Credit guvernamental pentru spitalul regional Constanța

  • Documentația o face o firmă de consultanță care a proiectat și spitalul AKH din Viena
  • Proiectul va fi inclus pe lista Ministerului Fondurilor Europene
  • În luna iunie, Guvernul României a aprobat hotărârea 784 privind trecerea acestui teren din domeniul public al statului, aflat în administrarea Ministerului Sănătății, în domeniul public al județului Constanța
  • Este vorba de un teren în suprafață de 111.272 mp, aflat pe strada Viilor nr. 1, zona sere municipiul Constanța
 
 
Președintelele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vorbit într-o conferință de presă despre viitorul spital regional și a anunțat că sursa de finanțare va fi creditul guvernamental.
 
„Avem sprijinul ministerului Fondurilor Europene, dar și sprijin politic pentru realizarea noului spital.

Sursa de finantare este credit guvernamental. În următoarele zile voi întra în posesia masterplanului pentru aceasta investiție.

Documentația o face o firma de consultanță care a proiectat și spitalul AKH din Viena. Sursa de finanțare este deocamdată în discuție. Proiectul va fi inclus pe lista Ministerului Fondurilor Europene”, a spus Mihai Lupu.

Vă reamintim în luna iunie a.c., Lupu a făcut anunțul privind obținerea terenului pentru construirea unității medicale pavilionare.
 
Este vorba de un teren în suprafață de 111.272 mp, aflat pe strada Viilor nr. 1, zona sere municipiul Constanța.

În aceeași lună, Guvernul României a aprobat hotărârea 784 privind trecerea acestui teren din domeniul public al statului, aflat în administrarea Ministerului Sănătății, în domeniul public al județului Constanța.

Inițiativa Consiliului Județean Constanța de a construi un spital regional are în vedere faptul că activitățile specifice desfășurate de marii operatori economici din zona de Sud – Est a României (CNE Cernavodă, Portul Constanța, Oil Terminal SA, Șantierul Naval Constanța, Damen Mangalia etc) generează riscul producerii în orice moment a unor evenimente care să necesite acordarea de asistență medicală de urgență pentru multiple victime în condiții optime. De asemenea, se are în vedere și faptul că la nivelul județului Constanța sunt circa 1400 paturi pentru asistență medicală la un număr de 728.000 locuitori, la care se adaugă impactul turistic semnificativ în sezonul estival și tranzitul portuar în continuă creștere.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Epopeea Spitalului Regional Constanța, din nou în atenție publică. A fost actualizat inventarul bunurilor de pe strada Viilor

„Nu voi permite sifonarea banului public la nivelul instituțiilor subordonate CJC“ LIVE. Președintele CJC, Mihai Lupu și vicepreședinții Stelian Gima și Petre Enciu prezintă situația județului, proiecte, invesții. (GALERIE FOTO)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi ani de la alegerile locale din 2020

27 Sep 2022 406

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 756

Consiliul Local Municipal chemat să aprobe diferența de preț pentru un teren din Mamaia. Doi dezvoltatori vor să transforme două terase din Piațeta Cazino în hoteluri (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 735

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 522

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 607

UPDATE Conducerea DGAS explică eșecul! Proiect pe fonduri europene „ratat" de Primăria Constanța. Vârstnicii constănțeni nu mai pot beneficia de îngrijire la domiciliu

20 Sep 2022 1513

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 859

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1492

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

13 Sep 2022 823

Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

05 Sep 2022 954

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1398

Soțul conduce o structură din cadrul Poliției Locale! Cine este noul purtător de cuvânt al administrației Chițac?

23 Aug 2022 2139

Județul Constanța va avea un adăpost dedicat animalelor aflate în pericol sau pentru care s-a emis ordin expres de plasare

23 Aug 2022 747

Este oficial! Municipiul Constanța are o nouă societate în portofoliu. Termocentrale SRL trebuie să obțină de la ANRE licența pentru producerea de energie termică

22 Aug 2022 8401

CJC a solicitat acord de mediu pentru corpul nou al Unității Primiri-Urgențe din cadrul Spitalul Județean Constanța

20 Aug 2022 870