Administratie locala

Asociația Verde Urban a anunțat că va ataca în instanță Opoziția tună și fulgeră - “PUZ-urile odioase au fost votate în ședința Consiliului Local Constanța”


Planurile Urbanistice Zonale aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal de ieri au fost aprobate de consilierii majorității.

Deputatul USR de Constanța protestează împotriva votului dat în CLM. “Acești indivizi vor să construiască alte blocuri înalte în imediata apropriere a plajei și să distrugă toată zona taluzului Mării Negre pentru a le face pe plac unor băieți destepți. În loc să avem promenadă și spații verzi generoase, vom avea betoane până la cer. Asociația Verde Urban a anunțat că va ataca în instanță aceste PUZ-uri. Pentru Făgădău și consilierii PSD nu a contat că unele terenuri au făcut parte din lotul retrocedărilor ilegale. Oricum, Făgădău nu face mai nimic pentru recuperarea acestor terenuri. Pentru Făgădău nu a contat nici decizia Curții Constituționale care lipsește de temei solicitările de derogare de la documentațiile de urbanism, făcute fără criterii obiective și predictibile, după cum nu au contat nici părerile și solicitările locuitorilor din zonă. El a dat înainte pentru a servi interesele cătorva potentate”, afirmă deputatul. Este vorba printre altele despre PUZ-ul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei (la nord), plaja Mării Negre (Apele Române - la est), strada Mihai Eminescu (la vest), proprietăți private (la sud), conform avizului de inițiere nr. 43288/11.04.2018.

Adresa imobilului care a generat Planul Urbanistic este situat pe strada Prelungirea Bucovinei nr. 1 G, iar inițiator este Constantin Chimișliu. „Obiectivul PUZ constă în definirea reglementărilor urbanistice în teritoriul studiat și organizarea unui sistem de circulații auto în vederea construirii“, se arată în argumentarea PUZ-ului.
“În ședința de consiliu local, consilierii nu au ținut cont nici de opoziția locuitorilor din zona Faleză Nord și nici de faptul că statutul juridic al terenurilor din zonă este unul incert și au votat PUZ-ul despre care vorbeam ieri. Liber la construcții, deci. Asta dacă justiția nu va opina în alt mod, având în vedere că intenționăm să atacăm în instanță respectivul act administrativ”, au transmis și  reprezentanții Asociației Verde Urban.
Pe de altă parte, aleșii locali liberali au protestat vizavi de Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. I.C. Brătianu, str. Bucegi, str. Mureşului şi str. Petre Mănoiu, iniţiator SC Dacor-Plast SRL. Retras de pe ordinea de zi a mai multor şedinţe de Consiliu Local Municipal , Planul Urbanistic Zonal iniţiat de SC Dacor Plast SRL, a ajuns din nou ieri  în atenţia aleşilor locali municipali.

Liberalii au cerut ca proiectul să se amâne, în contextul unei decizii CCR din 4 februarie, prin intermediul căreia Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 32 alin. (1) teza întâi din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, în forma modificată prin art. I pct. 6 din Legea nr. 289/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul.
Din păcate, PUZ-ul a fost adoptat cu voturile majorității din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.
 
Citește și:

Interese imobiliare, la limita plajei. PUZ-ul prin care se propune construcția unei clădiri cu 6 etaje pe faleza din Constanța, intră la vot în ședința de CLM (documente)

Consilierii locali vor decide în ședința din această săptămână dacă Sunrise Tours ridică sau nu, un bloc de 11 etaje pe strada Unirii din Constanța (document)

Urmare a protestelor locuitorilor din zonă Dacor Plast SRL a schimbat proiectul imobiliar de pe bulevardul I.C. Brătianu - zona Palas

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion, candidat USR la Primăria Constanța „Vedem acum că demersurile începute de Radu Mazăre sunt definitivate acum de Decebal Făgădău” (video)

28 Feb 2020 2450

PUZ-ul Eurovet Logistics SRL pentru reglementarea unui teren situat în zona Crişuri, la mâna Comisiei tehnice de urbanism a Primăriei Constanţa (document)

24 Jan 2020 860

Contract împărţit pe loturi pentru amenajarea arhitecturală a unor zone din municipiul Constanţa

24 Dec 2019 534

Primarul a fost amendat. Motivul un PUZ din Faleză Nord! Locuitorii au dat buzna în Consiliul Local şi au cerut să nu se construiască blocul!

01 Nov 2019 1498

SRL-ul fostului director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului elaborează PUZ-uri pentru Primăria Constanţa

07 Oct 2019 997

Chiţac - „Primăria emite între 1.800 şi 2.000 de autorizaţii pe an. «Constanţa Altfel» a atacat în justiţie, în doi ani, 20 de proiecte faraonice care sluţesc oraşul“

23 Sep 2019 1528

Primăria Constanţa cumpără servicii de proiectare arhitecturală în valoare de 300.000 de euro

13 Sep 2019 1031

Dezvoltarea structurii urbane Primăria Constanţa organizează licitaţii pentru întocmirea unor PUZ-uri în mai multe zone

13 Jul 2019 1242

Prefectura Constanța pierde procese pe bandă rulantă pe motiv de tardivitate! Cauza - nu are specialiști în PUZ-uri și stă la „mâna“ Inspectoratului în Construcții, care face verificări

25 Apr 2019 1796

Făgădău - „Parcul Tăbăcărie, ultimul bastion al betoanelor. În mandatul meu spun NU tuturor cererilor de retrocedare sau de cumpărare!“

28 Nov 2018 2558

Proiectele discutate de Comisia de Urbanism a Consiliului Local. Printre ele, şi PUZ-ul care a „devorat“ spaţiile verzi de pe Lăpuşneanu! (documente)

28 Aug 2018 1685

Răspuns şocant al proprietarului terenului de pe Lăpuşneanu unde au fost tăiaţi cei 15 copaci! Primăria oferă informaţii pe jumătate în acest caz. Unul dintre PUZ-uri este suspendat! (galerie foto + documente)

08 Aug 2018 6930

Revista presei locale

30 Jun 2018 742

Asociaţia senatorului Chiţac le dă bătăi de cap angajaţilor Inspectoratului în Construcţii, prefectului şi arhitectului-şef Mihai Vânturache!

26 Jun 2018 2561

Majorarea impozitului pe clădirile abandonate, desemnarea consilierilor locali în CA-urile unităţilor de învăţământ, dar şi mai multe PUZ-uri, la mâna consilierilor municipali

24 Apr 2017 3950