Accesul strict interzis cu obiecte de plastic. Constanța va avea un nou Regulament pentru cimitire. Ce obligații vor avea administratorii cimitirelor din oraș? (DOCUMENTE)

  • Noul Regulament va rezolva problemele oamenilor care dețin locuri de veci în cimitirele de pe raza municipiului Constanța: Anadalchioi, Central, Constantin Predescu, Palazu Mare, Municipa și Viile Noi, precizează viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu
  • Acesta spune că în prezent  oamenii nu beneficiază pe deplin de serviciile pe care le plătesc Administrației Cimitirelor
  • Noile reguli vor fi puse curând în dezbatere publică și vor intra la vot în Consiliul Local
  • Noul Regulament va cuprinde referiri la modul de desfășurare al activității de către operatorul economic a serviciului în domeniul funerar, accesul strict interzis în interiorul cimitirelor cu obiecte de plastic sau non-ecologice, obligația prestatorului de a fi avizat de Consiliul Local Municipal, organizarea și gestiunea serviciului public de administrare a cimitirelor și aprobarea tarifelor operatorilor economici care desfășoară activitatea de prestări servicii funerare în incinta cimitirelor ce aparțin municipalității
 

 
Noul Regulament va rezolva problemele oamenilor care dețin locuri de veci în cimitirele de pe raza municipiului Constanța: Anadalchioi, Central, Constantin Predescu, Palazu Mare, Municipa și Viile Noi, precizează viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu.

Acesta spune că în prezent  oamenii nu beneficiază pe deplin de serviciile pe care le plătesc Administrației Cimitirelor.

Noile reguli vor fi puse curând în dezbatere publică și vor intra la vot în Consiliul Local.

Actualul Regulament de organizare și funcționare a cimitirelor de pe raza municipiului Constanța datează și 2010 și a fost adoptat prin HCL69/2010.

Actualele contracte de întreținere și funcționare a cimitirelor datează din 2004, cu excepția Cimitirului Municipal, acolo contractul de asociere este din 1998:
1. Cimitirul Central - contract de prestație privind întreținerea și funcționarea cimitirului cu S.C. Clares S.R.L. - din anul 2004
2. Cimitirul Ville Noi și cimitirul Anadalchioi - contract de prestație privind întreținerea și functionarea cimitirului cu S.C. Eldo - Service S.R.L. din anul 2004
3. Cimitirul Constantin Predescu ( zona Palas ) și cimitirul Palazu Mare contract de prestație privind întreținerea și funcționarea cimitirului cu S.C. B&M Co ltd S.R.L. din anul 2004
4. Cimitirul Municipal - contract de asociere privind întreținerea și funcționarea cimitirului cu S.C. Progress Consultin S.A. din anul 1998

Cimitirele de etnie musulmană sunt administrate de către Muftiatului Cultului Musulman din România.

Noul Regulament va cuprinde referiri la modul de desfășurare al activității de către operatorul economic a serviciului în domeniul funerar, accesul strict interzis în interiorul cimitirelor cu obiecte de plastic sau non-ecologice, obligația prestatorului de a fi avizat de Consiliul Local Municipal, organizarea și gestiunea serviciului public de administrare a cimitirelor și aprobarea tarifelor operatorilor economici care desfășoară activitatea de prestări servicii funerare în incinta cimitirelor ce aparțin municipalității (ex: înhumare/exhumare), vezi draftul de lucru în secțiunea „documente".


Noul Regulament este elaborat de o comisie formată din viceprimarul Ionuț Rusu și reprezentanți ai Serviciilor Patrimoniu, Juridic și Gestionarea Cimitirelor din cadrul primăriei Conastanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Majorări pe linie! Totul despre taxele și impozitele pe care le vor plăti constănțenii în 2022 (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA Electorală Mohammad Murad, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Constanța, despre o altfel de viziune la cârma unui județ (VIDEO)

23 May 2024 629

Alegeri locale 2023 Gheorghe Grosu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Tortoman, cunoaște problemele comunității și are proiecte pentru rezolvarea lor

22 May 2024 474

Alegeri electorale 2024 Mohammad Murad, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Constanța dorește revitalizarea turismului de pe litoral

22 May 2024 573

S-a încheiat evaluarea pentru perioada 2019-2024 Notă maximă pentru managerul Teatrului de Stat Constanța! (DOCUMENT)

20 May 2024 531

Alegeri Locale 2024. ZIUA ELECTORALĂ Candidatul AUR la CJ Constanța, Mohammad Murad, despre proiectele din programul de administrație (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2024 645

Firma este controlată de afaceristul Gheorghe Muhscină Plasty Prod SA a cumpărat de la Primăria Constanța un teren de pe strada Industrială nr.11

04 May 2024 954

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 637

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1138

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 658

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1489

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 1043

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 771

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 827

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 534

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2197