Consiliul Local Municipal aprobă astăzi documentația tehnico-economică și costurile Policlinicii Municipale care va fi amplasată pe Bulevardul Aurel Vlaicu. Detalii din proiect! (DOCUMENTE)

  • Oportunitatea proiectului este dată de faptul că municipiul Constanţa nu beneficiază de o infrastructură de sănatate publică care să acopere necesarul real pentru servicii de prevenţie, de diagnosticare şi tratament pentru principalele două cauze de mortalitate cardiologie şi oncologie
  • Potrivit proiectului, oncologia va fi abordată comprehensiv aducând în aceeaşi locaţie publică metode de diagnostic, terapie dar şi servicii conexe
  • În premieră în regiune va fi utilizată Terapia Durerii care necesită implicarea unui personal specializat
  • Amplasamentul viitorului corp de spital se află pe Bulevardul Aurel Vlaicu, pe o suprafață de 19.660 m2
  • Valoarea totală estimativă a investiţiei este în cuantum de 510.714.401,01 lei fără TVA respectiv 603.994.025,73 lei cu TVA conform devizului
 

 
Consiliul local al municipiului Constanţa se întrunește în şedinţă extraordinară pe 14 noiembrie de la ora 15.00 în regim de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află și proiectul privind aprobarea  documentaţiei tehnico-economice faza SF şi principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie şi oncologie, Constanţa - spital nou".

Oportunitatea proiectului este dată de faptul că municipiul Constanţa nu beneficiază de o infrastructură de sănatate publică care să acopere necesarul real pentru servicii de prevenţie, de diagnosticare şi tratament pentru principalele două cauze de mortalitate cardiologie şi oncologie.
În acest sens UAT municipiul Constanţa a iniţiat demersurile pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, fiind elaborată documentaţia la nivel de studiu de fezabilitate.

UAT municipiul Constanţa îşi propune dezvoltarea unui spital focusat pe două morbidități (cardiologie si oncologie) ca fiind elementul esențial de infrastructură medicala publică în regiune pentru aceste două specialităţi.

Potrivit proiectului, vezi secțiunea „documente”, oncologia va fi abordată comprehensiv aducând în aceeaşi locaţie publică metode de diagnostic, terapie dar şi servicii conexe complete ceea ce nu există la acest moment în regiunea menţionată.

Totodată, proiectul îşi propune aducerea în premieră a unel abordări complete şi moderne privind Terapia Durerii, una dintre cele mai mutilante condiţii care afectează durata şi calitatea vieţii pacientului oncologic.

Amplasamentul viitorului corp de spital se află pe Bulevardul Aurel Vlaicu/Dacia Service, pe o suprafață de 19.660 m2.

Valoarea totală estimativă a investiţiei este în cuantum de 510.714.401,01 lei fără TVA respectiv 603.994.025,73 lei cu TVA, din care C+M 197.395.205,87 lei fără TVA respectiv 234.900.294,98 lei cu TVA, conform devizului anexat, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, vezi secțiunea „documente”.


Menționăm că săptămâna trecută, Primăria Constanța, prin Primar Vergil Chițac, a solicitat acordului de mediu pentru acest proiect.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa: municipiul Constanţa str. Unirii nr.23 şi la sediul titularului UAT MUNICIPIUL CONSTANŢA, din  Județul Constanța, Municipiul Constanța, Bdul Tomis, nr. 51, în zilele de luni - vineri, între orele 09.00-13.00. 
 
Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanța. 

Reamintim că la începutul lunii octombrie 2022, Primăria Constanța a atribuit contractul de prestări servicii privind achiziționarea serviciului Elaborare documentație tehnico - economică ( sf, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, inclusiv asistență proiectului "Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța - spital nou".

Menționăm că licitația organizată de municipalitate a fost contestată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor de SC Cubicon Invest SRL, din Baia Mare care a cerut CNSC să anuleze Raportului procedurii  precum și actele subsecvente emise în cadrul acesteia. Contestația a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, pe 21 septembrie a.c.

Bau Stark SRL are sediul social în județul Ilfov, localitatea Chitila și este deținută de Mihai Pepțan, care deține 35 % din acțiuni, Ionuț Manea, cu 50 % și Dragoș Tănăsescu, cu 15 % din acțiuni.

Administrator este Mihai -Cătălin Homeag. Firma a declarat în anul fiscal 2021,o cifră de afaceri de 44.350.896 lei, 90 de angajați, profit pe minus -3.680.290 lei și datorii de peste 31 de milioane de lei. Mihai Pepțan este fost consilier General al Municipiului București și mai figurează și în Minimed Solutions SRL, Apolon & CO, societate cu răspundere limitată și M.B.S. INVEST SRL.

Potrivit Confidas.ro, compania a derulat contracte publice în valoare de 594.585.362,11 lei. Societatea a mai câștigat anii trecuți și proiectarea și execuția lucrărilor pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului de la Medgidia, un contract de 12.220.095,68 de lei fără TVA. Bau Stark SRL este fosta Tahoma Bautrupp SRL care în Asociere cu Concrete & Design Solutions SRL a proiectat sediu central al ANAF din Capitală și care potrivit presei centrale, a primit mai multe contracte la Primăria  Sector 1 în mandatul primarului Andrei Chiliman.

Amintim că la începutul acestui an a fost eliberat și Certificatul de Urbanism cu numărul 141 care vizează construirea unui spital pe Bulevardul Aurel Vlaicu: „Policlinică municipală, specializarea cardiologie și oncologie Constanța – spital nou, organizare de șantier“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Compania unui fost consilier general al Capitalei câștigă de la Primăria Constanța un contract important. Va proiecta Policlinica Municipală (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

04 Feb 2023 1088

S-a încheiat prima etapă de inventariere a clădirilor-monument din Peninsulă. Care este stadiul implementării programului REACTIS?

03 Feb 2023 680

Județul Constanța va avea un Registru Electronic al Monumentelor (DOCUMENT)

03 Feb 2023 631

Drama bătrânilor singuri din Constanța Monica Poptile, directorul Asistenței Sociale din Primărie, afirmă senină că „sunt prea mulți, nu avem cum să îi supraveghem pe toți”!

03 Feb 2023 1401

„E foame de bani, băieți. Lumea tre' să știe ce fel de băieți sunteți!” Administrația Chițac vrea să transforme și stațiile de autobuz în panouri publicitare (DOCUMENTE)

31 Jan 2023 4020

Parc arheologic la Poarta Mare a Cetății Tomis. USR Constanța propune alocarea sumei de 100.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice

30 Jan 2023 928

În al treilea an de mandat, primarul Chițac descoperă criteriile de calitate ale civilizației! Investiții în cartierul betonat Palazu Mare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 1293

Câți bani primesc localitățile din județul Constanța pentru susținerea investițiilor, cofinanțărilor și pentru cheltuieli de funcționare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 884

Atenție, constănțeni. Care sunt cele două taxe locale care trebuie achitate integral până la 31 martie 2023?

28 Jan 2023 16587

Vot în Consiliu Local Constanța pentru aprobarea documentației și costurilor investiției. Care sunt tronsoanele de rețele termice primare și secundare propuse spre reabilitare în etapa V? (DOCUMENTE)

28 Jan 2023 969

Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)

27 Jan 2023 1077

Birocrația ne omoară! Cardurile de energie, muncă în plus pentru administratori și președinții de Asociații de Proprietari. Care sunt beneficiarii care trebuie să-și depună singuri documentele? (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1818

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

25 Jan 2023 771

Lista obiectivelor bugetate în Programul de investiții al municipiului Constanța pe anul 2023 (DOCUMENTE)

23 Jan 2023 1677

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1452