Ce spune secretarul Primăriei Ovidiu în legătură cu subevaluarea inițială a unui teren din localitate scos la licitație pentru 99 de ani?

  • În luna martie, Consiliul Local Ovidiu a adoptat un proiect de hotărâre care viza organizarea unei licitații
  • Primăria oferea prin superficie (n.r. chirie) un teren de 121.026 mp în intravilanul satului Poiana cu suma de doar 3.359 lei cu TVA/lună pe o perioadă de 99 de ani
  • Terenul fusese trecut din extravilan în intravilan în 2021 alături de alte terenuri iar evaluarea a fost făcută pe funcțiunea de teren extravilan arabil
  • Secretarul Primăriei Ovidiu, Laura Elena Antonie susține că a sesizat greșeala chiar imediat după ședință, a luat legătura cu evaluatorul, care a refăcut documentația iar în următoarea ședință de Consiliu local greșeala a fost reparată
  • Noua valoare de evaluare terenului este de 14.473 lei/lună fără TVA
  • Situația a fost adusă și la cunoștință Instituției Prefectului
 
 
În luna martie, Consiliul Local Ovidiu a adoptat un proiect de hotărâre care viza organizarea unei licitații prin care Primăria oferea prin superficie (n.r. chirie) un teren de 121.026 mp în intravilanul satului Poiana cu suma de doar 3.359 lei cu TVA/lună pe o perioadă de 99 de ani.
Darea în chirie avea ca scop edificarea de construcții.

Terenul fusese trecut din extravilan în intravilan în 2021 alături de alte terenuri iar evaluarea a fost făcută pe funcțiunea de teren extravilan arabil.
„Dintr-o greșeală a evaluatorului, asupra căreia ne-am sesizat din oficiu la scurt timp după adoptarea hotărârii”, susține secretarul Primăriei Ovidiu, Laura Elena Antonie.

Acesta a explicat că a sesizat greșeala chiar imediat după ședință, a luat legătura cu evaluatorul, care a refăcut documentația iar în următoarea ședință de Consiliu local greșeala a fost reparată.



„Între prima hotărâre și cea prin care am făcut adoptat noua valoare de evaluare, de 14.473 lei/lună fără TVA am adus inclusiv la cunoștință Instituției Prefectului eroarea materială din hotărârea inițială. Practic ne-am sesizat din oficiu, pentru că aveam și hotărâri asemănătoare în spate și ne-am dat seama că prețul era mai mic. Am notificat evaluatorul și acesta a rectificat. Este important de precizat că prima formă a hotărârii nu a produs niciun efect juridic”, a precizat pentru ZIUA de Constanța, Laura Elena Antonie.

Menționăm că în luna mai, Consiliul Local Ovidiu a votat o rectificare a proiectului.

Licitația nu organizat nici până astăzi, însă secretarul orașului Ovidiu spune că atunci când va avea loc va porni de la prețul rectificat, de 14.473 lei/lună fără TVA.

Am întrebat-o pe secretarul orașului Ovidiu, cum se face totuși că hotărârea inițială a intrat în ședința de Consiliu Local cu avizul de legalitate al secretarului general și avizul serviciului Juridic, fără să vadă nimeni acea eroare.

Laura Elena Antonie susține că se mai fac erori, însă din moment ce hotărârea nu a produs efecte juridice și s-au autosezizat într-un final în legătură cu prețul rezultat din evaluare nu se poate vorbi despre rea voință.

Documentul în baza căruia expertul a efectuat ambele evaluări, după cum susține reprezentantul Primăriei Ovidiu, pot fi studiate în secțiunea „foto”.

Am solicitat și Prefecturii Constanța un punct de vedere în legătură cu acest subiect, pe care nu l-am primit până la ora redactării materialului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

O parte dintre terasele Cherhanalei Ovidiu, demolate și aduse la forma inițială din autorizația de construire (GALERIE FOTO)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va arăta Centrul pentru „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 739

Primăria a eliberat autorizația de construire și amenajare de șantier, dar lucrările nu vor începe prea curând. Ce presupune investiția „Perdea verde” din zona de sud a municipiului Constanţei (DOCUMENT)

09 Aug 2022 3741

Biletul unic de vizitare a instituţiilor culturale subordonate Consiliului Judeţean Constanţa

07 Aug 2022 795

Un nou șantier în municipiul Constanța? Artera rutieră va face legătura între Soveja și B-dul Aurel Vlaicu

04 Aug 2022 9982

Credit guvernamental pentru spitalul regional Constanța

04 Aug 2022 1107

Cât va costa noul stadion din Constanța vs arenele construite de Compania Națională de Investiții? (DOCUMENTE)

04 Aug 2022 3462

Dispar alte locuri de parcare. Ce planuri are Primăria Constanța pentru bulevardul Mamaia?

02 Aug 2022 3449

Câți bani au fost colectați din plata taxelor de parcare în Constanța și Mamaia până la introducerea gratuității pe timpul nopții? (DOCUMENTE)

30 Jul 2022 6364

Ștefan cel Mare, proiect la cheie, cu multe probleme în teren! Tronsonul cuprins între IG Duca și Ștefan Mihăileanu va fi betonat (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Jul 2022 3833

Rapoartele prezentate de instituții constănțene în cadrul Colegiului Prefectural

27 Jul 2022 498

Au fost aprobate rectificările de buget la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța

27 Jul 2022 602

Proiectul imobiliar din stațiunea Mamaia al firmei Simca Dor SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

26 Jul 2022 741

Unde vor fi amplasate primele panouri publicitare potrivit noului Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța?

26 Jul 2022 1026

Ce se va întâmpla cu Palatul Copiilor din Constanța? Anunțul inspectorului școlar general, Sorin Mihai!

25 Jul 2022 1516

Parcul Rotterdam din Faleză Nord devine domeniu public al municipiului Constanța. Primăria vrea să-l amenajeze (DOCUMENTE)

25 Jul 2022 2772