Cine face parte din comisia de elaborare? Municipiul Constanța ar putea avea până la sfârșitul acestui an o strategie de sănătate

  • Constanța ar putea avea o strategie de sănătate pe următorii zece ani
  • Inițiativa aparține consilierilor locali PNL iar comisia mixtă care se va ocupa de elaborarea strategiei a fost aprobată în ultima ședință de CLM
  • Din comisie vor face parte trei reprezentanți ai primarului și reprezentanți ai instituțiilor din municipiu și județ, care au atribuții în acest domeniu
  • Inițiatorii proiectului afirmă că obiectivul lor este ca strategia să fie adoptată până la sfârșitul anului în curs stot prin hotărâre de Consiliul

La inițiativa consilierilor locali municipali liberali, Constanța va avea, pentru prima dată, o strategie de sănătate pe următorii zece ani.
Consilierii liberali au inițiat un proiect de hotărâre pentru constituirea comisiei mixte privind elaborarea unei strategii de sănătate a municipiului Constanța 2021-2031, proiect aprobat în ultima ședință de Consiliu Local Municipal.

Liberalii constănțeni sunt de părere că strategia de sănătate 2021-2031 trebuie să reprezintă documentul care va cuprinde propunerile de politică publică în domeniul sănătății și va reprezenta fundamentul pentru prioritizarea și programarea utilizării fondurilor europene în următorii zece ani.
Din comisie vor face parte trei reprezentanți ai primarului, consilierii locali  - Adriana Câmpeanu, Liviu Merdian și Cerasela Badea precum și reprezentanți ai instituțiilor din municipiu și județ, care au atribuții în acest domeniu, respectiv Consiliul Județean Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Universitatea Ovidius - Facultatea de Medicină, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Direcția de Sănătăte Publică și Casa Județeană de Asigurări de Sănătăte.
Inițiatorii proiectului afirmă că obiectivul lor este ca până la sfârșitul anului în curs să fie adoptată strategia de sănătate tot prin hotărâre a Consiliului Local Municipal, după ce textul acesteia va parcurge toate stadiile, inclusiv faza de consultare publică.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 1268

Chițac scoate pentru a treia oară la concurs postul de secretar al municipiului Constanța (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2533

Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

15 Mar 2023 1681

Laura Abibula-Stroe a câștigat concursul de manager la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

14 Mar 2023 895

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 1430

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

11 Mar 2023 8272

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 930

Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

07 Mar 2023 3695

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 1991

Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție de suspendare a activității comerciale pentru o firmă care a atacat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța

06 Mar 2023 9948

Cum arată Programul anual de finanțări nerambursabile din fondurile publice ale județului Constanța pentru anul 2023? (DOCUMENT)

04 Mar 2023 590

De la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură! Abonații Termoficare Constanța SRL vor plăti 1.800 de lei pentru gigacalorie! (DOCUMENT)

03 Mar 2023 5255

Consiliul artistic al Teatrului nu este de acord! Actorii Maria Lupu și Mihai Sorin Vasilescu propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

27 Feb 2023 3484

Clădirea, monument istoric de arhitectură are nevoie de reabilitare urgentă Muzeul de Artă Populară Constanța preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2023 1106

Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

25 Feb 2023 938