Consilierii locali constănțeni au decis - Dumnezeu preferă spațiile mici. Arhiepiscopia pierde un teren, iar de la 1 ianuarie 2022 plătim 450 de lei pentru gigacalorie!

⦁Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în ședința de ieri prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.11.2021
⦁De la 1 ianuarie 2022, acesta va crește la 450 de lei/gigacalorie
⦁Consilierii au respins revocarea și suspendarea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii Mamaia
⦁ Arhiepiscopia Tomisului a rămas fără o parte consistentă din terenul din Parcul de la Casa de Cultură

Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în ședința de ieri prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.11.2021.

Liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe a explicat în cadrul ședinței că a primit informații contradictorii cu privire la capacitatea societății majorarea prețului local al gigacaloriei și a solicitat un audit la firma de termoficare.

Primarul a aprobat auditul printr-o dispoziție, deși Vergil Chițac a afirmat că nu crede că auditul intern va arăta vreo neregulă la Termoficare Constanța SRL.

Potrivit proiectul adoptat cu 25 de voturi „pentru", de la 1 noiembrie a.c., prețul local al energiei termice va fi de 1.337,79 lei/Gcal, iar de la 1 ianuarie 2022, de 1.189,36 lei/Gcal.

Cel de-al doilea proiect adoptat de consilieri a vizat stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-30.04.2022, în municipiul Constanța.

Grupul PSD a solicitat ca pentru anul 2022 prețul local pe care trebuie să îl plătească populația să rămână la 250 de lei/gigacalorie.

Cu 17 voturi și 8 abțineri, proiectul a fost adoptat.

Astfel, pentru lunile noiembrie și decembrie a.c., prețul energiei termice pentru constănțeni rămâne de 250 de lei/gigacalorie, însă de la 1 ianuarie 2022, acesta va crește la 450 de lei/gigacalorie.


Consilierii au respins revocarea și suspendarea Planului Urbanistic Zonal al stațiunii MamaiaConsilierii locali constănțeni au respins pentru a doua oară proiectele de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru suspendare/revocare a PUZ-ului stațiunii Mamaia.

Aleși locali USR au propus un amendament, pentru suspendarea PUZ-ului stațiunii Mamaia pentru un an, timp în care administrația locală să elaboreze o altă documentație de urbanism, dar a fost respins de către consilierii locali.

PUZ-ului stațiunii Mamaia rămâne valabil, cu toate că  Vergil Chițac a declarat că analizează serios posibilitatea de a ataca acest PUZ în instanță.

Aceeași soartă au avut-o și cele două proiecte prin care Vergil Chițac cerea suspendarea/revocarea PUZ parțial Palazu Mare.


Arhiepiscopia Tomisului a rămas fără o parte consistentă din terenul din Parcul de la Casa de CulturăLa solicitarea primarului Vergil Chițac aleșii localiau votat ieri și pentru revocarea dreptului de administrare a Arhiepiscopiei Tomisului asupra a 1.734mp din Parcul Casei de Cultură.

Proiectul a trecut cu votul consilierilor PNL și USR - 17 voturi pentru și 8 abțineri (PSD).

Vă reamintim, în 1990, Primăria Constanța a transmis în administrarea Arhiepiscopiei 6.000mp din Parcul Casei de Cultură.

Zece ani mai târziu a fost aprobat  Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea Catedralei Eroilor.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat zilele trecute pentru ZIUA de Constanța că dacă proiectul va fi votat de consilieri, va ataca în instanță votul acestora.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ședinţă ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa. Gigacaloria costă 450 de lei de la 1 ianuarie 2022. PUZ Mamaia rămâne în vigoare (DOCUMENT)

Arhiepiscopia Tomisului dă în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța, dacă va fi aprobată revocarea dreptului de administrare asupra terenului de la Casa de Cultură!

Ședință de Consiliu Local. Chițac forțează din nou revocarea PUZ Mamaia și PUZ Palazu Mare (documente)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

01 Dec 2023 759

Documentații urbanistice cu impact, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Constanța Printre investitori, Florina Moscu, familia Nicolae și Prefabricate Dobrogea SRL (DOCUMENTE)

28 Nov 2023 730

Consiliul Local Constanța aprobă reactualizarea viziunii de dezvoltare urbană Printre proiecte se află trenul metropolitan, un parc industrial dar și reabilitarea bulevardului Tomis. Toate ar trebui să fie gata până în 2030!(DOCUMENTE)

28 Nov 2023 1475

Primăria Constanța vinde șase terenuri. Două dintre ele au deja cumpărători (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 2776

Consiliul Local Constanța votează majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădiri neîngrijite Supraimpozitare și pentru imobile deținute de afaceriștii Papari, Done, Băluță sau spaniolii de la Ircosol Delta (DOCUMENTE)

24 Nov 2023 6844

Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 1882

Hotărâri de expropriere pentru două terenuri din cartierul Tomis Nord din Constanța. Cât va achita municipalitatea proprietarilor? (DOCUMENTE)

21 Nov 2023 1502

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 831

Cu sula-n coaste, Primăria Constanța a publicat calculul taxei de salubrizare de 17 lei/lună Primarul nu mai vrea să acorde subvenție. USR nu susține această mărire și va depune amendament! (DOCUMENT)

19 Nov 2023 2891

Primăria Constanța vrea să acorde reducere de 60% la impozitul pe imobile utilizate pentru prestarea de servicii turistice minim 6 luni pe an

11 Nov 2023 786

Cine sunt reprezentanții primarului Chițac din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi a liceelor din Constanţa? (DOCUMENT)

10 Nov 2023 2145

Calendarul concursului de proiecte A fost stabilită componența Comisiei care va evalua proiectele de management de la Muzeul de Artă Populară Constanța (DOCUMENT)

09 Nov 2023 841

Chestionar Constănțenii pot participa la reactualizarea Planului de acțiune privind energia durabilă a municipiului (DOCUMENT)

07 Nov 2023 624

Ce proiecte urbanistice intră la vot în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

06 Nov 2023 1246

Fac economie la proiecte, dar și-au mărit salariile! Primăria Constanța a anulat licitația pentru reabilitarea parcurilor de la Casa de Cultură și Oleg Danovski (DOCUMENT)

03 Nov 2023 884