului Padurea Neagra, imbracam marginile intr-un strat de frisca si le pudram cu ciocolata rasa.

 Este delicios si foarte simplu de facut. Poftă bună!


Sursa foto-text: lauaradamache.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 939

Echipa momentului! CSM Constanța, singura neînvinsă în Liga Națională „Un mare Bravo pentru sufletul pe care l-ați pus pe teren!“ (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 1073

Torturi personalizate, Candybar, organizare evenimente Cofetăria „Lia Dulce și Sărat“, din Constanța, transformă orice moment festiv într-o amintire caldă în sufletul invitaților!

22 May 2023 1530

Torturi personalizate, Candybar, organizare evenimente Cofetăria „Lia Dulce și Sărat“, din Constanța, transformă orice moment festiv într-o amintire caldă în sufletul invitaților!

20 May 2023 1657

Torturi personalizate, Candybar, organizare evenimente Cofetăria „Lia Dulce și Sărat“, din Constanța, transformă orice moment festiv într-o amintire caldă în sufletul invitaților!

19 May 2023 2416

UPDATE Concurs ZIUA de Constanța împreună cu cofetăria ”Lia Dulce și Sărat” vă invită la un concurs delicios. Află cum poți câștiga un tort

03 May 2023 1366

Rugby Echipa Under-14 de la Tomitanii Constanța, pași cu dreptul în retur. Cireașa de pe tort, o transformare de senzație (GALERIE FOTO)

28 Mar 2023 3103

„La Mulți Ani, campionii mei!“ Tort în formă de cupă pentru gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți la Axiopolis Cernavodă (GALERIE FOTO)

24 Mar 2023 3709

UPDATE Concurs ZIUA de Constanța împreună cu cofetăria ”Lia Dulce și Sărat” vă invită la un concurs delicios. Află cum poți câștiga un tort

07 Mar 2023 2038

Surpriză pentru Gheorghe Hagi, de ziua sa, la conferința de presă a meciului Farul - Universitatea Craiova (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 3383

Farul Constanța Hagi - „Trebuia să vină și momentul nostru, să redevenim noi. Meciul cu FCSB poate fi cel mai frumos al anului“ (GALERIE FOTO)

31 Jan 2023 1619

Constanța. „La Mulți Ani «9»!“ La Atena Swim Center, moment aniversar cu zâmbete, înotători și tort personalizat

24 Jul 2022 2210

Liga a 5-a Dulce e gustul victoriei! CS Peștera, încă un titlu de campioană, sărbătorit și cu tort personalizat (GALERIE FOTO)

21 Jun 2022 2002

GastroArt Tort de Biscuiți (Rețetă interbelică)

31 May 2022 1665

GastroArt Prăjitură cu nucă (rețetă interbelică)

19 May 2022 1543