Accesul strict interzis cu obiecte de plastic. Constanța va avea un nou Regulament pentru cimitire. Ce obligații vor avea administratorii cimitirelor din oraș? (DOCUMENTE)

  • Noul Regulament va rezolva problemele oamenilor care dețin locuri de veci în cimitirele de pe raza municipiului Constanța: Anadalchioi, Central, Constantin Predescu, Palazu Mare, Municipa și Viile Noi, precizează viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu
  • Acesta spune că în prezent  oamenii nu beneficiază pe deplin de serviciile pe care le plătesc Administrației Cimitirelor
  • Noile reguli vor fi puse curând în dezbatere publică și vor intra la vot în Consiliul Local
  • Noul Regulament va cuprinde referiri la modul de desfășurare al activității de către operatorul economic a serviciului în domeniul funerar, accesul strict interzis în interiorul cimitirelor cu obiecte de plastic sau non-ecologice, obligația prestatorului de a fi avizat de Consiliul Local Municipal, organizarea și gestiunea serviciului public de administrare a cimitirelor și aprobarea tarifelor operatorilor economici care desfășoară activitatea de prestări servicii funerare în incinta cimitirelor ce aparțin municipalității
 

 
Noul Regulament va rezolva problemele oamenilor care dețin locuri de veci în cimitirele de pe raza municipiului Constanța: Anadalchioi, Central, Constantin Predescu, Palazu Mare, Municipa și Viile Noi, precizează viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu.

Acesta spune că în prezent  oamenii nu beneficiază pe deplin de serviciile pe care le plătesc Administrației Cimitirelor.

Noile reguli vor fi puse curând în dezbatere publică și vor intra la vot în Consiliul Local.

Actualul Regulament de organizare și funcționare a cimitirelor de pe raza municipiului Constanța datează și 2010 și a fost adoptat prin HCL69/2010.

Actualele contracte de întreținere și funcționare a cimitirelor datează din 2004, cu excepția Cimitirului Municipal, acolo contractul de asociere este din 1998:
1. Cimitirul Central - contract de prestație privind întreținerea și funcționarea cimitirului cu S.C. Clares S.R.L. - din anul 2004
2. Cimitirul Ville Noi și cimitirul Anadalchioi - contract de prestație privind întreținerea și functionarea cimitirului cu S.C. Eldo - Service S.R.L. din anul 2004
3. Cimitirul Constantin Predescu ( zona Palas ) și cimitirul Palazu Mare contract de prestație privind întreținerea și funcționarea cimitirului cu S.C. B&M Co ltd S.R.L. din anul 2004
4. Cimitirul Municipal - contract de asociere privind întreținerea și funcționarea cimitirului cu S.C. Progress Consultin S.A. din anul 1998
Cimitirele de etnie musulmană sunt administrate de către Muftiatului Cultului Musulman din România.

Noul Regulament va cuprinde referiri la modul de desfășurare al activității de către operatorul economic a serviciului în domeniul funerar, accesul strict interzis în interiorul cimitirelor cu obiecte de plastic sau non-ecologice, obligația prestatorului de a fi avizat de Consiliul Local Municipal, organizarea și gestiunea serviciului public de administrare a cimitirelor și aprobarea tarifelor operatorilor economici care desfășoară activitatea de prestări servicii funerare în incinta cimitirelor ce aparțin municipalității (ex: înhumare/exhumare), vezi draftul de lucru în secțiunea „documente".

Noul Regulament este elaborat de o comisie formată din viceprimarul Ionuț Rusu și reprezentanți ai Serviciilor Patrimoniu, Juridic și Gestionarea Cimitirelor din cadrul primăriei Conastanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Majorări pe linie! Totul despre taxele și impozitele pe care le vor plăti constănțenii în 2022 (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru expropriere a terenurilor Georgetei Tapangea. Când își începe activitatea Comisia pentru acordarea despăgubirilor? (DOCUMENTE)

06 Oct 2022 852

Avocatul Corina Geanina Terci, noul subprefect al județului Tulcea este membru PNL

05 Oct 2022 438

Doi ani de la alegerile locale din 2020

27 Sep 2022 448

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 809

Consiliul Local Municipal chemat să aprobe diferența de preț pentru un teren din Mamaia. Doi dezvoltatori vor să transforme două terase din Piațeta Cazino în hoteluri (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 785

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 559

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 638

UPDATE Conducerea DGAS explică eșecul! Proiect pe fonduri europene „ratat" de Primăria Constanța. Vârstnicii constănțeni nu mai pot beneficia de îngrijire la domiciliu

20 Sep 2022 1552

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 906

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1518

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

13 Sep 2022 847

Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

05 Sep 2022 986

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1424

Soțul conduce o structură din cadrul Poliției Locale! Cine este noul purtător de cuvânt al administrației Chițac?

23 Aug 2022 2157

Județul Constanța va avea un adăpost dedicat animalelor aflate în pericol sau pentru care s-a emis ordin expres de plasare

23 Aug 2022 762