Constănţenii cer ca singurul parc adevărat din oraş să nu fie scos de pe hartă De Ziua Mediului, ACIA a luat atitudine cu privire la distrugerea treptată a spaţiilor verzi

Asociaţia „Constanţa Ia Atitudine“ (ACIA) a formulat, la începutul lunii, o cerere scrisă pe care a înaintat-o Primăriei municipiului Constanţa, solicitând, în baza Legii 544/2001 a liberului acces la informaţiile de interes public, indicaţii cu privire la soarta terenurilor din Parcul Tăbăcărie.

Mai exact, membrii asociaţiei au vrut să afle care este situaţia juridică a terenurilor amplasate în Parcul Tăbăcărie, cuprinse între un mall şi un hotel-restaurant, dacă este posibilă concesionarea sau înstrăinarea în vreun fel a terenurilor şi dacă aici se pot ridica unele construcţii. Joi, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, membrii ACIA au împărţit circa 500 de vederi înfăţişând imagini de actualitate cu Parcul Tăbăcărie, rugându-i pe constănţenii prezenţi să le păstreze, pentru a-şi aminti, peste ani, cum arăta singurul parc adevărat din oraş. Vederile au fost însoţite de următorul mesaj: „Dragă constănţeanule, îţi scriu aceste rânduri pentru a avea o amintire a ceea ce înseamnă spaţiu verde în Constanţa. Ceea ce vezi reprezintă una dintre ultimele redute de verde.

Păstrează această vedere, pentru că s-ar putea ca, în scurt timp, aici să apară un bloc. Când vei fi sufocat de betoane, uită-te la acest spaţiu verde şi imaginează-ţi cum era să respiri aer curat! A venit timpul să luăm atitudine, să luptăm pentru dreptul de a trăi sănătos într-un oraş unde mediul înconjurător este respectat, nu distrus!“.
Totodată, constănţenii care se aflau în zona parcului au primit şi pachete cu răsaduri. Prin această acţiune, ACIA a dorit să sublinieze importanţa spaţiului verde, pe fondul zvonurilor conform cărora mai multe suprafeţe de teren din parc au fost înstrăinate, pentru a fi construite diverse imobile. „Oamenii sunt indignaţi de ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă cu Parcul Tăbăcărie. Nu putem lăsa lucrurile aşa, nu putem accepta ca spaţiile verzi să fie distruse pentru interesele private ale unuia sau ale altuia. ACIA va efectua toate demersurile necesare pentru salvarea sa, mai ales că ne-am dat seama, după această acţiune, că sute de oameni gândesc la fel ca noi“, a declarat Andrei George Popescu, preşedintele ACIA.

Şi constănţenii prezenţi la acţiunea ACIA au subliniat importanţa acestui parc în vieţile lor. „Ar fi o mare nenorocire să se mai construiască în parc. E timpul să ne unim, să strângem semnături pentru salvarea sa, să facem ceva“, au spus ei. „Vrem să ne plimbăm cu copiii aici. Alt loc nu mai avem“, arată mai mulţi părinţi. Şi cei mai în vârstă sunt legaţi emoţional de acest spaţiu. „Noi am plantat aici copaci, cu zeci de ani în urmă, am pus umărul la realizarea parcului“, au spus unii dintre ei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În municipiul Constanța Un lumânărar de la biserica Sf. Mina, din parcul Tăbăcăriei , a luat foc. Pompierii au intervenit

04 May 2024 1811

Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 548

Fotoreportaj Imagini cu drona surprinse deasupra Parcului Tăbăcărie din Constanța. Cum arată în plin proces de reabilitare (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1104

Aproximativ 200 de arbori plantați zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 688

Primăria Constanța anunță că Garda de Mediu nu a sesizat nereguli în parcul Tăbăcărie și Parcul Gării

30 Jan 2024 744

Stelian Ion (USR) „Ceea ce se întâmplă acum în Parcul Tăbăcărie este un real dezastru ecologic"!

22 Jan 2024 855

Investitorul, inactiv fiscal Consiliul Local Constanța a oprit construcția unui bloc de 3 etaje pe un spațiu din stațiunea Mamaia, zona Satul de Vacanță (DOCUMENT)

29 Dec 2023 5131

Fotoreportaj Constanța Scene contrastante în Parcul Tăbăcărie din Constanța (FOTO)

26 Nov 2023 4075

Primăria Constanța Au început lucrările de modernizare ale Parcului Tăbăcărie. Ce modificări se vor face

23 Nov 2023 1355

Primăria cheltuie 4 milioane de lei anual pentru întreținere Deputatul Stelian Ion- „Parcul Tăbăcărie e o pârloagă"!

29 Oct 2023 1001

Autorizație de construire Bustul lui Mustafa Kemal Atatürk va fi amplasat în Parcul Tăbăcărie din Constanța

27 Oct 2023 2188

Mii de crizanteme plantate zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța

24 Oct 2023 958

UPDATE Incident violent în parcul Tăbăcărie din Constanța! Un bărbat a fost înjunghiat (GALERIE FOTO)

01 Oct 2023 20523

Evenimente Constanța Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin. Spectacolul "Funeralii fericite" te așteaptă în parcul Tăbăcărie!

02 Sep 2023 1113

Spectacole Constanța Programul ultimei săptămâni din cadrul evenimentului „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin“

30 Aug 2023 924