Administratie locala

CS Farul devine Clubul Sportiv Municipal Farul Constanţa Făgădău vrea să preia patrimoniul Ministerului Sportului şi Tineretului şi Palatul Copiilor de la Ministerul Educaţiei

Municipalitatea nu se opreşte din tăvălugul preluărilor bazelor sportive şi pentru tineret de la nivelul municipiului Constanţa. După ce, ieri, prin votul consilierilor local, s-a reuşit aprobarea preluării unor imobile, situate în municipiul Constanţa, dar care se află în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, primarul are planuri măreţe, în perspectiva, spune el, a unei descentralizări reale şi nu pe hârtie.
 
Mai exact, în următoarea perioadă, edilul municipiului va solicita în Consiliul Local, vot şi pentru preluarea Clubului Sportiv Farul Constanţa, Clubului Sportiv Şcolar 1, Sala Sporturilor, Complexul Sportiv Tomis, situat pe strada Flămânda, hotelului şi restaurantului Sport din municipiu, dar şi a Palatului Copiilor, obiect aflat în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Primarul a precizat, într-o conferinţă de presă, că a purtat discuţii cu directorul clubului Farul, Ilie Floroiu, dar şi cu alţi oameni de sport din Constanţa, care sprijină pe viitor această preluare şi înfiinţare a Clubului Sportiv Municipal Farul Constanţa, care va avea mai multe discipline sportive, a căror casă va fi viitoarea Sală Polivalentă, aflată încă în procedură de licitaţie. „În două luni de zile vom veni cu aceste proiecte de preluare. Deocamdată nu există o evaluare a situaţiei acestor baze, însă vă spun că ne permitem să investim într-o primă fază în infrastructură şi abia apoi în performanţă”, a precizat Decebal Făgădău.

În ceea ce priveşte preluarea Palatului Copiilor de la Ministerul Educaţiei, primarul Făgădău îşi doreşte ca acesta să devină un pol de atracţie pentru copii, un loc de petrecere a timpului liber ca alternativă la plimbările mult prea dese la mall.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Florea Opris

04 Jun, 2017 09:21

Felicit Primăria si Consiliul local pentru aceste initiative.Ar fi fost pacat sa se piarda momente importante ale sportului constantean care au ridicat prestigiul orașului si care reprezintă momente de referință din activitatea multor sportivi si antrenori

Mihai

03 Jun, 2017 19:38

Pe vremea când eram eu copil- acum 40 ani- la Parcul pionierilor erau pline toate terenurile: și de tenis, și de handbal ( jucam fotbal acolo) și de baschet! Azi am trecut pe acolo, porțile de intrare de la șosea erau încuiate cu lanț ( ceea ce nu e ceva neaparat rău!) ca să nu intre mașinile dar locul era în totalitate pustiu!!! Dar ,cu excepția terenului de fotbal cu gazon, terenurile arată deplorabil!

Articole asemanatoare

A IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Antic pentru Elevi

30 Jul 2019 436

Festivalul Naţional de Teatru Antic pentru Elevi, la Constanța

29 Jul 2019 368

Distracţie la Gravity Park din Constanţa. Accesul, gratuit

25 Jul 2019 496

Revista presei locale

03 Jul 2019 497

Constănţeanul supărat Un grup de sportivi cer permisiunea şi sprijinul autorităţilor pentru reabilitarea parcului de la Palatul Copiilor

03 Jul 2019 3862

Constanța. Care sunt rezultatele competiţiilor şcolare „Prietenii Pompierilor” şi „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

31 May 2019 645

Dispar calificativele la clasele I - III, dar și profesorii de educație fizică și limbi străine. În dezbatere, o nouă „arhitectură“ a educației (galerie foto)

19 Apr 2019 1269

Cei mai mici actori constănțeni se întrec la Festivalul „Căsuța de turtă dulce” (galerie foto)

20 Mar 2019 708

Descoperire macabră în apropierea Palatului Copiilor din Constanța. Ce au găsit polițiștii într-o clădire dezafectată

28 Jan 2019 888

Revista presei locale

23 Jan 2019 640

Precauţii contra urşilor Înviorare la bustul gol, la -10 grade Celsius, în zăpadă, pentru înotătorii de la Palatul Copiilor Constanţa (galerie foto)

05 Jan 2019 2189

Magia Crăciunului pe scena Palatului Copiilor Constanţa

14 Dec 2018 625

Directorii unităților de învățământ din Constanța, convocați în ședință. Ce se va discuta

05 Nov 2018 1192

S-a dat alarma! Antrenorul Octavian Tileagă, sunat la 5 dimineaţa „Domn profesor, vedeţi că nişte indivizi vă umblă la maşină!“

19 Oct 2018 3314

Atelier de educație nonformală „O lansare de an Altfel - ZÎN“. 12 octombrie 2018 - Ziua Învățării Nonformale

12 Oct 2018 804